Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2010, 19:44:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Paștele este o sărbătoare eminamente evreiască. Este drept că Hristos împreună cu ucenicii Lui au serbat Paștele, însă cu ocazia ultimului Paște celebrat împreună a instituit Cina Domnului ca moment sfânt amintitor al suferințelor, învierii și chiar celei de-a doua Sale veniri. În primul veac al creștinismului au existat multe controversle legate de această sărbătoare dacă mai trebuie ținută de către creștini. Soluția pe care au dat-o conciliile exleziastice din secolele următoare avea legătură cu delimitarea tot mai pregnantă de evrei: s-a ales o altă dată pentru celebrarea Paștelor și s-a ales o altă zi de odihnă și cult.
Poziția adventiștilor cu privire la Paște este formulată laconic de sf. apostol Pavel:

"Curățiți aluatul cel vechi, ca să fiți frământătură nouă, precum și sunteți fără aluat; căci Paștile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi." (1 Cor.5,17)

Asta nu îi împiedică pe adventiști să rememomereze evenimentele din finalul evangheliilor oridecâteori se ivește ocazia, iar una din ocaziile când creștinii nominali sunt dispuși să audă despre Hristos este Paștele.
Dacă am scăpat ceva, sunt gata să răspund la eventuale amănunte.
Atata risipa de cuvinte pentru ce?

Ca sa spui ca Pastele crestinilor este Hristos si n-are legatura cu Pastele evreiesc (adica iti contrazici tocmai afirmatia din deschiderea dizertatiei) si nu tineti aceasta sarbatoare anuala sub pretextul ca o tineti "de cate ori se iveste ocazia" (nimic concret, foarte bine si niciodata, n-avem reguli aici doar citate care dau bine) sub forma unei proces pur intelectual de "rememorare"?
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 19:54:17
angel4ver angel4ver is offline
Banned

Data înregistrării: 13.03.2010
Implicit

Citat:
Ce fel de intrebare este aceasta? Daca o biserica nu are icoane, inseamna ca nu exista credinta in Dumnezeu? Nici Sfintii Apostoli nu au avut icoane si nu s-au inchinat la asa ceva. Nici ei nu au avut credinta in Dumnezeu?

Intrebarea se poate pune altfel. Cei care se inchina la icoane se pot inchina si lui Dumnezeu? Noi stim, din Sfanta Scriptura, ca toata inchinarea si slava se cuvine numai lui Dumnezeu. Daca ne mai inchinam si la altceva sau altcineva inseamna ca stirbim din ceea ce este al lui Dumnezeu.
scuzati-mi greseala de ortografie. am scris in graba, pentru ca nu eram acasa.
cred ca am pus bine intrebarea :-s dar speram sa nu se inteleaga gresit :-s
imi cer scuze daca te-ai simtit jignit. nu vreau sa jignesc pe nimeni T.T
vreau doar sa stiu pareri de la orice persoane, indiferent de religie.

am inteles, alin. multumesc :)
Reply With Quote
Răspunde