Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2010, 11:15:16
penticostalulmantuit
Guest

Thumbs up într-o masura ai dreptate

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica.
In cazuri extrem de rare - afirmatia ta poate fi notata cu A (de la adevarat)
In majoritate zdobitoare a cazurilor - afirmatia ta poate fi notata cu F (de la fals)
Vechi 16.03.2010, 11:39:41
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
In majoritate zdobitoare a cazurilor - afirmatia ta poate fi notata cu F (de la fals)
Nu vreau sa intru foarte tare in subiect dar e limpede ca vorbitul in limbi ca dar al Duhului Sfant face referire la limbaje ale caror sunete sunt intelese, care exprima o vorbire priceputa de cineva. Apostolii si unii dintre neamuri au primit acest dar pentru a duce mai departe evanghelia.

Orice exprimare neinteleasa, orice bolborosire neinteligibila nu este de la Dumnezeu
Vechi 16.03.2010, 12:16:26
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Nu vreau sa intru foarte tare in subiect ...
Nici eu nu prea vreau Almaris. Macar ca, în ce mă privește, uneori ma rog in alte limbi în singurătatea mea cu Dumnezeu, nu prea am chef sa fac propagandă vorbirii in limbi pe forumuri publice. De obicei vorbesc subiectul doar cu cei interesați.

Dar când vad posturi atât de categorice precum cel de mai sus, nu mă lasă firea și mai dau câte o replica,așa, fără rost.
Vechi 16.03.2010, 14:22:58
almaris
Guest

Implicit

Citat:
uneori ma rog in alte limbi în singurătatea mea cu Dumnezeu, nu prea am chef sa fac propagandă vorbirii in limbi pe forumuri publice. De obicei vorbesc subiectul doar cu cei interesați.
Ai putea te rog sa treci peste unele replici mai taioase de pe aici si sa faci putina lumina in aceasta problema? Ce inseamna ca te rogi in alte limbi? Te referi la limbajul specific al rugaciunii? Nu vad sa fie vorba despre altceva.

In contextul Noului Testament vorbirea in limbi a fost un dar special de la data aceea prin care apostolii au avut posibilitatea sa se adreseze diverselor nationalitati in limba lor avand ca scop propovaduirea evangheliei. Apostolul Pavel insusi spune foarte clar ca in cazul in care cineva vorbeste intr-o comunitate o limba necunoscuta in acel loc, sa aiba un talmacitor(traducator) ori sa se abtina.

Dumnezeu a oferit in mod supranatural posibilitatea de a vorbi in alte limbi pentru ca altfel ar fi stat bietii apostoli sa invete toata viata, dar ducerea mesajului evangheliei era o urgenta si Dumnezeu a actionat in consecinta.
Vechi 16.03.2010, 11:59:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Cu ce garantii?
"Da-mi naivitatea/credulitatea ta, si eu iti dau incredintarea ca asa e", nu?
Vechi 16.03.2010, 12:20:16
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cu ce garantii?
"Da-mi naivitatea/credulitatea ta, si eu iti dau incredintarea ca asa e", nu?
Ai prins exact sensul mesajului meu.
Dar cand se fac astfel de afirmații: „Vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”, cum Doamne iartă-mă ai putea sa răspunzi?

Last edited by penticostalulmantuit; 16.03.2010 at 12:22:25.
Vechi 16.03.2010, 15:28:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Ai prins exact sensul mesajului meu.
Dar cand se fac astfel de afirmații: „Vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”, cum Doamne iartă-mă ai putea sa răspunzi?
Pai ce poti raspunde?

E clar ca ei nu pot impartasi convingerile tale si nici tu nu ai argumente cu care sa-i convingi.
Ramane de vazut daca au ei argumente sa te convinga pe tine de pozitia lor.
Vechi 17.03.2010, 10:52:00
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Si cum imi dovedesti ca poate fi notata cu F?
Vechi 18.03.2010, 10:16:42
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Si cum imi dovedesti ca poate fi notata cu F?
Intr-un mod foarte simplu: la fel cum dovedesti tu „Vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”.

Este modul meu de a spune: „ - Cand afirmi despre un grup de 500.000.000 de creștini ca sunt posedați demonic ar fi cazul sa prezinti si un argument, două.

Sau, cel mai bine, înainte de a face acuzații atat de grave, sa te informezi puțin.

Last edited by penticostalulmantuit; 18.03.2010 at 10:41:41.
Vechi 18.03.2010, 10:27:17
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
La fel cum dovedesti tu „Vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”.
Sunt aici ca sa te "ascult".
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10