Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.03.2010, 22:29:54
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Iar raspunzi fara sa fii atent. Evident ca poti avea sentimente fiindca ai suflet. Greseala e ca sustii ca nu ai. Materia nu poate avea sentimente, poti sa combini tu orice substante.
Se cam stie ce substante se combina pentru a obtine sentimente, si surpriza, nu e nimic supranatural acolo. Supranaturalul ramane cand povestim despre suflet ca element nemuritor, care supravietuieste corpului. Bineinteles, vorbim fara sa avem o observatie empirica a fenomenului.

Citat:
Este o aberatie sa sustii ca e o legatura între nivelul de trai si religiozitate. Sunt lucruri paralele. Arabia Saudita si celelalte tari din golf sunt tari ultrareligioase si totodata bogate.
Uite aici:

http://www.gallup.com/poll/114211/al...ns-common.aspx

Un citat:

Citat:
Gallup's World Poll, for example, indicates that 8 of the 11 countries in which almost all residents (at least 98%) say religion is important in their daily lives are poorer nations in sub-Saharan Africa and Asia.
Cam ce procent fac 8 din 11? Suficient cat sa zici ca nu e o corelatie?

Citat:
Faptul ca mai si dezvolti pe marginea teoriei ("O crestere de 2% in Romania, in perioada de criza, nu mi se pare deloc spectaculoasa. Chiar mi se pare destul de mica, avand in vedere ca in Romania criza a lovit mai rau decat prin alte parti") dovedeste rea credinta, inventezi lucruri numai ca sa pari ca ai dreptate.
Esti un exemplu clasic despre cum lucreaza selectia observationala. 8 din cele mai 11 tari religioase sunt sarace, si imi spui ca nu exista corelatie intre religiozitate si nivelul de trai. Pe de alta parte, consideri ca o crestere de 2% (din vreo 85 ortodocsi) in populatia care merge la biserica inseamna nici mai mult nici mai putin decat un trend ascendent al religiei.

Ignori numerele mari si care arata o corelatie foarte probabila cand nu sustin punctul tau de vedere, si te agati de cele numerele infime si foarte probabil irelevante (gen 2%) cand iti sustin punctul de vedere.

Si eu sunt ala care da dovada de rea credinta.

Citat:
sfantul vasile -iulian apostatul , patriarhul iustin-ceausescu dar sunt sigur vei zice indivizi dar ei reprezentau institutia prin functie si carisma
Selectie observationala, din nou. Imi dai doua exemple care acopera mai mult de 1500 de ani in care domnitorii, regii si imparatii Europei erau secondati mai in orice de reprezentanti ai clerului, asta sa ne rezumam doar la crestinism. Cam subtire pentru a afirmatie generala gen "biserica si politica au fost mereu una contra celeilalte".

Cum reprezinti o institutie "prin carisma"?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44