![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Asa este Dragomir, daca ai ajuns in Purgatoriu ai garantia mantuirii. Dar nu mi se pare drept ca Dumnezeu sa ceara satisfactie pentru un pacat iertat prin Taina Spovedaniei.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Atunci când eu fur o bicicletă, legătura mea cu Dumnezeu este ruptă. Restaurarea legăturii se poate face numai prin Taina Spovezii încât, din punct de vedere spiritual, sunt iertat fără rest. Dar mai rămâne ceva: un păgubit, un om sau un copil care a rămas fără bicicletă în urma acțiunii mele. Poate mai mult decât atât, un om care și-a pierdut încrederea în bunătatea lumii, care va fi la rândul său mai dispus ca să fure de la altul, spre a-și scoate paguba. Duhovnicul meu îmi dă dezlegarea fără de care eu aș ajunge în iad, dar consecința temporală rămâne: eu am de împlinit un canon. Trebuie să-l găsesc pe amărât și să-l despăgubesc, iar dacă nu-l voi putea găsi pe acela, un altul ca el, să-i cumpăr o bicicletă din bani câștigați cu sudoarea frunții, sau să fac un gest reparatoriu echivalent, pe care mi l-a dat preotul canon. Până ce eu nu am să plătesc datoria asta, nu voi putea intra în rai, chiar dacă sunt împăcat cu Domnul meu. Dacă voi muri în această stare, adică dezlegat dar cu canoul nedus la împlinire, voi plăti după aceea, înainte de a putea intra în rai.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 05.03.2010 at 18:55:51. |
|
|
|||
|
|||
|
Dupa moarte mai exista timp?
|
|
|
|||
|
|||
|
Pentru cel care a murit nu mai exista notiunea de timp. Cei morti in Domnul inchid ochii si ii vor deschide in prezenta Mantuitorului, iar ceilalti vor deschide ochii pentru a auzi sentinta judecatii. Asa vad eu lucrurile avand in vedere cele citite in Scripturi.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sau voiai sa spui ca Judecata e imediat dupa moarte? Last edited by zoridezi; 05.03.2010 at 19:46:32. |
|
|
|||
|
|||
|
Cei doi nu au murit simultan, din desfasurarea pildei se vede ca unul a murit mai inainte, iar celalalt mai tarziu. Oricum, pilda respectiva nu are pretentia sa faca lumina in chestiunea pe care o aduci in discutie, aceea a timpului, ci transmite alte invataturi care s-au tot discutat de-a lungul vremii pe aici.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Purgatoriul | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 220 | 17.10.2014 21:11:14 |
| Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 18:23:24 |
| Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 21:32:41 |
| Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 22:35:11 |
|
|