Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2010, 10:18:45
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
E singurul lucru frumos care exista in univers: sa iubesti si sa te bucuri de cel care te iubeste si se bucura de tine.
Pentru un ateu exista mult mai multe lucruri frumoase in univers, unele fara vreo legatura cu persoana proprie.
Vechi 22.02.2010, 10:20:58
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Pentru un ateu exista mult mai multe lucruri frumoase in univers, unele fara vreo legatura cu persoana proprie.
ce poate fi mai frumos si mai presus decat iubirea?
Vechi 22.02.2010, 11:28:45
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
ce poate fi mai frumos si mai presus decat iubirea?
Stii ca exista crime facute din dragoste?
p.s. Nu am afirmat ca iubirea nu ar fi cel mai frumos si mai presus. Am spus doar ca nu e singurul lucru frumos, Jane Said ca e singurul
Vechi 22.02.2010, 11:33:12
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
p.s. Nu am afirmat ca iubirea nu ar fi cel mai frumos si mai presus. Am spus doar ca nu e singurul lucru frumos, Jane Said ca e singurul
exista si crime facute in numele religiei, exista crime de orice fel.
eu asta te intrebam ce poate fi mai frumos decat iubirea? sau egalul iubirii, dpdv -ul tau de vedere.
Vechi 22.02.2010, 11:42:25
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Pai cand iubirea aceea impartasita e intre tine si Cel Care a facut intregul univers vazut si nevazut, deci in Care se gaseste toata fascinatia, frumusetea etc -- ce poate fi mai presus de atat? Eu invat ceva despre neuron, dupa cat ma duce capul, in lumea aceasta, si cred ca e foarte interesant si bine alcatuit. Poate fi ceva mai presus decat a-L cunoaste pe Cel Care a facut cu mainile Sale neuronul si Care i-a insuflat viata? Ma uimesc acum de stelele si nebuloasele pe care le vede sotul meu cu telescopul, dar candva o sa vad lucruri si mai frumoase, si mai adanci, si inainte de toate, pe Cel Care le-a facut si alcatuit, pentru ca lumea asta in care traim si pe care o vedem va fi transfigurata. Nici nu avem limbaj pentru a descrie acele lucruri, dar le vedem pe-astea de-acum si stim ca alea de dincolo sunt infinit mai, mai, mai.
Crestinii nu dispretuiesc creatia, Dumnezeu a facut lumea, a facut natura, cu toate culorile, texturile, mirosurile, temperaturile si sunetele ei. Dar zicem ca asta e totusi lumea de dupa cadere, cea de dinainte si cea care va fi dupa transfigurare, este, repet, infinit mai .. Si eu, care ma incant de celulele pe care le vad la microscop, o sa Il intalnesc pe Cel Care a facut celulele din trupul meu si care mi-a dat si intelepciunea (putina, cata pot duce) pentru a intelege inca de-aici putin, si care mi-a dat si abilitatea de a ma mira si bucura de lucrurile facute de El.
Vechi 22.02.2010, 12:08:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Pai cand iubirea aceea impartasita e intre tine si Cel Care a facut intregul univers vazut si nevazut, deci in Care se gaseste toata fascinatia, frumusetea etc -- ce poate fi mai presus de atat? Eu invat ceva despre neuron, dupa cat ma duce capul, in lumea aceasta, si cred ca e foarte interesant si bine alcatuit. Poate fi ceva mai presus decat a-L cunoaste pe Cel Care a facut cu mainile Sale neuronul si Care i-a insuflat viata? Ma uimesc acum de stelele si nebuloasele pe care le vede sotul meu cu telescopul, dar candva o sa vad lucruri si mai frumoase, si mai adanci, si inainte de toate, pe Cel Care le-a facut si alcatuit, pentru ca lumea asta in care traim si pe care o vedem va fi transfigurata. Nici nu avem limbaj pentru a descrie acele lucruri, dar le vedem pe-astea de-acum si stim ca alea de dincolo sunt infinit mai, mai, mai.
Crestinii nu dispretuiesc creatia, Dumnezeu a facut lumea, a facut natura, cu toate culorile, texturile, mirosurile, temperaturile si sunetele ei. Dar zicem ca asta e totusi lumea de dupa cadere, cea de dinainte si cea care va fi dupa transfigurare, este, repet, infinit mai .. Si eu, care ma incant de celulele pe care le vad la microscop, o sa Il intalnesc pe Cel Care a facut celulele din trupul meu si care mi-a dat si intelepciunea (putina, cata pot duce) pentru a intelege inca de-aici putin, si care mi-a dat si abilitatea de a ma mira si bucura de lucrurile facute de El.
Si cum i-a fost insuflata viata neuronului? El stie lucrul asta? :)
De ce te straduiesti sa te incinti de celulele ce le vezi la microscop cind dupa moarte vei vedea ceva infinit mai ...?
Nu stiu, chiar nu am cuvinte pentru a comenta o asemenea viziune asupra vietii. Dar parca tu erai de acord cu evolutionismul, sau ma insel?
Vechi 22.02.2010, 12:20:12
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Si cum i-a fost insuflata viata neuronului? El stie lucrul asta? :)
De ce te straduiesti sa te incinti de celulele ce le vezi la microscop cind dupa moarte vei vedea ceva infinit mai ...?
Pai nu ma straduiesc, insa "simtul" asta al cautarii, al descoperirii, al "incantarii", e sadit in noi inca din viata aceasta si ni-l folosim care la ce putem. Unii se retrag in manastiri si-l cultiva doar in cautarea lui Dumnezeu. Altii si-l directioneaza spre stiinta, a cerceta neuronul nu e un pacat. Altii, mai talentati, incearca sa creeze ei insisi ceva. Fiecare cauta dupa inclinatia sa, numai ca mai important decat toate e a-L gasi pe Dumnezeu, altfel ne ratam existenta. Nu vad de ce s-ar batea lucrurile astea cap in cap.

In fine, nu stiu de ce intru pe threadul asta, tu vorbesti in pustiu si eu la fel.
Vechi 22.02.2010, 13:43:43
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Pai nu ma straduiesc, insa "simtul" asta al cautarii, al descoperirii, al "incantarii", e sadit in noi inca din viata aceasta si ni-l folosim care la ce putem. Unii se retrag in manastiri si-l cultiva doar in cautarea lui Dumnezeu. Altii si-l directioneaza spre stiinta, a cerceta neuronul nu e un pacat. Altii, mai talentati, incearca sa creeze ei insisi ceva. Fiecare cauta dupa inclinatia sa, numai ca mai important decat toate e a-L gasi pe Dumnezeu, altfel ne ratam existenta. Nu vad de ce s-ar batea lucrurile astea cap in cap.

In fine, nu stiu de ce intru pe threadul asta, tu vorbesti in pustiu si eu la fel.
Nu inteleg de ce ii tot uitati pe cei care nu au fost atit de norocosi ca noi si nu au acest simt. Care fiecare?
Vechi 22.02.2010, 13:21:12
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
Ma uimesc acum de stelele si nebuloasele pe care le vede sotul meu cu telescopul, dar candva o sa vad lucruri si mai frumoase, si mai adanci, si inainte de toate, pe Cel Care le-a facut si alcatuit, pentru ca lumea asta in care traim si pe care o vedem va fi transfigurata. Nici nu avem limbaj pentru a descrie acele lucruri, dar le vedem pe-astea de-acum si stim ca alea de dincolo sunt infinit mai, mai, mai.
Ca tot vorbeai de stele. Care ar fi rolul stelelor, in univers, conform teoriei creationiste?
Vechi 22.02.2010, 13:41:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Ca tot vorbeai de stele. Care ar fi rolul stelelor, in univers, conform teoriei creationiste?
Sa ne dea de lucru, sa nu ne plictisim pina ne ia cu coasa
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58