Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2010, 22:17:26
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Pana unde merge "libertatea de a alege"?
Pana la libertatea de a alege sa ucizi pe cineva?

Imi pare rau, Om Bun, nu ai dreptate aici. Avortul este Crima (cu C mare, da).
Si daca o numim altfel ne ascundem singuri dupa deget.
Nu este vorba de a acuza mamele.. ci de a spune lucrurilor pe nume.

Eu cunosc persoane care au facut avorturi. Sotul ar fi trebuit sa aibe frati. Ma simt de parca din propria mea familie au fost smulsi.. imi pare rau pt ce s-a intamplat.
O cunostinta are o fata.. care la maturitate afla ca ar fi trebuit sa aiba frate/sora. Acum nu stiu clar ce s-a intamplat cu copilul (se pare ca a fost abandonat dupa nastere). Cum a aflat, a intrat in manastire. Aceasta poveste ma infioreaza.. ma gandesc la durerea fetei: durere pt frate, durere pt mama care nu a inteles gravitatea faptei.. Acesta este exemplul de pocainta, in viziunea mea.
O sa ziceti ..pai cum, s-a pocait fata, nu mama. Da. Toti suntem vinovati (am mai spus.. am vorbit cu femei care vroiau sa avorteze.. nici un rezultat).
Ma gandesc ca daca as fi o crestina traitoare.. si cei de langa mine s-ar trezi.. dar nu sunt destul de credincioasa nici eu.
Pai si daca tot a aflat, nu s-a apucat sa faca "investigatii", sa caute, sa afle ceva...orice despre fratele/sora care traieste pe undeva...la departare de ea, sau nu???
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 22:20:30
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu inteleg de ce sunteti atat de transanti, bun e crima...cu majuscule chiar, insa uneori fetele/femeile respective nu privesc din perspectiva asta lucrurile...pur si simplu nu le simt si nu le inteleg asa.

Ce canon li s-ar putea da dupa??? Pai un canon care sa le faca sa contientizeze gravitatea faptei...si sa se caiasca pentru cele facute, asta e...zarurile cateodata sunt aruncate, nu poti sa ii ceri nimanui sa dea timpul inapoi, ci doar sa aiba grija de timpul pe care il mai are de trait, prin pocainta!
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 22:22:34
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Nu inteleg de ce sunteti atat de transanti, bun e crima...cu majuscule chiar, insa uneori fetele/femeile respective nu privesc din perspectiva asta lucrurile...pur si simplu nu le simt si nu le inteleg asa.

Ce canon li s-ar putea da dupa??? Pai un canon care sa le faca sa contientizeze gravitatea faptei...si sa se caiasca pentru cele facute, asta e...zarurile cateodata sunt aruncate, nu poti sa ii ceri nimanui sa dea timpul inapoi, ci doar sa aiba grija de timpul pe care il mai are de trait, prin pocainta!
Nu se pocaiesc, Andrusca.. vor respect si "intelegere"... Cu respect si intelegere te duci gramada in iad.
Cand vad filme, poze cu copiii avortati eu ma mir ca ne mai rabda Dumnezeu pe pamant.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 22:30:28
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu se pocaiesc, Andrusca.. vor respect si "intelegere"... Cu respect si intelegere te duci gramada in iad.
Cand vad filme, poze cu copiii avortati eu ma mir ca ne mai rabda Dumnezeu pe pamant.
Nu toate se pocaiesc, insa cele mai multe constientizeaza tot cu ajutorul lui Dumnezeu, si prin intermediul unor oameni care le deschid ochii...in anumite momente din viata lor, si asta e tot ceea ce conteaza de fapt.

Si eu ma mir poate, dar nici macar nu trebuie sa vizionez filmulete ca sa ma mai mir. Da, eu nu pot intelege aceasta decizie...dar cred ca sunt fete care in confuzia aia de moment, si mai ales daca nici nu stiu prea multe despre gravitatea acestui pacat...o fac asa, pur si simplu.

De ce spun asta, pai am auzit marturii ale unor mame, care desi isi doreau foarte mult copilul...nu au putut stabili prin instinctul matern acea legatura intre ele si o persoana reala...aceea din burtica, deci e posibil si asta. Unele femei nu isi dau seama prin ce miracol trec decat atunci cand vad primele miscari ale bebelui la eco....si pana atunci pur si simplu nu pot simti nimic concret!

Nu stiu, e grav...foarte grav...dar cred ca e normal sa conteze canonul de dupa, pentru ca nu se stie niciodata cum se schimba viata unui om!!
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 22:20:42
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Pai si daca tot a aflat, nu s-a apucat sa faca "investigatii", sa caute, sa afle ceva...orice despre fratele/sora care traieste pe undeva...la departare de ea, sau nu???
Poate a facut, nu stiu..
Este vorba de pacat si pocainta, Andrusca.
Ce faci cand pacatosul nu se pocaieste? Iti pui tu viata pentru el? Spui tu rugaciunile pe care el nu le spune? Te doare pe tine cand pe el nu-l doare?
Mie aceasta fata mi se pare extraordinara.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 22:23:24
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate a facut, nu stiu..
Este vorba de pacat si pocainta, Andrusca.
Ce faci cand pacatosul nu se pocaieste? Iti pui tu viata pentru el? Spui tu rugaciunile pe care el nu le spune? Te doare pe tine cand pe el nu-l doare?
Mie aceasta fata mi se pare extraordinara.
Da, imi imaginez...probabil are un suflet foarte sensibil si a ramas si marcata de aflarea acestui lucru, de modul cum a aflat...cand.

Sa-i dea Dumnezeu sanatate, atat ei cat si parintilor...si celorlalti mebri ai familiei!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare costa1988sv Intrebari utilizatori 9 21.12.2012 18:35:48
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 05:57:38
Avortul selectiv Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 22 04.06.2012 23:54:52
AVORTUL roxanica Generalitati 170 16.02.2008 23:00:39
AVORTUL! Tudor Generalitati 526 08.09.2007 14:16:46