Ano, Ano, ce nume frumos ai, si cata insemnatate in sfanta Biserica, la fiecare slujba!... Citesc randurile tale si, desi spui adevarul curat, se pare ca treci prin el ca printr-o boare de vant; cu atatea griji pe cap, nici nu realizezi ca te-a atins...
Cine neaga ceea ce spui tu? Nimeni. (Sau in orice caz, nu eu!) Dar aici nu e vorba de altceva decat de INDARATNICIE! Nici nu stiu ce metafore sa mai aduc, pentru a nu "da rau" pe alocuri... Spune-i prostituatei ca nu face bine ce face!... Spune-i ateului ca e superficial in gandire!... Spune-i celui ce injura, ca nu se cade s-o faca!... Spune-i prostului ca-i prost!... In orice iti trebuie un sambure de intelepciune, care in 99,99% din cazuri NU vine din sfaturile altora, ci din cucuiele de la pragul de sus. Iar sfaturile care sunt totusi ascultate, trebuiesc date cu multa dibacie, pentru a nu parea ca intentionezi sa intri incaltat in sufletul omului...
De altfel spuneam ca "nu simti briza" care te atinge, desi vorbesti despre ea ca despre un Taifun:
Citat:
În prealabil postat de anna21
O sa ziceti ..pai cum, s-a pocait fata, nu mama. Da. Toti suntem vinovati (am mai spus.. am vorbit cu femei care vroiau sa avorteze.. nici un rezultat).
|
Ei, ui-te-asa lucreaza Dumnezeu! Ne credem infailibili, cu drept deplin asupra deciziilor noastre, facem pe desteptii cu altii si cu noi insine, pana intr-o zi cand dam cu oistea-n gard si strigam: "Doamneeeee, cu ce-am gresit eu oare, Doamne de merit asta?" Si ne trezim, si ne caim, si facem fapte bune, doar-doar s-o milostivi Dumnezeu-dragutzu' sa ne ierte!... In asta consta totul. Omul NU face fiindca-i arati tu, eu, unu', altu', adevarul... "Ce pana mea mai vrea si asta de-o face pe desteptu'? Du-te, nene, ca faci praf! Hai ca poate ai treaba si eu te retin!..."
Sper sa ma fi facut inteles pana la urma!...
Citat:
În prealabil postat de ar14rai
Tu ce le-ai spune unor astfel de femei "crestine"?!
Daca ar fi sa le dai tu un canon, tu ce le-ai da?
|
Am spus mai sus "cazul" meu. Canonul care l-am primit, a fost tratat la acea vreme cu destula superficialitate, fiindca eram destul de departe de Cuvantul Lui Dumnezeu. Solutia (penibila pentru multi-probabil) este cea de la topicul "Salvati Romania": sa ne rugam cu totii pentru intelepciuna si mintea de pe urma!!!