![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Referitor la porunca a 4 a.
Ce este asa diferit?Voi serbati cumva sambata? |
|
|
|||
|
|||
|
Vedeti ce v-au facut?
V-au fixat pe niste lucruri aparent importante ,cum ar fi poruncile lui Dumnezeu,si au cautat contradictia cu Traditia de pina atunci. Dar zic eu,apostolul Pavel,in care credeti si voi,n-a serbat el in tinerete sambata,si apoi,cand l-a chemat Domnul,a serbat Duminica?Deci un acelasi om a trecut in viata sa,de la Legea cea veche,la Legea ce Noua.Si cu toate acestea el a zis: "Unul deosebeste o zi de alta, iar altul judeca toate zilele la fel. Fiecare sa-si aiba'n minte deplina sa incredintare. 6. Cel ce tine ziua , pentru Domnul o tine; si cel ce nu tine ziua, pentru Domnul n'o tine. Si cel ce mananca, pentru Domnul mananca, fiindca-I multumeste lui Dumnezeu; si cel ce nu mananca, pentru Domnul nu mananca, si-I multumeste lui Dumnezeu. " Romani Deci oare chiar merita tinerea unei zile sa ne dezbine? E clar ca cine v-a pus asta in prim plan v-a pus-o cu duh de cearta.Caci mesajul apostolului e altul:sa iubim pe aproapele ,indiferent de diferentele ce ne despart de el. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si tot din iubire, ii putem atrage atentia aproapelui sa reflecteze daca Poruncile lui Dumnezeu sunt "niste lucruri aparent importante" iar traditia este superioara. Domnul Iisus Hristos era de cu totul alta parere: "Ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu ca sa tineti datina voastra" (Marcu 7:9) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Daca zici ca White e failibila, unde a gresit ea? Eu chiar sunt curioasa, care dintre punctele doctrinare ar putea fi alea gresite, suspuse erorii...si care ar fi argumentul in virtutea caruia puteti crede, si ati avea certitutdinea ca un singur om failibil, a putut interpreta Sfanta Scriptura intr-un mod anume?:)
|
||||
|
||||
|
Hey...Copacel, dar tu ai dat toata trimiterea, sau e selectata doar o bucatica...ca sa dea bine pe langa ce urmaresti tu??
Asta e cateheza voastra...asa merge? Cum, asta va e invatatura...franturi, bucatele, aschii...luat de ici si pus dincolo?? Au oare nu te raportezi la intregul context cand citesti o trimitere..si la ce se face trimitere exact?? Cum tu iei citate din Biblie ca sa faci referire la ce vrei tu?Pai e clar cum puteti voi intelege Scriptura, cu mana stanga pe dupa urechea dreapta....si tot asa, Doamne apara si pazeste de asemenea pastrare a Sfintei Scripturi...si a poruncilor, asa cum le puteti vedea voi! Doamne ajuta!
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 17.02.2010 at 01:39:52. |
|
|
|||
|
|||
|
Cu niste lucruri asa banale v-au prostit?
Veniti fratilor la ortodoxie ,si veniti-va in fire,caci un singur sfant din vechime,face cat 10 predicatori din astia mai noi. Si chiar a-ti avea ce invata,lucruri adevarate,despre suflet,despre calea smereniei,despre darurile Duhului dobandite extrem de simplu(prin taine) .Si nu v-ar mai preocupa atat tinerea unei zile,si alte gaselnite,care nu ele mantuiesc. |
|
|
|||
|
|||
|
Caci daca in Biblie,80% sunt de acord cu voi,si am ajunge la un numitor comun,aveti de aflat lucruri noi,care s-au intamplat dupa Inaltarea lui Iisus de pe pamant,si care va sunt date de cei care au trait chiar in acele timpuri minunate,cu puternicul har al Domnului.Acele lucruri nu vin de la noi,care azi ne zicem ortodoxi,dar suntem slabi si dezorientati noi insine,ci vin de la acei postitori,mucenici,facatori de minuni,plini de iubire si de smerenie ,si care singuri din toata istoria chiar au fost sfinti.
|
|
|
|||
|
|||
|
poate ca ma bag si eu degeaba (sau cum se spune, ca musca-n lapte), dar m-am uitat asa pe sarite, sa vad ce s-a scris (pentru ca titlul topicului mi-a atras atentia) si am impresia ca va certati mai mult decat sa dezbateti fara sa ajungeti la certuri sau orice altceva.
si nu numai aici am vazut, ci-n general, exact cand vine vorba de religie. de ce trebuie sa ajungem sa ne certam (sau cum sunt unii, de vezi pe la televizor, sa se bata sau sa se ajunga la extreme >.<) si sa ne uram cand ar trebui sa fie exact invers. mi-ar placea sa nu se mai certe nimeni (sunt noua pe forum, dar intru pe forum de cate ori am ocazia si ce-i drept, nu cunosc pe nimeni personal).nu cred ca ar trebui sa critice nimeni si mi se pare normal ca fiecare sa-si sustina religia si sa spuna ca-i cea adevarata, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne certam ![]() nu stiu daca o sa zic bine (cred ca sunt cea mai mica de aici, de pe forum) si nici nu vreau sa par nesimtita (nu am intentia sa ma cert cu nimeni), dar ce am avea toti in comun... un suflet si oricat de gresit sau corect am fi, spunem ca-L Iubim pe Dumnezeu. si daca-L iubim pe Dumnezeu, nu inseamna ca suntem putin diferiti de ceilalti care nu stiu sa iubeasca? (intreb, de curiozitate). repet, nu vreau sa provoc o cearta cu nimeni si nu stiu atat de multe cate stiti voi ^_^ dar mi-ar placea sa aflu. o zi buna va doresc. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Din partea mea as tine sabattul pentru ca asa a zis Dumnezeu lui Moise.Dar apostolul Pavel si primii apostoli,cei care au trait langa Domnul,au fost cei care fixat ca adevarata sarbatoare,ca noua zi de odihna a Domnului,ziua invierii Sale. Iata deci,ca in ciuda ta si a mea,acesti apostoli ne-au aratat ca de fapt prin Inviere incepe adevarata noastra viata cea noua. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu se vede? Difera invatatura ortodoxa (sa pazesti ziua a saptea) de practica ortodoxa (se pazeste ziua intaia).
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 20:51:45 |
| BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 22:07:28 |
| Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 22:35:34 |
| Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 23:03:42 |
|
|