Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2010, 22:37:51
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Bineinteles ca lucrurile asa si stau, pana la urma poti gresi oricat...dar in momentul in care te trezesti si incerci cu ajutorul lui Dumnezeu sa iti schimbi viata, deja vorbim despre un alt om!
Eheeee Andrusco, daca ar fi asa de usor ca trezirea de dimineata...hopa sus copacel, si gata tatica, minune mare... ti-ai schimbat viata!!! yuhuuuu!

La 20 de ani asa visam si eu ca si Anna ca ma pot trezi doar din citind literatura patristica...
Mai tirziu insa am inceput sa dau cu nasul de REALITATE si mai ales de OAMENI si cazuri reale, povestiri cutremuratoare, lucru care mi-a dat peste cap mai toate "principiile" si valorile pe care eu le credeam ca sunt BETON.

Daca doamna @Anna21 care este din ce povesteste, o mama si o gospodina desavirsita crede ca tot ce zboara se maninca, este prerogativul ei, dar NUMAI AL EI:), sau ca adevarul in legatura cu "baieteii veseli" dati afara din seminarii si biserici va aparea prin carti sau prin ziare asa cum suntem programati sa credem, se inseala.

Dar RECUNOSC ca asa apare lumea vazuta prin geamul de la bucatarie!
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 23:17:07
felicitas's Avatar
felicitas felicitas is offline
Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Locație: Romania
Smile

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Eheeee Andrusco, daca ar fi asa de usor ca trezirea de dimineata...hopa sus copacel, si gata tatica, minune mare... ti-ai schimbat viata!!! yuhuuuu!

La 20 de ani asa visam si eu ca si Anna ca ma pot trezi doar din citind literatura patristica...
Mai tirziu insa am inceput sa dau cu nasul de REALITATE si mai ales de OAMENI si cazuri reale, povestiri cutremuratoare, lucru care mi-a dat peste cap mai toate "principiile" si valorile pe care eu le credeam ca sunt BETON.

Daca doamna @Anna21 care este din ce povesteste, o mama si o gospodina desavirsita crede ca tot ce zboara se maninca, este prerogativul ei, dar NUMAI AL EI:), sau ca adevarul in legatura cu "baieteii veseli" dati afara din seminarii si biserici va aparea prin carti sau prin ziare asa cum suntem programati sa credem, se inseala.

Dar RECUNOSC ca asa apare lumea vazuta prin geamul de la bucatarie!
Eu am sa pun problema altfel, adica mai la obiect, am observat un amanunt care scapa printre degete, si anume sexul masculin de pe acest forum ( mai putin Axios si cativa care au experienta de viata si au ajuns la o anumita maturitate sufleteasca ) critica mult prea dur femeile care au dus o viata desfranata si apoi s-au pocait, si poate unele dintre chiar s-au indreptat si incearca sa duca o viata normala de familie. Ma vad nevoita sa iau apararea lor, nu pentru ca sunt de acord cu ceea ce au facut ci pentru ca inteleg psihologia lor. Poate ca persoane ca Andreicozia si Ovidiu ar trebui sa nu mai priveasca problema atat de ''trupeste'' si de ce spun asta? Pentru ca ei in mod indirect atentie afirma faptul ca barbatii ar fi mai indreptatiti sa desfraneze, chiar Andreicozia s-a scapat la un moment dat spunand ca asa e natura, adica vezi domne noi femeile trebuie sa inchidem mai mult ochii si sa acceptam ''scaparile'' lor de natura sexuala pana la casatorie si sa-i iertam dar ei ca barbati au tot dreptul sa le fie scarba de femeile pacatoase. Ok, eu una personal chiar nu am vreo problema in chestia asta, in a-i accepta pe cei cu un trecut pestrit am cunoscut mai demult un astfel de barbat, si nu il priveam cu repulsia cu care unii domni de pe acest forum privesc femeile usoare. Acest fost prieten al meu tin sa subliniez m-a respectat, si avea o bunatate si o caldura sufleteasca pe care nu am vazut-o la asa zisele specimane masculine ''cizelate'' si ''educate'', altele au fost motivele pentru care m-am despartit. Pot sa va intreb ceva domnilor, sa-mi fie cu iertare daca va suparati pe mine, uite eu una ca fata nu mi-e jena sa afirm ca uneori mai pacatuiesc cu mintea. Voi sunteti chiar atat de curati sufleteste incat niciodata dar niciodata nu ati pacatuit cu mintea si nu ati mai facut si altele, nu ma refer la desfranare, ci la altceva cred ca stiti voi la ce? De ce credeti ca sunteti atunci mai curati decat femeile desfranate? De unde stiti voi cum ne va judeca pe fiecare Dumnezeu?

Andreicozia nu trebuia sa fii atat de sarcastic cu Ana, fiecare isi expune parerea in mod liber aici, mie una personal nu-mi place sa judec pe nimeni ci sa inteleg in primul rand reactia respectivului, faptul ca tie nu-ti place parintele Serafim Rose pentru ca a fost gay nu inseamna ca la fel trebuie sa faca si Ana ( si aici te inteleg ca si mie imi provoaca sila pacatul dar nu omul sau opera lui ) daca ar fi sa gandim asa ca daca respectivul e gay, si cu asta basta, cred ca am condamna o multime din oamenii de geniu de-a lungul istoriei. Pana la urma asta e problema lor, important e ce au lasat in urma lor, lucruri de care noi pacatosii ne putem astazi folosi. Intelegi ce vreau sa spun? Iar cazul Par. Seram R, sa zicem ca ar fi asa cum zici tu, tu ce crezi pana la urma ca e mai important pacatele lui, sau opera pe care a lasat-o in urma? Pe bune acum?

Unde e Andrusca sa ma ajute cu explicatiile?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 23:30:34
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de felicitas Vezi mesajul
Eu am sa pun problema altfel, adica mai la obiect, am observat un amanunt care scapa printre degete, si anume sexul masculin de pe acest forum ( mai putin Axios si cativa care au experienta de viata si au ajuns la o anumita maturitate sufleteasca ) critica mult prea dur femeile care au dus o viata desfranata si apoi s-au pocait, si poate unele dintre chiar s-au indreptat si incearca sa duca o viata normala de familie. Ma vad nevoita sa iau apararea lor, nu pentru ca sunt de acord cu ceea ce au facut ci pentru ca inteleg psihologia lor. Poate ca persoane ca Andreicozia si Ovidiu ar trebui sa nu mai priveasca problema atat de ''trupeste'' si de ce spun asta? Pentru ca ei in mod indirect atentie afirma faptul ca barbatii ar fi mai indreptatiti sa desfraneze, chiar Andreicozia s-a scapat la un moment dat spunand ca asa e natura, adica vezi domne noi femeile trebuie sa inchidem mai mult ochii si sa acceptam ''scaparile'' lor de natura sexuala pana la casatorie si sa-i iertam dar ei ca barbati au tot dreptul sa le fie scarba de femeile pacatoase. Ok, eu una personal chiar nu am vreo problema in chestia asta, in a-i accepta pe cei cu un trecut pestrit am cunoscut mai demult un astfel de barbat, si nu il priveam cu repulsia cu care unii domni de pe acest forum privesc femeile usoare. Acest fost prieten al meu tin sa subliniez m-a respectat, si avea o bunatate si o caldura sufleteasca pe care nu am vazut-o la asa zisele specimane masculine ''cizelate'' si ''educate'', altele au fost motivele pentru care m-am despartit. Pot sa va intreb ceva domnilor, sa-mi fie cu iertare daca va suparati pe mine, uite eu una ca fata nu mi-e jena sa afirm ca uneori mai pacatuiesc cu mintea. Voi sunteti chiar atat de curati sufleteste incat niciodata dar niciodata nu ati pacatuit cu mintea si nu ati mai facut si altele, nu ma refer la desfranare, ci la altceva cred ca stiti voi la ce? De ce credeti ca sunteti atunci mai curati decat femeile desfranate? De unde stiti voi cum ne va judeca pe fiecare Dumnezeu?

Andreicozia nu trebuia sa fii atat de sarcastic cu Ana, fiecare isi expune parerea in mod liber aici, mie una personal nu-mi place sa judec pe nimeni ci sa inteleg in primul rand reactia respectivului, faptul ca tie nu-ti place parintele Serafim Rose pentru ca a fost gay nu inseamna ca la fel trebuie sa faca si Ana ( si aici te inteleg ca si mie imi provoaca sila pacatul dar nu omul sau opera lui ) daca ar fi sa gandim asa ca daca respectivul e gay, si cu asta basta, cred ca am condamna o multime din oamenii de geniu de-a lungul istoriei. Pana la urma asta e problema lor, important e ce au lasat in urma lor, lucruri de care noi pacatosii ne putem astazi folosi. Intelegi ce vreau sa spun? Iar cazul Par. Seram R, sa zicem ca ar fi asa cum zici tu, tu ce crezi pana la urma ca e mai important pacatele lui, sau opera pe care a lasat-o in urma? Pe bune acum?

Unde e Andrusca sa ma ajute cu explicatiile?
...Prezent, dar vai...nu am un cuvant a spune....
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 23:37:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de felicitas Vezi mesajul
De ce credeti ca sunteti atunci mai curati decat femeile desfranate? De unde stiti voi cum ne va judeca pe fiecare Dumnezeu?
De ce credem ca suntem mai curati?
Poate pentru ca nu ne culcam in drepta si-n stinga cu cine apucam? Poate de asta si ca rezultat duhovnicesc primim si daruri sub diverse forme de la Dumnezeu..poate si de asta!
Poate pentru ca primim mesaje si direct de la Hristos PRIN INIMA, ca ceea ce facem aduce rod.

Pacatuim cu mintea?, nu stiu la ce faci referire cind spui..."stiti voi la ce" ca si cum stim ceva in ascuns de care nu se vorbeste public?...n-am nici cea mai vaga idee la ce te referi?

De unde stim cum ne va judeca Dumnezeu?
In mare, din ce ne-a povestit chiar El, de acolo stim , deci orientativ avem o idee!
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 23:48:08
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
De ce credem ca suntem mai curati?
Poate pentru ca nu ne culcam in drepta si-n stinga cu cine apucam? Poate de asta si ca rezultat duhovnicesc primim si daruri sub diverse forme de la Dumnezeu..poate si de asta!
Poate pentru ca primim mesaje si direct de la Hristos PRIN INIMA, ca ceea ce facem aduce rod.

Pacatuim cu mintea?, nu stiu la ce faci referire cind spui..."stiti voi la ce" ca si cum stim ceva in ascuns de care nu se vorbeste public?...n-am nici cea mai vaga idee la ce te referi?

De unde stim cum ne va judeca Dumnezeu?
In mare, din ce ne-a povestit chiar El, de acolo stim , deci orientativ avem o idee!
Ce?
Ai rabdat tu foame? Ai rabdat frig?
Ai fost batut? Ai fost abuzat?
Cu ce drept judeci oameni care au trecut prin dureri? Crezi ca exista vreo fetita care-si doreste sa ajunga prostituata cand se face mare?
Ai tu ceva al tau care nu ti-a fost dat de te crezi mai bun decat alti oameni.. ?

Ba inca ai si "daruri de la Dumnezeu" pentru "curatia" ta!
Dumnezeu sa te apere si sa te miluiasca.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 01:18:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul

Ba inca ai si "daruri de la Dumnezeu" pentru "curatia" ta!
Dumnezeu sa te apere si sa te miluiasca.
Da, dar de ce te miri? pui la indoiala acest adevar?
Nu are rost sa fim invidiosi in post. Stii bine ca nu face bine la inima!
Multumesc, la fel
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 01:28:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ce?
Ai rabdat tu foame? Ai rabdat frig?
Ai fost batut? Ai fost abuzat?
Cu ce drept judeci oameni care au trecut prin dureri? Crezi ca exista vreo fetita care-si doreste sa ajunga prostituata cand se face mare?
.
Nu ce , poftim!..tu oare de ce cind te enervezi uiti sa mai fii civilizata?

Ce legatura are rabdarea asta in diverse forme cu ce am afirmat eu ca nu pricep?

Prostituatele deci,.. trec prin asa ceva, aha, sufera de frig si foame pe la colturi de strada, batute si abuzate?..asta vrei sa spui?
Bun, acum fa-ma sa inteleg ce le opreste sa puna stop trecutului abuziv si sa treaca la prestarea unui serviciu obisnuit , chiar si dind cu matura(in lipsa unei profesii decente), si sa traiasca in liniste si curatenie trupeasca.

In caz ca nu stiai, durerii pricinuite de altii ii poti pune STOP, si-ti poti schimba viata la 180 de grade, ca doar nu traim in sclavagism!
Lucrurile de fapt sunt foarte simple, incredibil de simple. Noi le complicam, nerenuntind la patimile noastre si la DORINTELE de cistig, etc, este o intreaga inlantuire de mizerii, droguri, lipsa educatiei, insa repet, acestei vieti ORICIND II POTI PUNE STOP, si te poti renaste!

Last edited by andreicozia; 17.02.2010 at 01:34:59.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 02:04:30
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit lui andrei, spre unire cu cozia !

Pt. atitudinea ta constanta dar mai ales pt. ceea ce marturisesti tu despre ortodoxie era de asteptat sa ajungi in aceasta criza. Citind acest topic imi aduc aminte de reactiile tale si modul de exprimare de cind am luat cunostiinta de tine . O buna bucata de vreme am copiat, ca si anna, postarile tale dar cind am vazut ca esti consecvent in atitudine am inteles ca defapt ceea ce sta in spatele comportamentului tau este precar , de mica valoare si astfel am renuntat. Desi mai multi useri ti-au atras atentia constat ca se verifica tare bine proverbul romanesc : ,,cal batrin in buestru , nu mai inveti " Din dragoste frateasca nu mai rascolesc seria impardonabila de ,,atuuri" cu care te indreptateai de fiecare data, ca si acum . Pacat...
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 00:03:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Pt. atitudinea ta constanta dar mai ales pt. ceea ce marturisesti tu despre ortodoxie era de asteptat sa ajungi in aceasta criza. ...
Care criza, ca nu vad nici o criza, o fi poate in mintea ta. O femeie nervoasa si manifestarile ei paralele cu subiectul...tu o numesti o criza? si mi-o mai si atribui mie.

Daca vrei sa dialogam mai bine mi-ai fi raspuns la ceea ce ti-am scris ca raspuns la comentariul tau de lemn despre NEAM si PATRIOTISM, insa convenabil ai cotit-o acolo sa te vad nu la catalogari de crize.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 05:16:04
mirelat
Guest

Implicit andreicozia

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
...cind am vazut ca esti consecvent in atitudine am inteles ca defapt ceea ce sta in spatele comportamentului tau este precar , de mica valoare si astfel am renuntat. Desi mai multi useri ti-au atras atentia constat ca se verifica tare bine proverbul romanesc : ,,cal batrin in buestru , nu mai inveti " Din dragoste frateasca nu mai rascolesc seria impardonabila de ,,atuuri" cu care te indreptateai de fiecare data, ca si acum . Pacat...
n-ai inteles. el este un altfel de Andrei, cel nebun pentru Hristos.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ce fel de om v-ati casatori? aradeanu Generalitati 179 21.07.2014 17:22:04
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
cine ma ajuta? Hartford Muzica Bisericeasca 4 30.09.2010 04:03:37
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05