![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Doamne fereste pana unde am ajuns, o sa aud in curand ca fiul risipitor a facut bine ca a plecat din casa unui tata tiran care-l tinea doar in casa si nu-l lasa sa exploreze lumea
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Da un exemplu de fortare si interpretare. Si, totodata am si o intrebare: daca iei literar pilda bogatului nemilostiv, cati kilometri patrati trebuie sa aiba "sanul lui Avram" ca sa-i incapa pe toti cei binecuvantati. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Poi uita-te la explicatiile fantastice pe care le dai pildei scrie ca bogatul era in iad constient da tu zici ca nu e asa scrie ca imediat dupa moarte Lazar a fost dus in sanul lui Avraam (este o metafora referitoare la paradis,) si bogatul este dus in iad atunci dupa ce au murit nu la sfarsitul veacurilor deoarece in timp ce el este coinstient in iad, fratii lui traiesc in lume, deci lumea nu se sfarsise Pilda mi se pare destul de clara, interpretarea voastra de-a dreptul fantezista deoarece nu iese dogma lui E White altfel
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|
|||
|
|||
|
Dupa cum se vede din parabola, in "iad" (in acceptiunea ortodoxa) se afla, in stare constienta, bogatul (nu "sufletul lui nemuritor"). Este un adevar biblic ca omul este constient doar cand este cu trup si duh de viata (adica intreg).
Asa ca, teoria "sufletului nemuritor" nu poate fi sustinuta cu aceasta parabola (nici cu altceva din Sfanta Scriptura). Citat:
Danyel, tu pareai un forumist mai cerebral. Ce s-a intamplat? Ti-a suflat si tie "Andrusca"(sau altii ca ea) in gura de ai inceput sa o dai cu "E White". Eu habar nu am cum interpreteaza E.W. parabola in discutie. In schimb, cunosc destul de bine ce spune Sfanta Scriptura referitor la starea omului in moarte (pana la inviere). Hai sa discutam numai pe baza Cuvantului lui Dumnezeu. Sau, daca ai tendinta sa devii obsedat de E.W. (ca alti cativa forumisti), macar da citate din lucrarile ei (ca sa arati ca stii ce spui). |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu da, pur si simplu o aduc in discutie pentru ca va defineste, este fondatoarea acestei secte, singura fondatoare ( bine, exceptandu-l pe Miller saracul, care a fost parasit in camp de adepta lui...care i-a furat doctrina si puterile supranaturale si a mai si "imbogatit-o" pe ici pe colo). White a interpretat Biblia asa, iar voi, adventistii credeti, la fel ca si cei care au urmat-o atunci cand i-a venit ideea de separare/parasire...in doctrina ei, mai simplu decat atat nici ca se poate! Uite, poti enumera si tu pe toti Sfintii Parinti ai nostri, si zau daca ma supar...si nu ma bucur foarte tare chiar! O seara placuta! P.S. Tu nici nu ai nevoie sa stii cum interpreteaza White aceasta parabola, de fapt poate ca nici nu a citit-o vreodata in viata ei( NT era asa, mai prea complicat pentru ea, era dat la o parte)...dar tie si adventistilor va este foarte de ajuns atat, faptul ca vi s-a spus ca nu exista viata vesnica....si atunci te invarti in jurul acestui punct doctrinar " inteles" de ea...asa cum a dus-o boala...sau mai multe, cate o fi avut ea!!
|
||||
|
||||
|
Am uitat sa te salut Copacel!!! Numai bine...si sper sa nu te superi pe mine, dar cand aud de Adventisti...pur si simplu nu pot face abstractie de White, e ca si cum atunci cand as vedea un mar fara cotor, desi as sti ca e mar...in acelasi timp as constientiza si ca ii lipseste exact cotorul!!!
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mda acuma io cred ca pilda e destul de clara, da normal ca daca luam elemente secundare si le ridicam la rang de adevar absolut normal ca asa se intampla Hristos nu facea aici o analiza teologica asupra vietii sau mortii sufletului , pur si simplu le spunea o pilda ca sa inteleaga ce-i asteapta pe pacatosi, Refritor la White, am amintit-o intr-un context si fie ca accepti sau nu, interpretarea biblica in care crezi tu o ai de la ea, chiar nici eu nu inteleg de ce va e rusine cu E White din moment ce-i impartasiti invataturile?
|
|
|||
|
|||
|
Sper ca este destul de clar si faptul ca in pilda bogatului nemilostiv nu este vorba de sufletele bogatului si saracului Lazar. Ai observat ca acestia doi erau in trup (aveau ochi, gura, degete, limba, etc). Asa ca, partizanii teoriei "sufletului nemuritor al mortilor" vor trebui sa caute in alta parte ceva care sa-i ajute.
Citat:
Citat:
Citat:
2. Sunt adventistii care o contesta pe Ellen White si scrierile sale; si nu este nici o problema; tot adventisti raman. O caracteristica generala a adventistilor este credinta fara rezerve in invataturile si suficienta Sfintelor Scripturi. 3. Cat despre rusine: nu-mi este deloc rusine cu ceea ce a scris Ellen White. Eu am citit doar unele lucrari despre Domnul Iisus Hristos si despre vietuirea crestina. Recomand oricui aceste scrieri. Ti le recomand si tie. Poate vei invata sa nu mai insinuezi lucruri nedevarate. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Scrierile aceste femei nu le prea cunosc decat adventistii....in rest, e cam anonima si total lipsita de importanta...cum era de altfel si in timpul vietii pentru cei care puteau gandi si analiza cele spuse de ea. Ea poate ca nu a putut comenta aceasta parabola, tocmai pentru faptul ca nici nu a ajuns sa o cunoasca....te-ai gandit la asta? Cred ca e destul de bine cunoscut faptul ca ea a ramas blocata la studiul Vechiului Testament...Noul prezenta prea putina importanta. Voi acum sunteti intr-o situatie foarte dificila, dupa cum se poate vedea, deoarece ea a emis niste aberatiuni...iar voi pe alea le respectati, iar ceea ce va este neclar...preferati sa lasati sa fie neclar in continuare...pentru a nu va tulbura SUFLETELE!!!! Citat:
De scris, a a copiat asa in nestire si a plagiat pentru a face bani si a cunoaste faima, cu cat mai multa...cu atat mai bine, carti vandute, devenea cumva o figura mai culta cica...mai demna de luat in considerare...asta era scopul ei suprem!!!! Citat:
Poti sa imi spui ce alta denominatiune o mai pomeneste printre scriitori demni de luat in seama...ca vorba aia femeia a scris frenetic si era doxa in toate cele, nu?
|
|||
|
|||
|
[quote=copacel;211434]
Asa ca, teoria "sufletului nemuritor" nu poate fi sustinuta cu aceasta parabola (nici cu altceva din Sfanta Scriptura). Interesanta opinie da uite ca eu am deschis cartea Apocalipsei la capitolu 6 si am gasit urmatoarea descriere " Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o. . Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ?
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Biblia protestanta sau Bibila ''Cornilescu'' | Templier Knight | Despre Sfanta Scriptura | 22 | 13.03.2015 18:43:49 |
| Sinod pentru reforma BC posibil?! | mihaiB | Biserica Romano-Catolica | 8 | 27.09.2012 15:32:03 |
| Casa protestanta | nicolae_nicolae | Biserici Protestante | 51 | 27.06.2010 20:39:55 |
|
|