Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2010, 11:26:21
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
M-am tot gandit la acest aspect... si am ajuns la concluzia ca intr-un anume fel si eu sunt feminista si ca nu voi putea accepta niciodata mai putin decat egalitate intre barbat si femeie. Stiu ca tot ceea ce se intampla acum este dintr-o cauza. Care credeti ca este aceasta cauza? Femeia este toate aceste aspecte: mama, copil, prostituata, sfanta, pacatoasa. Credeti ca o femeie ar mai fi prostituata/ adultera/ pacatoasa daca ar fi respectata si apreciata cu adevarat?
In primul rand numai in societate exista inegalitate intre barbat si femeie, iin ceea ce priveste invataturile crestin ortodoxe acestia sunt egali in fata lui Dumnezeu, de aceea la casatorie se spune ca femeia este jumatatea barbatului si invers, nicidecum un sfert sau a nu stiu cata parte. Acuma daca in bisreica exista o randuiala care chipurile ar putea pune femeile intr-o lumina nefavorabila (la slujba barbatii stau in dreapta femeile in stanga, barbatii sunt primii la miruit si altele) asta este doar o impresie. Pur si simplu asa a lasat Domnul ca barbatul sa fie capul familiei, conducatorul din simplul motiv pentru care doua sabii nu pot sa intre in aceeasi teaca. Daca si femeia si barbatul ar conduce familia nu prea s-ar ajunnge nicaieri ca unul ar trage hais si celalalt cea. Intr-o familie normala, nu vorbesc de exceptii, de obicei barbatul duce greul treburilor administrative ale familiei, toate se sparg in capul lui de aceea si in biserica i se da intaietate ca sef de "clan" ce este si nu din alte motive.Nu vorbesc despre cazul celor care au ales singuratatea in viata, biserica a fost construita ca fiind si pastratoare a vietii de familie si pe aceste valori se axeaza.

Acuma nu stiu de unde ti-a venit ca o femeie chiar trebuie sa fie toate aceste aspecte mama, copil, prostituata, sfanta, pacatoasa, e foarte fals. E ca si cum as spune ca eu fiindca sunt barbat ar trebui sa fiu betivan, fumator, curvar fiindca astea-s valorile pe care le promoveaza si cultiva societatea. Foarte fals.

Chestia cu femeile care nu-s apreciate cu adevarat e discutabila si nu stiu daca e numai vina barbatilor aicea. Vezi tu in general in societate exista aceasta gandire ca "the girls just wanna have fun". Acuma eu am 24 de ani si am intalnit destui oameni din generatia noastra si problema in general tocmai de aicea vine ca fetele din start nu cauta ceva serios, sau ceva care sa ofere niste perspective serioase, ele cauta distractie, cel putin chipurile intr-o prima faza. Din pacate exista o "lege" mai bine spus un fel al firii si rareori se intampla ca daca s-a inceput cu distractie sa se termine cu lucruri serioase, de obicei se termina cu lucruri si mai neserioase. Nu spun ca este si cazul tau, exista si multe exceptii.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Necesar pentru o casatorie sfanta - sfaturi freehugs Generalitati 5 28.02.2012 20:01:13
Calculatorul un rau necesar? adorcrysti Generalitati 13 26.01.2009 20:47:37
Cat credeti ca este necesar omului pentru mantuire Andrei_sunt Stiri, actualitati, anunturi 14 18.01.2007 15:34:04