Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2010, 15:23:42
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Sunt absolut convins ca niciun cleric al BOR nu indeamna in predicile lor, membrii comunitatilor pe care le pastoresc, la consumul de alcool si nici la lepadarea pruncilor. Nu vad unde este diferenta.
Nu e vorba neaparat de indemn, ma intereseaza in special daca indiferenta e morala.
Nu vorbesc aici de exemplul folosirii alcoolului in practica religioasa, desi sint sigur ca nu esti de acord cu folosirea drogurilor in acelasi scop (drogurile se utilizau (si inca se mai utilizeaza) frecvent in alte religii)
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 16:15:13
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu e vorba neaparat de indemn, ma intereseaza in special daca indiferenta e morala.
Ridici o problema falsa! Nu este indiferenta biserica fata de aceste vicii. Daca te-ai duce pe la slujbe ai vedea si auzi ca preotul incurajeaza lupta cu aceste vicii. Deci, repet, nu este vorba despre indiferenta! Daca biserica predica un trai alaturi de Dumnezeu nu se implica prea mult, daca iese si pune piciorul in prag este acuzata ca face inchizitie! La cei cu rautate intotdeauna ceva nu este bine in comportamentul oricarei organizatii: guvern, biserica, scoala, politie, justitie, sistem sanitar etc etc
Vechi 19.01.2010, 09:33:04
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Ridici o problema falsa! Nu este indiferenta biserica fata de aceste vicii. Daca te-ai duce pe la slujbe ai vedea si auzi ca preotul incurajeaza lupta cu aceste vicii. Deci, repet, nu este vorba despre indiferenta! Daca biserica predica un trai alaturi de Dumnezeu nu se implica prea mult, daca iese si pune piciorul in prag este acuzata ca face inchizitie! La cei cu rautate intotdeauna ceva nu este bine in comportamentul oricarei organizatii: guvern, biserica, scoala, politie, justitie, sistem sanitar etc etc
Nu am spus ca nu se implica, am spus ca nu se implica la fel de mult ca in cazul altor fenomene imorale (mai ales ca pentru unii dintre voi nici macar nu exista grade de comparatie pentru moralitate).

Si mai am o intrebare, care este pentru voi considerentul cel mai important care face imoral consumul de alcool si tutun.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 09:38:01
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
Si mai am o intrebare, care este pentru voi considerentul cel mai important care face imoral consumul de alcool si tutun.
1. Distrug sanatatea trupului, pentru ca imbolnavesc organele.

2.
Distrug sanatatea sufletului, pentru ca inrobesc vointa.

Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 09:50:12
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
1. Distrug sanatatea trupului, pentru ca imbolnavesc organele.

2. Distrug sanatatea sufletului, pentru ca inrobesc vointa.
Cele doua conditii sint cumulative pentru a defini alcoolul si tutunul ca imorale sau pot fi considerate si separat?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 09:57:30
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
Cele doua conditii sint cumulative pentru a defini alcoolul si tutunul ca imorale sau pot fi considerate si separat?
Dupa cum omul nu e doar trup, nici doar suflet, este clar de ce orice patima isi arata urmarile atat in trup, cat si in suflet.

Acestea sunt patimi pentru ca afecteaza intreg omul.
Desi, chiar daca ar afecta doar o parte din el, tot patimi s'ar numi, caci nu ar fi ziditoare.

Last edited by windorin; 19.01.2010 at 09:59:39.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 10:11:59
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Dupa cum omul nu e doar trup, nici doar suflet, este clar de ce orice patima isi arata urmarile atat in trup, cat si in suflet.

Acestea sunt patimi pentru ca afecteaza intreg omul.
Desi, chiar daca ar afecta doar o parte din el, tot patimi s'ar numi, caci nu ar fi ziditoare.
Sa inteleg: e imoral pentru ca e patima?
Ai putea sa imi spui daca tu consideri ca ar exista o limita in consum care sa nu fie considerata patima
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 09:41:28
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
abuzul. tutunul este imoral oricum, dar nu cu aceleasi efecte ca: violul, homosexualitatea, drogurile, etc. oricum te invarti in jurul cozii, si stii asta.
Vechi 19.01.2010, 09:49:02
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
abuzul. tutunul este imoral oricum, dar nu cu aceleasi efecte ca: violul, homosexualitatea, drogurile, etc. oricum te invarti in jurul cozii, si stii asta.
Ce intelegi tu prin abuz la un tutungiu?
Cum adica tutunul e imoral oricum?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 10:20:16
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Ce intelegi tu prin abuz la un tutungiu?
Cum adica tutunul e imoral oricum?
stii reclama: "ce-ti mai plac firmele americane?" asa si tu. abuzul se refera la alcool. tutunul nu are nimic terapeutic, si nu fumezi o tigara pe zi si-ti face bine, cum iti face vinul (un pahar pe zi e sanatos, natural, nu din comert). mama mea are dieabet si ii este recomandat sa bea un pahar de vin alb sec/zi. dar nu am auzit sa fie recomandata o tigara pe zi, si iti scade colesterolul.
incearca sa iesi din cercul asta vicios.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tutunul cristiboss56 Generalitati 29 06.01.2010 10:55:21
Liber la droguri si prostitutie?!? coralina Generalitati 230 01.10.2009 15:21:17
alcoolul danyel Generalitati 13 20.12.2006 19:59:29