![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vorbesc aici de exemplul folosirii alcoolului in practica religioasa, desi sint sigur ca nu esti de acord cu folosirea drogurilor in acelasi scop (drogurile se utilizau (si inca se mai utilizeaza) frecvent in alte religii) |
|
||||
|
||||
![]()
Ridici o problema falsa! Nu este indiferenta biserica fata de aceste vicii. Daca te-ai duce pe la slujbe ai vedea si auzi ca preotul incurajeaza lupta cu aceste vicii. Deci, repet, nu este vorba despre indiferenta! Daca biserica predica un trai alaturi de Dumnezeu nu se implica prea mult, daca iese si pune piciorul in prag este acuzata ca face inchizitie! La cei cu rautate intotdeauna ceva nu este bine in comportamentul oricarei organizatii: guvern, biserica, scoala, politie, justitie, sistem sanitar etc etc
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si mai am o intrebare, care este pentru voi considerentul cel mai important care face imoral consumul de alcool si tutun. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Distrug sanatatea sufletului, pentru ca inrobesc vointa.
|
|||
|
|||
![]()
Cele doua conditii sint cumulative pentru a defini alcoolul si tutunul ca imorale sau pot fi considerate si separat?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acestea sunt patimi pentru ca afecteaza intreg omul. Desi, chiar daca ar afecta doar o parte din el, tot patimi s'ar numi, caci nu ar fi ziditoare.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 19.01.2010 at 09:59:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai putea sa imi spui daca tu consideri ca ar exista o limita in consum care sa nu fie considerata patima |
|
||||
|
||||
![]()
abuzul. tutunul este imoral oricum, dar nu cu aceleasi efecte ca: violul, homosexualitatea, drogurile, etc. oricum te invarti in jurul cozii, si stii asta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum adica tutunul e imoral oricum? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
incearca sa iesi din cercul asta vicios.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tutunul | cristiboss56 | Generalitati | 29 | 06.01.2010 10:55:21 |
Liber la droguri si prostitutie?!? | coralina | Generalitati | 230 | 01.10.2009 15:21:17 |
alcoolul | danyel | Generalitati | 13 | 20.12.2006 19:59:29 |
|