Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2010, 16:36:05
bmadalin bmadalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Locație: Ilfov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PacatPacatPacat Vezi mesajul
reciteste postul meu cu raspunsurile la intrebarile tale si ai sa vezi ca-mi pasa de cei saraci/slabi. altruismul, mila si ajutorul fata de semeni nu vine din credinta.
da' din ce vine draga, din evolutionism?
Asa au evoluat bacteriile sacrificandu-se?
Asa au evoluat maimutele, prin altruism mila si ajutor?
Nu vedeti ca va contraziceti singuri teoria evolutiei?

Macar de v-ar pasa.
Da' va pasa moralitatea doar atat cat sa nu se intoarca impotriva voastra. Adica eu te respect, iti mai ranjesc din cand in cand, nu te jignesc, nu te mananc, nu ma calca nici tu pe coada. Sunt om cu tine, fi om cu mine.

Nici cainii nu-si incalca teritoriu draga, ca sa revin la ideia mea. Dar asta nu-i face morali.
Desi sunt mai morali ca unii atei. Si nu zic asta ca sa va jignesc,dar: daca esti bland cu un caine si te uiti cu dragoste la el, se uita si el frumos la tine si da din codita.
Dar voi? Cu cat mai multa dragoste se uita Dumnezeu la voi, si da ploaie si soare si peste voi, si va ocroteste, si voi ce faceti? Voi sunteti evoluati prin scoli, comisii si comitate...

Citat:
nu va deranjam cu nimic atita vreme cit nu ne (mai) ardeti pe rug. nu ne deranjati cu nimic atita vreme cit stati cuminti in biserica si nu va amestecati prin scoli, politica, si mai ales stiinta.
Cum ziceam, partea cu teritoriul!!! Nu ne incalcati teritoriu'. Caini. Asta e morala voastra: HAM HAM HAM... MRRRRRRR. Pana la mancare....

Mare chestie ce faceti voi astia cu stiinta, ca tot noi credinciosii mai miscam si p-acolo.
Ca sa urmez paralelismul cu patrupedele, stiinta voastra e ca urinarea pe roata de la masina...

Citat:
in plus, nu sint aici ca sa-mi pierd timpul argumentind si sa polemizind, ci doar ca sa va atrag atentia ca exist(am).
Eu as mai fi adauga si un "inca" in fata existentei voastre. ca conform cu carnetu' vostru de garantie nu prea existati mult. sh daca nu ma crezi, permite-mi sa te intreb: cum te vezi peste 120 ani?
tot mandra si frumoasa, actuala, activa, atractiva?

Last edited by bmadalin; 12.01.2010 at 16:43:36.
Vechi 12.01.2010, 16:44:50
Senior Member

Implicit

Pana si ateismul vostru a fost prorocit, si cu cati ani in urma..

Citat:
1. Zis-a cel nebun in inima sa: “Nu este Dumnezeu!” Stricatu-s-au oamenii si urati s-au facut intru indeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunatate, nu este pana la unul.
2. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, sa vada de este cel ce intelege, sau cel ce cauta pe Dumnezeu.
3. Toti s-au abatut, impreuna netrebnici s-au facut; nu este cel ce face bunatate, nu este pana la unul.
4. Oare, nu se vor intelepti toti cei ce lucreaza faradelegea? Cei ce mananca pe poporul Meu ca painea, pe Domnul nu L-au chemat.
5. Acolo s-au temut de frica, unde nu era frica, ca Dumnezeu este cu neamul dreptilor.
6. Saracul nadajduieste in Domnul si voi ati ras de nadejdea lui, zicand: Cine va da din Sion mantuire lui Israel?
7. Dar cand va intoarce Domnul pe cei robiti ai poporului Sau, bucura-se-va Iacob si se va veseli Israel.
Vechi 12.01.2010, 17:01:32
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PacatPacatPacat Vezi mesajul
reciteste postul meu cu raspunsurile la intrebarile tale si ai sa vezi ca-mi pasa de cei saraci/slabi. altruismul, mila si ajutorul fata de semeni nu vine din credinta. vine din noi, ca oameni, ca fiinte care simt si cugeta. generalizarile tale se bazeaza pe opinii personale nesustinute (in treacat fie spus, daca ai avea dreptate, mult mai putini crestini s-ar afla pe bancile tribunalelor judecindu-se cu fratii lor pentru casa de la mama)

in plus, nu sint aici ca sa-mi pierd timpul argumentind si sa polemizind, ci doar ca sa va atrag atentia ca exist(am).
nu va deranjam cu nimic atita vreme cit nu ne (mai) ardeti pe rug. nu ne deranjati cu nimic atita vreme cit stati cuminti in biserica si nu va amestecati prin scoli, politica, si mai ales stiinta.

acum, e amuzant cu voi, dar am si treburi mai interesante de facut, asa ca o sa va las sa va distrati fara mine. ne mai auzim pe-aici daca milostivii administratori nu m-au banat intre timp.
trebuie sa intelegi ca majoritatea oamenilor cu care intri in contact, zi de zi, cred in Dumnezeu, chiar daca fiecare dupa cum intelege. Avem aceste notiuni de altruism, bunatate, respectul aproapelui, mila, dreptate, dragoste, etc pt ca sunt sadite prin credinta in Dumnezeu. Probabil si tu ai avut in jurul tau, inca de cand te-ai nascut si oameni cu adevarat credinciosi de la care ai putut sa iti faci o idee despre dragoste si ceea ce este bine. daca ai fi crescut in jungla, printre lei, ai fi preluat din comportamentul lor si ti s-ar fi parul normal asa. Nu stiu daca m-am exprimat prea clar ca sa ma fac inteleasa. sper ca da.
Vechi 12.01.2010, 17:02:40
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai chiar asa, daca "cine stie" e o justificare buna pentru un ateu, nu e de mirare ca poate ucide chiar si fara motiv.
Nu am spus ca e o justificare

Citat:
Confuzi probleme morale cu clarviziunea.
Tu ai introdus clarviziunea in text

Citat:
Si daca vrei raspunsul ca o metafora..era o poveste cu mai multe personaje dintre care unul extrem de negativ si in mod clar cu intentii negative (desi avea totusi o constiinta care il "deranja" din cand in cand).
Personajul pozitiv (foarte si categoric pozitiv) vrea sa-l ucida la un moment dat insa i se spune de catre alt personaj pozitiv, mult mai experimentat si intelept, ca fiecare fiinta are locul si destinul sau in care nu e bine sa se intervina, si atunci se razgandeste.

Si intr-adevar, in final, dupa ce personajul nostru pozitiv (primul) trece prin tot felul de experiente extreme si e gata sa-si indeplineasca misiunea prin care urma sa-i salveze pe toti, are o cadere si face un gest care i-ar fi putut damna pe toti.
Iar personajul negativ de care vorbeam mai sus intervine, si chiar asa manat de intentii negative gestul sau salveaza situatia.
Tocmai ai aratat ca binele si morala sint relative

Citat:
Si ca un rezumat, daca un sfant s-ar afla fata in fata cu cel mai mare si mai teribil dictator si ar avea un pistol in mana, n-ar trage.
Un om, poate ca da.
Si ti se pare normal ca un sfint sa ignore suferinta a milioane de oameni numai pentru ca e incorect ca el sa ucida un om, riscind astfel sa nu se mintuiasca?

Citat:
Civilizata dupa ce standarde?
Ce intra aici si ce se exclude?
Ce inseamna "majoritar atee"?

Un exemplu?
Suedia. Criteriile si standardele le gasesti singur.
Vechi 12.01.2010, 17:05:16
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Avem aceste notiuni de altruism, bunatate, respectul aproapelui, mila, dreptate, dragoste, etc pt ca sunt sadite prin credinta in Dumnezeu.
Repet, vad ca nu ai inteles: exista nenumarate exemple de altruism care nu au nici cea mai mica legatura cu credinta in Dzeu :)
Vechi 12.01.2010, 17:09:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Repet, vad ca nu ai inteles: exista nenumarate exemple de altruism care nu au nici cea mai mica legatura cu credinta in Dzeu :)
nu tu n-ai inteles nimic. Aveti conditionat. Voi ati spus-o! <<atita vreme cit stati cuminti>>
Dragostea nu e cu conditii... sunt om cu tine, esti om cu mine.

Citat:
. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul.
6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă.

Last edited by bmadalin; 12.01.2010 at 17:12:48.
Vechi 12.01.2010, 17:12:50
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
nu tu n-ai inteles nimic. Aveti conditionat. Voi ati spus-o! <<atita vreme cit stati cuminti>>
Dragostea nu e cu conditii... sunt om cu tine, esti om cu mine.
La toti e conditionat, si la tine e conditionat, nu fi ipocrit
Vorbesc de altruismul rational
Vechi 12.01.2010, 17:14:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu am spus ca e o justificare
Nu ai spus dar este.

Citat:
Tu ai introdus clarviziunea in text
Nu am introdus notiunea. Eu doar am facut un rezumat.
Ai deplasat problema de la una morala la una de clarviziune.

Citat:
Tocmai ai aratat ca binele si morala sint relative
Nu, asta ai vrut tu sa intelegi, eu ti-am aratat ca nu e bine sa justifici un rau moral cu un bine aparent pentru ca in final situatia s-ar putea inversa.
E bine sa tii la principiul moral (de a nu ucide) chiar daca situatia ar putea sugera contrariul.

Dar probabil am vorbit prea mult pentru capacitatea ta de intelegere..

Citat:
Si ti se pare normal ca un sfint sa ignore suferinta a milioane de oameni numai pentru ca e incorect ca el sa ucida un om, riscind astfel sa nu se mintuiasca?
In primul rand, problema este pusa ca un ateu, care ignora ca exista Dumnezeu si El permite sa se intample anumite lucruri, pentru ca in definitiv oamenii le doresc.

Ca pana la urma consecintele depasesc asteptarile lor, asta e alta chestiune.

In al doilea rand, riscul ala exista doar in capul tau, Evanghelia nu sustine acest gen de responsabilitate morala (a ucide in numele binelui aparent).

Citat:
Suedia. Criteriile si standardele le gasesti singur.
Pentru o discutie decenta ar fi fost bine sa-ti expui punctul de vedere in intregime, nu sa-l pui pe altii sa o faca in locul tau.
Deci nu esti pregatit pentru o discutie pe aceasta tema..

Dar totusi iti dau un pont, ca sa nu te mai chinui sa argumentezi absurdul:

http://translate.google.ro/translate...2F&sl=sv&tl=ro

Maniest pro-pedofilie, site suedez, gaseti si conexiunea dintre acceptarea homosexualitatii ca normalitate si imediat urmeaza si pedofilia.

Last edited by AlinB; 12.01.2010 at 17:19:08.
Vechi 12.01.2010, 17:16:01
Senior Member

Implicit

Citat:
Si ce crezi ca nu e loc de indreptare si la mine?
Numai la voi nu e, ca sunteti ca paharu' de apa plin ochi in care nu mai intra nimic fara sa dati pe din-afara.

Da' eu macar caut sa ma-ndrept. Caut binele, nu zic: e... in lume asta numai bun sa nu fi ca te iau toti de prost.
Totul consta in atitudine. Si una e atidudinea ortodoxa, alta e atitudinea caineasca atee.

Last edited by bmadalin; 12.01.2010 at 17:20:02.
Vechi 12.01.2010, 17:20:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Deci care e rationamentul care justifica sau impune ca necesitate altruismul la un ateu?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58