![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Bine ca incepi sa fi putin mai sincer.Evident ca din context din momentul in care zice in versetele 7 "Dumnezeu hotaraste din nou o zi" si 8 "o alta zi" automat nu mai vorbeste de aceiasi zi.Nu exista alt Sabat mai mare decat duminica.Fara duminica tot morti in pacatele noastre am fi.Sambata lui Moise a adus o eliberare pentru un singur popor, dintr-o robie pamanteasca si trupeasca, dar Duminica lui Hristos este cea care ne-a adus eliberarea din robia pacatului, a blestemului , a Iadului si a Mortii.Noua crestinilor, voua nu stiu ce v-a adus E.G.W, stiti voi mai bine. Citat:
Astept sa-mi dovedesti contrariul : Adica , ca crestinismul nu a tinut din totdeauna duminica. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. În Marcu 2, disputa cu fariseii era cu privire la sâmbătă. Ucenicii erau acuzați de aceștia că ar călca sâmbăta, și nu că dorm insuficient 2. termenul în originalul grecesc este sabbaton (sâmbătă), și nu anapausis (odihnă). Citat:
1. Săptămâna are doar 7 zile nu 10 ![]() 2. Hristos nu a venit să strice Legea (Matei 5,17). Adevăratul "decimator" e diavolul cu toți ciracii lui (poți să-i enumeri aici pe Constantin și pe episcopul de Roma) care au încercat să decimeze (la propriu) Decalogul (Dan. 7,25). Citat:
Citat:
Tot asta ți se dovedește biblic de 88 de pagini încoace. Dacă a fost un moment când nu a ținut duminica, atunci acela a fost cu siguranță perioada apostolilor. În rest, documentele patristice falsificate și adnotate ulterior de către cei interesați, nu mă pasionează. Dumnezeu a sfințit și binecuvântat sâmbăta. Duminica nu a fost nici sfințită nici binecuvântată de El, oricât v-ați canoni să demonstrați contrariul. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Hristos le spune iudeilor ca in mijlocul lor se afla Domnul a toate , in special Domnul care i-a scos din Egipt si care le-a dat o zi de odihna si carora ei se inchinau in fiecare sambata.Caci mai mare decat Templul se afla acolo, si mai mare decat slujirea in umbre inchipuita in Vechiul Testament,insusi Domnul Dumnezeu in carne si oase,Cel care avea sa puna capat umbrelor si sa aduca Odihna lui Dumnezeu, prin Invierea Sa din morti.Dupa cum si Scriptura arata : Matei 12 6.Ci grăiesc vouă că mai mare decât templul este aici. 8.Că Domn este și al sâmbetei Fiul Omului. Citat:
Hristos a dezlegat , si a calcat sambata rupand-o din dregatoria sa si inlocuind-o cu duminica.Adu-ti aminte cand mergi maine la adunare de versetele astea, paganule : Ioan 5:18 Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu. Ioan 9:16 Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta. Iar alții ziceau: Cum poate un om păcătos să facă asemenea minuni? Și era dezbinare între ei. Matei 12 : 1. În vremea aceea, mergea Iisus, într-o zi de sâmbătă, printre semănături, iar ucenicii Lui au flămânzit și au început să smulgă spice și să mănânce. 2. Văzând aceasta, fariseii au zis Lui: Iată, ucenicii Tăi fac ceea ce nu se cuvine să facă sâmbăta. 3. Iar El le-a zis: Au n-ați citit ce-a făcut David când a flămânzit, el și cei ce erau cu el? 4. Cum a intrat în casa Domnului și a mâncat pâinile punerii înainte, care nu se cuveneau lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoților? 5. Sau n-ați citit în Lege că preoții, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta și sunt fără de vină? Citat:
Evrei tineau sambata ca zi de odihna si pentru ca Dumnezeu i-a scos din Egipt.In fiecare sambata isi aduceau aminte de eliberarea din Egipt, vezi Deuteronom 5:15, din nou... Citat:
1Corinteni 15 : 16. Căci dacă morții nu înviază, nici Hristos n-a înviat. 17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră, sunteți încă în păcatele voastre; Fara duminica esti mort.Esti in pacatele tale, daca nu crezi in Iisus Hristos cel adevarat , in lucrarea Sa pe cruce si in Invierea Sa din morti. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Cine oare ne acuza că noi idolatrizăm o zi?... Credința aceasta o poți avea și fără a păzi duminica, și fără a te închina icoanelor, și fără a-ți face cruce, și fără a te confesa preotului și fără a pupa moaștele ori alte forme aberante de închinare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vorbit pe limbajul tau de netaiat imprejur, fara Invierea lui Hristos toti am fi pierduti, iar ziua Invierii este duminica.Daca duminica aia nu ar fi existat tot morti in pacatele noastre am fi. Tu(voi) credeti in alt Hristos, in alta inviere, in ziua sambetei a sasea a lui White. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Danut, ziua a saptea din saptamana este sambata pentru toti pamantenii. Chiar si pentru tine. Nu recunosti acest lucru? Sau, nici macar atat nu stii? Intreaba preotii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru toti pamantenii ziua a saptea e duminica.Ziua intai e luni, ziua cand incepe saptamana, si ziua cand incepe si lucrul.Revino cu picioarele pe planeta Pamant. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|