Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2009, 17:08:26
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Foarte frumos spunea domnul Danion Vasile ca trebuie sa avem mare cumpatare si smerenie atunci cand citim carti duhovnicesti, caci acestea ne pot deveni dusmani, asa cum Sfanta Scriptura a devenit dusmanul sectarilor! Sa nu uitam ca apostolul ne-a poruncit sa pazim atat cele scrise, cat si cele ce prin cale orala le-a spus neamurilor, atunci cand le-a vizitat (nu gasesc exact versetul, daca il stie cineva il rog sa posteze). Ori asta inseamna Sfanta Traditie de origine apostolica. Nu talcuirea Scripturii dupa capul nostru. Talcuirea este darul lui Dumnezeu catre cei ce s-au facut, prin vietuire, vrednici de aceasta, nu este o insusire a mintii, nu este un talent. E foarte usor sa luam ce ne place noua din ortodoxie, iar restul sa lepadam. E cel mai usor de mers pe calea aceasta... Insa ortodoxia este un intreg, caci este Adevarul, iar Adevarul nu poate fi primit decat in intregime.
"Ortodoxia nu este altceva, in esenta ei, decat asa cum l-a gandit Dumnezeu pe om dintru inceput" - Parintele Rafail Noica
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 18:13:14
DaNy-_- DaNy-_- is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.12.2009
Implicit

Multumesc tuturor pentru raspunsuri dar cred ca s-a depasit subiectul central . Vreau sa simplific putin problema mea :

Daca nu esti ortodox poti fi mantuit ? Daca nu de ce ...
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 18:28:33
mc2009 mc2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DaNy-_- Vezi mesajul
Multumesc tuturor pentru raspunsuri dar cred ca s-a depasit subiectul central . Vreau sa simplific putin problema mea :

Lamurirea Bisericii Ortodoxe in aceasta privinta se gaseste aici:
http://cleopasihastria.wordpress.com...ii-subiective/

iar mai larg, aici:
http://www.crestinortodox.ro/alte-ar...i-aspectele-ei

Sper sa fie de folos. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 22:34:13
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

nu putem sa stim noi cine se mantuieste.. nu noi suntem judecatori. noi stim ca ortodoxia este adevarata credinta, este credinta mantuitoare. in afara ortodoxiei pluteste un val de nesiguranta, inclinat de cele mai multe ori spre rau. Cel mai graitor spune parintele Arsenie Papacioc: "Nu le putem garanta mantuirea", nu a spus ca nu se mantuiesc, doar ca nu le putem garanta asta. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 23:04:26
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Parerea mea e ca ar trebui sa ne dai unele raspunsuri la intrebarile noastre, nu doar sa deviezi topicul...
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 03:18:33
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:

Prin invatatura Mantuitorului , prin cuvintele Sale lasate pentru cei ce cred in El ajungi la mantuire, iar crestinii sunt de multe feluri, in multe confesiuni, si buni si rai, Dumnezeu nu cred ca judeca dupa asta, ci dupa faptele si gandurile omului. Credinta, iata ceva fara de care orice religie e inutila. La ce foloseste o lume intreaga de convertiti, care nu cred?

Eu am o alte intrebari de pus aici: 1.Ce insemna sa fii ortodox, 2.ce inseamna sa fii crestin, 3.ce inseamna sa fii iubitor de Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 09:13:11
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Prin invatatura Mantuitorului , prin cuvintele Sale lasate pentru cei ce cred in El ajungi la mantuire, iar crestinii sunt de multe feluri, in multe confesiuni, si buni si rai, Dumnezeu nu cred ca judeca dupa asta, ci dupa faptele si gandurile omului. Credinta, iata ceva fara de care orice religie e inutila. La ce foloseste o lume intreaga de convertiti, care nu cred?

Eu am o alte intrebari de pus aici: 1.Ce insemna sa fii ortodox, 2.ce inseamna sa fii crestin, 3.ce inseamna sa fii iubitor de Dumnezeu?
Dragă Maria , citindu-ți întrebările , am dedus că nu ai citit nimic din cele scrise cu atâta dragoste de cei de aici , chiar la acest Topic ce se referă la Biserica Ortodoxă . Printr un mic efort , poți face un simplu clik în istoricul topicului , unde vei găsi zeci de pagini despre Ortodoxe, Credință și Dragoste în Dumnezeu și multe alte teme deosebit de interesante . Un mic efort dar cu folos dragă Maria ! Doamne ajută ! +
Vechi 30.12.2009, 11:58:25
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Dragă Maria , citindu-ți întrebările , am dedus că nu ai citit nimic din cele scrise cu atâta dragoste de cei de aici , chiar la acest Topic ce se referă la Biserica Ortodoxă . Printr un mic efort , poți face un simplu clik în istoricul topicului , unde vei găsi zeci de pagini despre Ortodoxe, Credință și Dragoste în Dumnezeu și multe alte teme deosebit de interesante . Un mic efort dar cu folos dragă Maria ! Doamne ajută ! +
Da, imi cer scuze pentru vorbele in plus. Trebuia sa citesc mai mult. multumesc.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 18:15:05
mc2009 mc2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
Sa nu uitam ca apostolul ne-a poruncit sa pazim atat cele scrise, cat si cele ce prin cale orala le-a spus neamurilor, atunci cand le-a vizitat (nu gasesc exact versetul, daca il stie cineva il rog sa posteze). Ori asta inseamna Sfanta Traditie de origine apostolica. Nu talcuirea Scripturii dupa capul nostru. Talcuirea este darul lui Dumnezeu catre cei ce s-au facut, prin vietuire, vrednici de aceasta, nu este o insusire a mintii, nu este un talent.
"Ortodoxia nu este altceva, in esenta ei, decat asa cum l-a gandit Dumnezeu pe om dintru inceput" - Parintele Rafail Noica
@ Andrei
La acesta te-ai gandit?
"Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. (2 Tesal. II, 15)"
Multumesc pentru citatul complet din parintele Rafail; se pare ca am citat partial anterior. Stii cumva si sursa?
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 21:54:08
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mc2009 Vezi mesajul
@ Andrei
La acesta te-ai gandit?
"Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. (2 Tesal. II, 15)"
Multumesc pentru citatul complet din parintele Rafail; se pare ca am citat partial anterior. Stii cumva si sursa?
exact la versetul acela m-am referit, multumesc mult. sursa.. cred ca e vorba de conferinta sustinuta de sfintia sa la alba iulia.. sau din cartea "Cultura duhului", nu mai stiu exact. eu am luat-o de aici
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...eului-pierdut/
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum saluta crestinii ? Dasy de Mara Intrebari utilizatori 16 17.04.2012 01:20:28
Crestinii , Scrierea Bibliei dobrin7m Istoria bisericii 10 02.03.2012 00:44:25
crestinii si politica lore86 Generalitati 48 15.01.2011 20:31:59
cum sa ii facem pe cei dragi noua sa devina crestini adevarati? cezara Generalitati 45 28.03.2009 14:27:03