![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Zburatorul; 29.12.2009 at 15:22:39. |
|
|||
|
|||
![]()
am fost provocat si eu rasfoind acest topic si vreau sa intreb: care sunt acele parti din Sfanta Scriptura care nu pot fi intelese ? Este cineva aici care a citit Sfanta Scriptura mai mult decat o singura data? Daca da, atunci, ce anume vi s-a parut greu de patruns?
Completez si eu la exemplul cu matematica: cand vorbim de un domeniu ca matematica, fizica si chimie, aici nu avem nevoie de o "culegere" cu explicatii si comentarii ca la literatura, ci e nevoie doar de exercitiu. In fine, las exemplul acesta pentru ca nu doresc sa fac pe cineva sa se simta aiurea. Pe de alta parte, vreau sa sprijin o afirmatie facuta anterior: Da, se poate sa fii mantuit si fara Scriptura! . Au fost multi sfinti care nu au avut in mana o Scriptura fizica, dar au auzit Cuvantul, L-au primit si astfel au crezut. Din cate am inteles eu, provocarea lui DaNy-_- era aceasta: se poate sa fii mantuit doar cu Scriptura? Ei bine, ca si Biserica Ortodoxa, raspunsul va fi clar : NU! . Scriptura impreuna cu Sfanta Traditie iti va lumina si iti va da pricepre sa intelegi tainele Scripturii. Daca insa, doresti sa mergi pe urmele lui Luther, atunci -> "Sola Scriptura!" . |
|
|||
|
|||
![]()
Si mie mi se pare ca nu aplicam in vietile noastre multe lucruri din Biblie... ortodocsi sau orice alta denominatiune am fi.
Referitor la ortodoxie, cred ca nu ar mai trebui spus atat de categoric ca nu exista mantuire fara Sfanta Traditie, trebuie sa lasam afirmatiile acestea categorice caci numai Dumnezeu stie cine va fi mantuit si cine nu. Ba mai mult, daca ne iubim aproapele ca pe noi insine, ar trebui sa speram sa existe mantuire si fara Traditie, sa speram ca vor fi mantuiti cat mai multi din semenii nostri. Eu sunt ortodoxa, dar ma doare totusi zidul acesta intre denominatiuni. Nu cred ca ar trebui sa le vorbim celorlalti cu superioritate sau ura. Multi dintre ei s-au nascut in acea denominatiune si au fost invatati, ca si noi, ca acolo e cel mai bine; multi nu au nici rautate, nici ura, nici vina pentru credinta lor. Cred ca daca am pune cele 2 legi, iubirea li Dumnezeu si iubirea aproapelui pe locul I, asa cum ne spune Iisus in Biblie, majoritatea problemelor noastre ar disparea, inclusiv cele inter-religioase. |
|
|||
|
|||
![]()
Si din pacate, desi ne numim ortodocsi, putini citim Biblia. Asta e o alta durere pe care ar trebui sa o constientizam. Eu am avut cu parintii mei o discutie pe tema aceasta de curand si mi s-a spus "Noi nu suntem preoti si calugari ca sa citim Biblia". Ei merg saptamanal la biserica si chiar mai citesc cate o carte religioasa din cand in cand, dar...cam atat.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum saluta crestinii ? | Dasy de Mara | Intrebari utilizatori | 16 | 17.04.2012 01:20:28 |
Crestinii , Scrierea Bibliei | dobrin7m | Istoria bisericii | 10 | 02.03.2012 00:44:25 |
crestinii si politica | lore86 | Generalitati | 48 | 15.01.2011 20:31:59 |
cum sa ii facem pe cei dragi noua sa devina crestini adevarati? | cezara | Generalitati | 45 | 28.03.2009 14:27:03 |
|