![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ca banuiam raspunsul tau si asta nu din multa intelepciune, ca nu am, ci fiindca cunosc latura mai slaba din BO. Culmea e ca in slabiciunea ei sta chiar puterea ei. E un paradox, dar asa e. L-am inteles foarte tarziu dupa ce m-a convins mai intai o carte a Parintelui Teofil Paraianu, D-zeu sa-l odihneasca in pace. Nu caut sa te conving sa revii inapoi desi simt ca ai s-o faci candva. M-as bucura, sincer. Dar cum va vrea Domnul. Domnul stie cel mai bine. Cele bune, trice, si sper sa ne mai revedem!
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu există argumente care să-mi facă cale întoarsă spre ortodoxie. Convingerea de a pleca spre adventism a realizat-o Duhul Sfânt prin Scriptură și apoi și prin experiențe personale. A pleca de aici (în lume sau înapoi în BO), ar însemna să-L trădez pe Domnul meu - să mă ferească Dumnezeu! |
|
||||
|
||||
![]()
Trice si Doriana,
M-ar interesa parerea voastra in cateva puncte din Biblie. Nu e vorba de dogme, de diferente sau contraziceri, ci doar de pareri personale si interpretari personale la anumite pasaje din Biblie. Nu implicam cultul niciunuia ci doar persoana noastra. Deci, daca acceptati m-as bucura. Ma intereseaza cel mai mult apostolul Ioan, apostolul cel iubit al Domnului, si anume pasaje din evanghelia sa, cap.2 si 3., apoi cap.21 si cateva puncte din cartea profetica, Apocalipsa. Prima intrebare: Cum il vedeti pe evanghelistul Ioan comparativ cu ceilalti evanghelisti. Ce considerati ca il diferentiaza? Oricand imi puteti solicita si parerea mea si va raspund cu placere. Doresc un dialog amical, deschis, fara controverse dogmatice sau cultice. Multumiri anticipat.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
ok. Nu am dar de invatatura, dar pot raspunde pana la un anumit punct, atat cat am inteles si eu. Posibil sa mai si gresesc in probleme ce tin de evangheologie.
Apostolul Ioan a fost supranumit "apostolul iubirii", era foarte atasat de Domnul . Evanghelia sa este ultima scrisa si vine ca o completare la cele trei; nu aduce mai multe fapte , contine doar 7 minuni dar pune accent pe dumnezeirea lui Iisus Hristos. In vremea lui, biserica era deja lovita de erezia care spunea ca Hristos a fost un simplu om . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar el recupereaza rapid, sunt sigur. A doua intrebare: De ce crezi ca evanghelistul Ioan da alta ordine a "lucrarilor" Mantuitorului nostru decat toti ceilalti evanghelisti? Se leaga de prima intrebare, mai ales de ultima sa parte. Imi place ca discutam constructiv, nu distructiv. Cele bune, Doriana.
|
|||
|
|||
![]()
De ce ti se pare ca as vrea sa discut distructiv?
![]() ![]() Constructiv: mi se pare ca fiecare evanghelist are stilul lui. Ioan e mai duios si mai profund ca ceilalti. Tu ai fost obisnuit sa studiezi Biblia intr-un anumit sens, eu in altul. Asa ca s-ar putea sa nu ma prind unde bati. Ar fi, zic eu, mai practic daca ai merge direct la tinta unde ai vrut sa ajungi cu intrebarile puse. Adica sa ajungi direct la problema care te framanta. Si tie toate cele bune. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|