![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ori nu le fa. Tu ai spus ca nici Dumnezeu nu poate dezlega pacatele. Acum deabia ai completat ca de fapt nu trece peste normele morale institutite de El Insusi. E altceva. Eu nu obisnuiesc sa rastalmacesc. Deci nu e vorba de PUTERE ci de CONSECVENTA. In ce priveste mijlocitorii nostri (îngeri, sfinți, maica Domnului, preoți) ei nu dezleaga pacatele, sunt numai rugatori catre Cel ce dezleaga: Mantuitorul nostru. Deci nu e nici o blasfemie. Cele bune.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de preoți și sfinții în viață hai că aș mai înțelege că mijlocesc într-un fel. Ce ne facem însă cu sfinții morți și ce ne facem cu îngerii care refuză închinarea noastră? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
reproseaza ortodocsilor devierea de la Scriptura din cauza Sf. Traditii care, spuneti voi, ar avea multe adaosuri ce nu s-ar regasi in Scriptura. Nelamurirea mea ar fi: daca Sf. Traditie ar denatura Scriptura, de ce toti cei cu Sola Scriptura, adica fara factorul perturbator, asa cum il percepeti voi, deci de ce toti cei ce se calauzesc doar dupa Scriptura nu ajung la aceleasi interpretari? De ce unii tin sabatul sambata, altii duminica, apoi botezul difera de asemenea, inchinarea si altele. De ce cei doar cu Scriptura au de sute de ori mai multe culte si denominatiuni decat la cei ce au in plus Sf. Traditie? N-ar trebui sa fie invers? Cele bune.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ma inclin!! |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă și dogmele B.O. ar avea o abordare la fel de echilibrată, ce bine ar fi...
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
de exemplu, ca baptistii boteaza doar cu apa. E adevarat sau gresesc? La inchinare s-ar putesa sa fie minore, nu stiu. Dar totusi daca diferentele sunt minore atunci cu atat mai mult ar trebui sa va uniti. Ma rog, nu mai insist pe tema asta. Am o curiozitate. E sincera si-ti spun si de ce ma intereseaza. Vreau sa cunosc care sunt slabiciunile BO. Deci, atunci cand ai trecut de la BO la AZ7, ai parasit BO nemultumit din p.d.v. rational sau pentru ca nu ai simtit acolo credinta autentica? Si, la fel, cand ai decis sa aderi la AZ7 ai simtit intai cu inima ca aici ti-e locul sau ai decis rational? Daca au fost ambele, da eventual proportia: aprox. cat ratiune, cat inima. Multumesc anticipat. Cele bune.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ca banuiam raspunsul tau si asta nu din multa intelepciune, ca nu am, ci fiindca cunosc latura mai slaba din BO. Culmea e ca in slabiciunea ei sta chiar puterea ei. E un paradox, dar asa e. L-am inteles foarte tarziu dupa ce m-a convins mai intai o carte a Parintelui Teofil Paraianu, D-zeu sa-l odihneasca in pace. Nu caut sa te conving sa revii inapoi desi simt ca ai s-o faci candva. M-as bucura, sincer. Dar cum va vrea Domnul. Domnul stie cel mai bine. Cele bune, trice, si sper sa ne mai revedem!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu există argumente care să-mi facă cale întoarsă spre ortodoxie. Convingerea de a pleca spre adventism a realizat-o Duhul Sfânt prin Scriptură și apoi și prin experiențe personale. A pleca de aici (în lume sau înapoi în BO), ar însemna să-L trădez pe Domnul meu - să mă ferească Dumnezeu! |
|
||||
|
||||
![]()
Trice si Doriana,
M-ar interesa parerea voastra in cateva puncte din Biblie. Nu e vorba de dogme, de diferente sau contraziceri, ci doar de pareri personale si interpretari personale la anumite pasaje din Biblie. Nu implicam cultul niciunuia ci doar persoana noastra. Deci, daca acceptati m-as bucura. Ma intereseaza cel mai mult apostolul Ioan, apostolul cel iubit al Domnului, si anume pasaje din evanghelia sa, cap.2 si 3., apoi cap.21 si cateva puncte din cartea profetica, Apocalipsa. Prima intrebare: Cum il vedeti pe evanghelistul Ioan comparativ cu ceilalti evanghelisti. Ce considerati ca il diferentiaza? Oricand imi puteti solicita si parerea mea si va raspund cu placere. Doresc un dialog amical, deschis, fara controverse dogmatice sau cultice. Multumiri anticipat.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|