Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2009, 18:18:22
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Topcat ai spus:"Mecanismul prin care ei evolueaza e similar, pe aceleasi principii, cu cel in care au evoluat toate fiintele de pe Pamint. Ce consideri ca poate fi mai relevant decit insasi evolutia observata acum?"
Evolutia nu este "observata"acum,la fel cum nu a fost niciodata.Tot ce spui sunt vorbe goale,speculatii,stii tu ca virusii evolueaza pe aceleasi principii in care au evoluat toate fiintele pe pamant?Curios lucru ca evolutia s-a apropit la celelalte fiinte si continua doar la virusi:),ce sa ii faci daca au ramas in urma?:))
Nu a evoluat nici o fiinta pe pamant in primul rand,tu nu poti demonstra ca ce spui tu este adevarat,nimeni nu poate,si cum un lucru nu poate fi demonstrat nu poate fi considerat stiintific.E o simpla speculatie,sa nu ne mintim singuri.
Acum ma inviti sa il combat pe cristyan,sa inteleg ca pe tine te-am combatut cu succes,sau nu am nici o sansa?:))
Vechi 18.11.2009, 19:20:01
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Ma intreb si eu, daca as lasa niste culori de ulei pe o panza, oare in timp ar evolua intr-un peisaj de toamna???..sau o bucata de plastilina intr-un basorelief?

Cum ar putea exista evolutie fara un scop, si sa ajunga la o asemenea complexitate...dintr-o simpla celula fara niciun traseu de urmat?
Vechi 18.11.2009, 19:46:09
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Evolutia nu este "observata"acum,la fel cum nu a fost niciodata.Tot ce spui sunt vorbe goale,speculatii,stii tu ca virusii evolueaza pe aceleasi principii in care au evoluat toate fiintele pe pamant?
Uita-te in carti de specialitate si convinge-te singur, virusii si bacteriile evolueaza, prin mutatii si selectie, doua principii extrem de simple. Mai mult nu pot face pentru tine.
Citat:
Curios lucru ca evolutia s-a apropit la celelalte fiinte si continua doar la virusi:),ce sa ii faci daca au ramas in urma?:))
Nu s-a oprit deloc, insa cu cit viata e mai scurta cu atit evolutia e mai rapida, pentru ca informatia genetica se modifica numai la reproducere. De asemenea, evolutia e atit mai rapida (daca nu se opreste de tot) atunci cind mediul se schimba mai rapid. Sint destule experimente in care se studiaza evolutia, nu pot sa cred decit ca ii banuiesti pe geneticieni de conspiratie.
Citat:
Nu a evoluat nici o fiinta pe pamant in primul rand,tu nu poti demonstra ca ce spui tu este adevarat,nimeni nu poate,si cum un lucru nu poate fi demonstrat nu poate fi considerat stiintific.E o simpla speculatie,sa nu ne mintim singuri.
Desigur, nimeni dintre noi nu a fost acolo cind s-a nascut cel mai indepartat stramos al nostru. Dar nici pe Soare nu am fost si totusi ii cunoastem si sintem de acord cu compozitia sa. E aceeasi stiinta.
Citat:
Acum ma inviti sa il combat pe cristyan,sa inteleg ca pe tine te-am combatut cu succes,sau nu am nici o sansa?:))
Nu, dar am mai discutat acest subiect si am inceput sa ma satur
Vechi 18.11.2009, 19:49:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ma intreb si eu, daca as lasa niste culori de ulei pe o panza, oare in timp ar evolua intr-un peisaj de toamna???..sau o bucata de plastilina intr-un basorelief?
Intr-un timp infinit, probabilitatea ar putea fi nenula.
Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cum ar putea exista evolutie fara un scop, si sa ajunga la o asemenea complexitate...dintr-o simpla celula fara niciun traseu de urmat?
Tocmai, daca nu ai un scop, se intimpla totul mai halandala si rezulta tot felul de chestii care mai de care mai complexe.
Repet, traseul de urmat e dat de legile simple ce guverneaza lumea, nu e chiar totul la intimplare.
Vechi 18.11.2009, 20:03:48
topcat
Guest

Implicit

scriu aici, ca se potriveste mai bine
Citat:
Ca sa iti arat ca nu ai dreptate iti aduc in vedere altruismul,sentiment intalnit doar la oameni,un argument in plus ca evolutia nu are dreptate,pentru ca din perspectiva evolutionista a da ceva pentru care nu primesti nimic in schimb e de neconceput.
Te rog sa imi spui de ce sentiment da dovada o pasare ce isi apara puii cu pretul vietii sale.

Citat:
In ceea ce priveste biblia,ea pur si simplu nu se contrazice,poate fi inteleasa diferit dar ea nu se contrazice.Pentru o asemenea afirmatie ar trebui sa aduci dovezi,dar se pare ca dovezile nu exista.
Te-am rugat mai demult sa imi spui daca apostolii au avut voie sa isi ia cu ei toiagurile. Ai putea sa imi spui de ce nu mi-ai raspuns?
Vechi 18.11.2009, 20:19:05
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Topcat,sa inteleg ca tot tu esti cristyan sau esti de acord cu ce sustine el?
Tu spui doar speculatii,nu poti sa ma convingi,trebuie sa imi aduci argumente puternice,argumente care din pacate pentru tine ele pur si simplu nu exista.
In ceea ce priveste intrebarea ta:"Te rog sa imi spui de ce sentiment da dovada o pasare ce isi apara puii cu pretul vietii sale.".Ai dreptate,dar pasarea isi apara puii ei, nu puii altora.La oameni altruismul depaseste barierile familiale,unele actiuni sunt facute si fata de un strain,asa cum am adus in postarea respectiva daca ai fost atent.Altruismul este mai mult decat instinctul matern despre care vorbesti tu aici.
Ai spus:"Te-am rugat mai demult sa imi spui daca apostolii au avut voie sa isi ia cu ei toiagurile. Ai putea sa imi spui de ce nu mi-ai raspuns?"
Adu-mi tot,intreg pasajul biblic ca sa vad ce ti se pare tie ca se contrazice,ca mie totul mi-e clar.
In ceea ce priveste intrebarea pusa de AndruscaCIM raspunsul tau este de-a dreptul ridicol.Cum este posibil sa se intample asa ceva?Mai stii,poate Da Vinci nu a pictat el Gioconda,ci a lasat culorile "sa o realizeze singura prin evolutie":).Nu pot sa inteleg de ce sustii asemenea idei care nu sunt logice si prin urmare nu au nici o baza stiintifica.
Vechi 18.11.2009, 20:27:24
christyan
Guest

Implicit

Citat:
Tu spui doar speculatii,nu poti sa ma convingi,trebuie sa imi aduci argumente puternice,argumente care din pacate pentru tine ele pur si simplu nu exista.
In ceea ce priveste intrebarea ta:"Te rog sa imi spui de ce sentiment da dovada o pasare ce isi apara puii cu pretul vietii sale.".Ai dreptate,dar pasarea isi apara puii ei, nu puii altora.La oameni altruismul depaseste barierile familiale,unele actiuni sunt facute si fata de un strain,asa cum am adus in postarea respectiva daca ai fost atent.Altruismul este mai mult decat instinctul matern despre care vorbesti tu aici.
Ai spus:"Te-am rugat mai demult sa imi spui daca apostolii au avut voie sa isi ia cu ei toiagurile. Ai putea sa imi spui de ce nu mi-ai raspuns?"
Adu-mi tot,intreg pasajul biblic ca sa vad ce ti se pare tie ca se contrazice,ca mie totul mi-e clar.
In ceea ce priveste intrebarea pusa de AndruscaCIM raspunsul tau este de-a dreptul ridicol.Cum este posibil sa se intample asa ceva?Mai stii,poate Da Vinci nu a pictat el Gioconda,ci a lasat culorile "sa o realizeze singura prin evolutie":).Nu pot sa inteleg de ce sustii asemenea idei care nu sunt logice si prin urmare nu au nici o baza stiintifica.
Te pot asigura ca nu este eu...ma simt jignit....
In legatura cu altruismul .. mesaj pentru topcat.Daca altruismul este conditionat(pentru ca este)se mai poate numi altruism?(pt voi crestinii: sa presupunem ca altruismul ar fi conditionat.....)si acum raspundeti toti la intrebare

Last edited by christyan; 18.11.2009 at 20:31:24.
Vechi 18.11.2009, 20:47:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ce argumente vrei mai tari decit vizionarea cu microscopul a evolutiei la ea acasa? :)
Citat:
Bine, cum se numeste? Exista si altceva decit egoism si altruism?
Cum se numeste sentimentul care ii conduce pe liliecii vampiri sa isi hraneasca la comun puii?

Citat:
Marcu 6:8
Le-a poruncit să nu ia nimic cu ei pe drum decât un toiag; să n-aibă nici pâine, nici traistă, nici bani din aramă la brâu;
Luca 9:3
„Să nu luați nimic cu voi pe drum” le-a zis El „nici toiag, nici traistă, nici pâine, nici bani, nici două haine.

Citat:
In ceea ce priveste intrebarea pusa de AndruscaCIM raspunsul tau este de-a dreptul ridicol.Cum este posibil sa se intample asa ceva?Mai stii,poate Da Vinci nu a pictat el Gioconda,ci a lasat culorile "sa o realizeze singura prin evolutie":).Nu pot sa inteleg de ce sustii asemenea idei care nici nu sunt logice si prin urmare nu au nici o baza stiintifica.
Repet, intr-un univers infinit orice e posibil
Vechi 18.11.2009, 20:51:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de christyan Vezi mesajul
Te pot asigura ca nu este eu...ma simt jignit....
In legatura cu altruismul .. mesaj pentru topcat.Daca altruismul este conditionat(pentru ca este)se mai poate numi altruism?(pt voi crestinii: sa presupunem ca altruismul ar fi conditionat.....)si acum raspundeti toti la intrebare
Nici tu nu ai inteles nimic din evolutia prin selectie naturala...
Exista si altruism pur, chiar si la oameni, evolutia nu il rejecteaza. Spune doar ca nu e stabil dpdv evolutiv.
Vechi 18.11.2009, 20:54:03
christyan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nici tu nu ai inteles nimic din evolutia prin selectie naturala...
Exista si altruism pur, chiar si la oameni, evolutia nu il rejecteaza. Spune doar ca nu e stabil dpdv evolutiv.
nu am negat existenta altruismului.te-am intrebat pentru ca am vrut sa imi aduci o explicatie logica.la tema asta cu altruismul mai am de lucrat.asa ca imi poti da un raspuns ?poate un exemplu de altruism neconditionat ... si daca nu ...altruismul conditionat se mai poate numi altruism?
In legatura cu evolutionismul---cuprinde si evolutia speciilor.

Last edited by christyan; 18.11.2009 at 20:58:30.
Subiect închis

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49