Sophia, am studiat istoria, crede-ma cat ti-am spus eu e absolut corect, nu ai nevoie de un preot sa iti raspunda -- istoria crestinismului nu este neaparat un obiect al harului, ci ai nevoie sa te informezi, sa pui mana sa citesti niste istorie, sa citesti Noul Testament. Nu poate nimeni sa iti explice in cateva randuri ce vrei tu, este nevoie de studiu, sau de cineva sa stea ore si ore langa tine sa iti explice, fiindca problema ta este ca stii unele lucruri, dar le stii gresit sau incomplet, ceea ce e mai greu de "tratat" decat nestiinta totala.
Si repet intrebarea mea: de ce vrei sa stii neaparat ceea ce nu e clar din Sfanta Scriptura, cand nu stii ceea ce este clar? Cu ce te ajuta pe tine in credinta sau in cunoasterea credintei ce s-a intamplat cu nevasta lui Petru, cand tu nu stii ce rol a avut botezul lui Ioan sau care e diferenta intre crestinism si iudaism, de exemplu?
De exemplu: circumcizia care se face la baietii evrei nu este un botez, ci este un semn trupesc care aminteste de legamantul lui Dumnezeu cu Avraam, adica ca ii va inmulti neamul cat stelele de pe cer. Chiar daca se face cand copilul este foarte mic, 8 zile, si este insotit de punerea numelui, nu are nimic de a face cu botezul crestin in numele Sf Treimi care se face spre iertarea pacatelor si spre viata de veci, cum spunem in Crez, si este poarta de intrare in Trupul lui Hristos, adica Biserica Sa.
Si faptul ca botezul lui Ioan nu era botezul pe care il avem noi astazi nu e "o traznaie" cum spui tu, e adevar. Botezul lui Ioan era premergator si pregatitor, era numai cu apa, nu si cu Duhul Sfant, care a fost trimis numai mai tarziu Sf Apostoli la Cincizecime, zi in care s-a si infiintat Biserica lui Hristos, fiind botezati si primii crestini.
Si NU MAI CITI cartea aia pe care o citesti, mai mult de dezorienteaza, sa nu mai spunem ca ma indoiesc de cat adevar este in ea, mai ales ca surse absolut sigure despre viata Sf Apostoli nu avem, in afara de ce ni se transmite prin Sf Traditie. Citeste mai bine Faptele Apostolilor din Noul Testament. Sau mai bine zis, ai incercat sa citesti Noul Testament vreodata?
Last edited by Noesisaa; 15.11.2009 at 20:26:15.
|