Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.11.2009, 22:51:34
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Asa este in TEORIE sora Glykys, insa sa nu uitam nici o clipa faptul ca:

1. Harul unui preot pentru noi este ceva ABSOLUT SUBIECTIV. Noi Oamenii putem fi DUSI CU PRESUL foarte usor de catre ACTORI deghizati in preoti. Sa nu ne imbatam cu apa!
Este foarte usor pentru un actor sa MIMEZE HARUL!
...iar dupa cum vedem clar in jurul nostru, judecata pentru aceste mimari deplorabile se platesc DUPA MOARTE, la JUDECATA, nu inainte. Ca urmare nu avem cum sa stim imediat, nu exista o luminita care creste pe capul lui.

deci:
2. Eu ramin la parerea mea ca pe un preot il judeci dupa putinele elemente OBIECTIVE pe care NOI CA OAMENI SLABI si de regula ORBI le avem la dispozitie. Din nou sa nu ne furam caciula!...
Aceste elemente pentru mine si pentru multi altii care sunt in asentimentul meu si cu care am discutat acesti STILPI ai PROFESIEI sunt:

BARBATIA(demonstrata in timp indelungat)
CURAJUL,
CREDINTA( desi pare subiectiva, acest aspect poate fi usor observat la preotii buni), daca este doar sa mimeze ca tine post si se roaga mult...pina la urma este prins asa cum multi sunt prinsi...deoarece partea proasta pentru simulanti si actori este ca aceasta PROFESIE este facuta in PUBLIC!!! iar publicul are din pacate ochi si urechi!
IUBIREA,
INDEMINAREA PRACTICA( pune mina si face, si se pricepe la multe meserii, AICI SE VEDE HARUL UNUI OM!!!) evident combinata cu credinta si dragostea pentru Traditie

Restul de APARENTE sunt de regula doar gargara
Eu nu inteleg de ce mai mergi la biserica daca nu crezi in harul preotiei.
Ca nu te duci la un om, ci la slujitorul lui Hristos.
Crezi ca te pacalesc preotii, "mimand harul"? Este incredibil. Eu cred ca te pacalesti de fapt pe tine, mimand credinta.
Reply With Quote
Vechi 03.11.2009, 22:54:41
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Tot @ andreicozia

Este surprinzator cum tu gasesti "intelegere" si "iubire" (cuvantul tau preferat, aprent) pentru homosexuali, musulmani, evrei etc.. DAR NU PENTRU PREOTI!
Pe preoti ii evaluezi si ii judeci (cu ce drept?), cand ar trebui sa te rogi pentru ei!
Reply With Quote
Vechi 03.11.2009, 23:15:47
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit Zaharia te rog inceteaza...

...si lasa-ma in pace.
Nu ti-am facut nimic.
Repet, ceea ce faci tu este impotriva credintei (de orice fel!), este pacat mare: judeci oamenii, si inca gresit, fara a-i cunoaste si ii batjocoresti.
Eu una nu am partasie cu nimeni.
Da, ma potrivesc in gandire si simtire cu multi si ma bucur pentru asta.
Si prin vorbele tale nu ne faci bine, nici macar tie insuti.
Nu ne cunosti si nu stii ce este in sufletul nostru.
Mai bine ar fi sa-ti spui parerile personale asupra temelor de pe acest forum.
Ce simti si ce gandesti tu in acea problema. Da, si ceea ce stii.
Dar nu te ascunde in spatele altora, pe care nici nu stiu daca ii intelegi, dar ii citezi.

Si da, nu stiu multe in materie de religie si am experiente negative (cu preot) care ma macina. Ma intelegi? Daca nu, lasa-ma in pace, te rog..
Reply With Quote
Vechi 03.11.2009, 23:20:40
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Anna21 - iarta-l, pe Andreicozia, nu-l mai judeca asa.
Stii tu ce preoti avem noi la biserica (si aia necajita) pe care o avem?
Da, trebuie sa ne rugam pentru toti si sa-i toleram pe toti. Toti suntem ai lui Dumnezeu.
Sa incepem dara cu cei de pe forum...Da?
Dati-ne voi exemplul, tu Zaharia, Cristiboss si altii: fiti crestini mai buni si iubiti-ne, rugati-va pentru noi, invatati-ne cu rabdare si nu ne judecati.
Reply With Quote
Vechi 03.11.2009, 23:24:19
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Anna21 - iarta-l, pe Andreicozia, nu-l mai judeca asa.
Stii tu ce preoti avem noi la biserica (si aia necajita) pe care o avem?
Da, trebuie sa ne rugam pentru toti si sa-i toleram pe toti. Toti suntem ai lui Dumnezeu.
Sa incepem dara cu cei de pe forum...Da?
Dati-ne voi exemplul, tu Zaharia, Cristiboss si altii: fiti crestini mai buni si iubiti-ne, rugati-va pentru noi, invatati-ne cu rabdare si nu ne judecati.
Doamna Sophia, eu cred ca acest indemn al Dvs (care mi se pare sfasietor) nu va ramane fara raspuns! Noapte linistita, in pace si Dumnezeu sa va aiba in paza!
Vechi 03.11.2009, 23:25:52
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Tot @ andreicozia

Este surprinzator cum tu gasesti "intelegere" si "iubire" (cuvantul tau preferat, aprent) pentru homosexuali, musulmani, evrei etc.. DAR NU PENTRU PREOTI!
Pe preoti ii evaluezi si ii judeci (cu ce drept?), cand ar trebui sa te rogi pentru ei!
Ca de obicei n-ai priceput nimic din mesajul meu. Probabil ca numarul de pantofi cumparati in ultima vreme ti-a intunecat judecata.
Nu am ce sa-ti explic...si in plus nu se poate explica definitia barbatiei unei femei, l-ar intelege trunchiat
Procedez si eu ca Taica Zaharia....si te trimit inapoi la mesaj sa-l recitesti :))

Ca am eu o problema cu preotii care doar se prefac ca-si fac treaba si sunt de fapt popi... Da, draga am o toleranta redusa pentru ei!, acum esti multumita?...si nu te mai agita degeaba. Fiecare vorbeste din experienta lui!
Reply With Quote
Vechi 04.11.2009, 01:43:23
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ca de obicei n-ai priceput nimic din mesajul meu. Probabil ca numarul de pantofi cumparati in ultima vreme ti-a intunecat judecata.
Nu am ce sa-ti explic...si in plus nu se poate explica definitia barbatiei unei femei, l-ar intelege trunchiat
Procedez si eu ca Taica Zaharia....si te trimit inapoi la mesaj sa-l recitesti :))

Ca am eu o problema cu preotii care doar se prefac ca-si fac treaba si sunt de fapt popi... Da, draga am o toleranta redusa pentru ei!, acum esti multumita?...si nu te mai agita degeaba. Fiecare vorbeste din experienta lui!
Ba, Andrei, inteleg despre tine mai mult decat ai dori sa se stie.
(Mai ales despre politetea si delicatetea ta.. spui multe. Daca in studiile tale patristice de 30 de ani nu ai dat peste sintagma Taina preotiei, ai inca timp sa citesti pe situl Crestin Ortodox despre asta. Nu poti, te depaseste.. atunci vorbim despre pantofii mei.. sau vorbesti singur ca nu am de gand sa particip).
Fii atent, TE CITEZ:
Citat:
Este prea mult spus Har, preotia este ( ar trebui sa fie pentru toti) o chemare. Se poate spune ca este vorba si de un talent, oratoric, o prezenta...dar asa este, trebuie cu toata seriozitatea privita si ca o profesie, chiar una dificila cu multe aspecte fizice si mecanice care nu au nimic de a face cu Harul ci cu priceperea barbateasca
.
Orice comentariu este de prisos..

@Nevrednicul.. imi pare rau ca te-am suparat, dar nu ma admonesta ca nu eu aduc pantofii mei in dicutie..
Subiectul este foarte serios, nu am de gand sa trivializez nimic!

@Sophia, stiu ce fel de preoti sunt... dar nu am de gand sa critic.
Ma deranjeaza mult astfel de comentarii la adresa preotilor.
Eram in la niste rude la tara si doream sa duc copii la slujba.. Mi-au facut capul calendar cu pacatele preotului desi le-am spus ca NU VREAU SA STIU. Mi-au zis lucruri de genul ca lor le este "greata" si sa vada un preot atat de pacatos cum atinge icoanele etc.. l-au facut in toate felurile. Totusi eu am dus copilul mic la biserica si toata slujba ghici la ce m-am gandit? Cand am ajuns in fata ma gandeam daca este bine sa impartasesc copilul acolo.
Pai el cu un pacat si eu cu o mie!

Arhim. Arsenie Papacioc - Sa nu judecam preotii:
http://www.youtube.com/watch?v=t7QS_...eature=related

"Iara daca nu stii de este vrednic sau nevrednic de treapta preotiei cel ce se intampla a fi preot, tu, pentru porunca lui Hristos, nu-l dispretui. Dupa cum aurul cel stralucitor nu se vatama cand este amestecat cu tina si nici margaritarul cel luminos nu-si schimba lumina daca-l pui langa materii necurate, tot asa nici preotia nu se intineaza cu ceva, chiar daca e nevrednic cel care e preot."
Sf. Efrem Sirul

Last edited by anna21; 04.11.2009 at 01:48:15.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2009, 01:52:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ba, Andrei, inteleg despre tine mai mult decat ai dori sa se stie.
Fii atent, TE CITEZ:
.

1. Orice comentariu este de prisos..

2. "Iara daca nu stii de este vrednic sau nevrednic de treapta preotiei cel ce se intampla a fi preot, tu, pentru porunca lui Hristos, nu-l dispretui. Dupa cum aurul cel stralucitor nu se vatama cand este amestecat cu tina si nici margaritarul cel luminos nu-si schimba lumina daca-l pui langa materii necurate, tot asa nici preotia nu se intineaza cu ceva, chiar daca e nevrednic cel care e preot."
Sf. Efrem Sirul
Serios, de ce? poate te decizi totusi sa faci un mic comentariu in care poate imi explici si dai exemple si mie ce inseamna Har dupa parerea ta cind apreciezi calitatea unui preot, in final a unui om! Argumenteaza daca nu am dreptate.
Nu am sa repet pentru tine faptul ca acest termen este subiectiv numai pentru ca esti comoda si nu citesti totul.

2. Poate in vremea sfintului era asa insa astazi este alta poveste...eu nu sunt de acord cu acest amendament desi Sf Efrem Sirul imi este drag.
sa raminem aici!..fara comentarii

Last edited by andreicozia; 04.11.2009 at 01:59:55.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2009, 01:59:45
Miha-anca
Guest

Implicit Sa luam aminte!

“Episcopul Varnava Beliaev (ascet la începutul secolului XX) , în tratatul său “Bazele artei sfințeniei”, crede că diavolul pur și simplu ispitește pe fiecare cu ceea ce are la îndemână. De aceea, homosexualitatea apare ca patimă, nu ca alternativă, în comunitățile de bărbați (pușcării, armată sau chiar mănăstiri).

Părinții pustiei știau asta, de aceea Sf. Vasile cel Mare în Regulile sale nu recomanda ca frații să-și strângă mâinile când se salută. Asta nu pentru că ei ar fi homosexuali, ci tocmai pentru că diavolul poate trezi această patimă chiar și în cei care niciodata nu au simțit-o și chiar au avut oroare de ea.

Iar dacă ar fi să amintim și de Sfântul Nil Izvorâtorul de mir de la Athos, acesta poate să pară un adevărat obsedat prin felul în care prezintă pericolul primirii tinerilor fără barbă în mănăstiri. Sfântul Nil compară intrarea unui tânăr imberb în obște cu un jăratec căzut pe o rochie nouă.

Dar aceste precauții panicoase împotriva tinerilor nu ne pot face să credem că Athosul era plin de homosexuali, ci doar confirmă ipoteza că patima iși face obiect sexual din ceea ce are la îndemână.

Episcopul Varnava spune că pe pustnicii care trăiesc în singurătate, pentru că nu au nici o ființă prin apropriere, diavolul nu-i mai ispitește cu pofta pentru altcineva, ci cu pofta pentru ei înșiși, cu malahia, onanismul.

El crede că monahul pomenit în Patericul Egiptean, care a chemat asinii sălbatici ca să-i duca pe bătrâni la Sf. Antonie și pe care ei l-au lăudat pentru sfințenia lui, când au ajuns la marele avva, ar fi căzut anume în acest păcat. Vezi că, pe când vorbeau ei cu Sf. Antonie, acesta a prins a se tângui și a zis: “Mare stâlp al Bisericii a căzut acum”. Iar ei, la întoarcere, trecând pe la acel călugar, l-au găsit plângând pe rogojină.

Cititi tot articolul:
http://gabrieltzu.wordpress.com/2009...cam-pe-preoti/
Reply With Quote
Vechi 04.11.2009, 02:19:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
“ De aceea, homosexualitatea apare ca patimă, nu ca alternativă, în comunitățile de bărbați (pușcării, armată sau chiar mănăstiri).

Părinții pustiei știau asta, de aceea Sf. Vasile cel Mare în Regulile sale nu recomanda ca frații să-și strângă mâinile când se salută. Asta nu pentru că ei ar fi homosexuali, ci tocmai pentru că [b]diavolul poate trezi această patimă chiar și în cei care niciodata nu au simțit-o și chiar au avut oroare de ea[b]
Ancah, eu am avut ocazia sa-l confrunt pe un calugar bine pozitionat in sistem care era homosexual, si stii ce mi-a spus, ..ca in cazul lui, ca-l stia cel mai bine :), homosexualitatea a facut si face parte din FIINTA LUI, NU ESTE NICI O PATIMA asa cum ar vrea sa explice cu succes in auditoriul HOMOFOB, unii si altii inclusiv multi duhovnici celebrii.
INSA NU TOTI!! sunt multi duhovnici care au avut de a face cu frati si surori care ASA SUNT EI de la mama lor facuti, si sa stii ca-i inteleg si le inteleg lupta de a nu ceda firii lor homosexuale si DE A NU FI ACTIVI pentru a nu sminti. Asa da smerenie! Sa stii ca acei duhovnici sunt tacuti cind vine vorba de homosexualitate in minastiri!
Patimi sunt multe in minastiri mai ales cu cei tineri infantili la minte care fug de resposabilitati din lume.
Unora le fug ochii dupa maicute, altora dupa calugari, iar altii se masturbeaza, deci care ar fi diferenta, ...nici una!
Reply With Quote
Răspunde