![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
...si lasa-ma in pace.
Nu ti-am facut nimic. Repet, ceea ce faci tu este impotriva credintei (de orice fel!), este pacat mare: judeci oamenii, si inca gresit, fara a-i cunoaste si ii batjocoresti. Eu una nu am partasie cu nimeni. Da, ma potrivesc in gandire si simtire cu multi si ma bucur pentru asta. Si prin vorbele tale nu ne faci bine, nici macar tie insuti. Nu ne cunosti si nu stii ce este in sufletul nostru. Mai bine ar fi sa-ti spui parerile personale asupra temelor de pe acest forum. Ce simti si ce gandesti tu in acea problema. Da, si ceea ce stii. Dar nu te ascunde in spatele altora, pe care nici nu stiu daca ii intelegi, dar ii citezi. Si da, nu stiu multe in materie de religie si am experiente negative (cu preot) care ma macina. Ma intelegi? Daca nu, lasa-ma in pace, te rog.. |
|
|||
|
|||
![]()
Anna21 - iarta-l, pe Andreicozia, nu-l mai judeca asa.
Stii tu ce preoti avem noi la biserica (si aia necajita) pe care o avem? Da, trebuie sa ne rugam pentru toti si sa-i toleram pe toti. Toti suntem ai lui Dumnezeu. Sa incepem dara cu cei de pe forum...Da? Dati-ne voi exemplul, tu Zaharia, Cristiboss si altii: fiti crestini mai buni si iubiti-ne, rugati-va pentru noi, invatati-ne cu rabdare si nu ne judecati. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am ce sa-ti explic...si in plus nu se poate explica definitia barbatiei unei femei, l-ar intelege trunchiat Procedez si eu ca Taica Zaharia....si te trimit inapoi la mesaj sa-l recitesti :)) Ca am eu o problema cu preotii care doar se prefac ca-si fac treaba si sunt de fapt popi... Da, draga am o toleranta redusa pentru ei!, acum esti multumita?...si nu te mai agita degeaba. Fiecare vorbeste din experienta lui! |
|
|||
|
|||
![]()
zaharia si ana....sa inteleg ca subiectul a fost reluat in prisma acestor ,mai mult decat argumente,as indraznii ,"contraargumente" la limita ..trivialului?! chiar ma indoiesc de asta ..si inca ,cred....ca putem discuta ,polemiza intr o moralitate frateasca daca nu ...iubire(asa cum mi as fi dorit)...va multumesc!
|
|
||||
|
||||
![]()
Fratii mei imi cer iertare ca va abordez ,dar credeti-ma va faceti mult rau certindu-va in acest fel pe lucruri inutile si nu vedeti sau sunteti un pic orbiti de ispitele diavolului,lasindu-va dusi de val.Ce vrea bunul nostru Iisus de la noi?Iubirea de aproape.Si noi ce ii dam in dar,lupte inutile ,judecati gresite,ura,dusmanie.Si cind te gindesti ca totul este atit de simplu,sa incercam sa ne acceptam cu bune si cu rele si sa ne iubim unii pe altii neconditionat indiferent de greselile fiecaruia.Nu?Ce spune rugaciunea:"si ne iarta noua greselile noastre,precum si noi iertam gresitilor nostrii".Oare noi reusim sa facem intocmai cum rostim rugaciunea?Haideti sa nu il mai lasam pe diavol sa faca ce vrea cu noi,sa ne coafeze doar cu fir de par.Lasati,va rog din suflet ,toate orgoliile si haideti sa fim mai buni si sa nu mai dam importanta cum suntem fiecare,mai destepti sau mai putin destepti ,mai smeriti sau mai putin smeriti,in felul acesta vom indeplini vointa Domnului.E bine sa avem opinii diferite ,asa mergem inainte ,dar nu sa ne demonstram unul altuia cit de bine stim cele sfinte ,ca nu este asa.E bine doar sa ne ajutam unii pe altii si atit.Ma repet diavolul se joaca cu noi si nu este bine,ne indepartam de calea cea adevarata.Haideti sa nu ne mai judecam si sa lasam pe CEL IN DREPT sa ne judece .Pace ,intelepciune si lumina in suflete va doresc.Doamne Ajuta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Mai ales despre politetea si delicatetea ta.. spui multe. Daca in studiile tale patristice de 30 de ani nu ai dat peste sintagma Taina preotiei, ai inca timp sa citesti pe situl Crestin Ortodox despre asta. Nu poti, te depaseste.. atunci vorbim despre pantofii mei.. sau vorbesti singur ca nu am de gand sa particip). Fii atent, TE CITEZ: Citat:
Orice comentariu este de prisos.. @Nevrednicul.. imi pare rau ca te-am suparat, dar nu ma admonesta ca nu eu aduc pantofii mei in dicutie.. Subiectul este foarte serios, nu am de gand sa trivializez nimic! @Sophia, stiu ce fel de preoti sunt... dar nu am de gand sa critic. Ma deranjeaza mult astfel de comentarii la adresa preotilor. Eram in la niste rude la tara si doream sa duc copii la slujba.. Mi-au facut capul calendar cu pacatele preotului desi le-am spus ca NU VREAU SA STIU. Mi-au zis lucruri de genul ca lor le este "greata" si sa vada un preot atat de pacatos cum atinge icoanele etc.. l-au facut in toate felurile. Totusi eu am dus copilul mic la biserica si toata slujba ghici la ce m-am gandit? Cand am ajuns in fata ma gandeam daca este bine sa impartasesc copilul acolo. Pai el cu un pacat si eu cu o mie! Arhim. Arsenie Papacioc - Sa nu judecam preotii: http://www.youtube.com/watch?v=t7QS_...eature=related "Iara daca nu stii de este vrednic sau nevrednic de treapta preotiei cel ce se intampla a fi preot, tu, pentru porunca lui Hristos, nu-l dispretui. Dupa cum aurul cel stralucitor nu se vatama cand este amestecat cu tina si nici margaritarul cel luminos nu-si schimba lumina daca-l pui langa materii necurate, tot asa nici preotia nu se intineaza cu ceva, chiar daca e nevrednic cel care e preot." Sf. Efrem Sirul Last edited by anna21; 04.11.2009 at 01:48:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am sa repet pentru tine faptul ca acest termen este subiectiv numai pentru ca esti comoda si nu citesti totul. 2. Poate in vremea sfintului era asa insa astazi este alta poveste...eu nu sunt de acord cu acest amendament desi Sf Efrem Sirul imi este drag. sa raminem aici!..fara comentarii Last edited by andreicozia; 04.11.2009 at 01:59:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai auzit ce spune Arhim. Arsenie Papacioc in clipul postat de mine?
A spus: nu vrednicia preotului transforma vinul in Sange si painea in Trupul lui Hristos, ci Harul lui Dumnezeu! Toti preotii ortodocsi au har, indiferent de faptele lor. |
|
|||
|
|||
![]()
“Episcopul Varnava Beliaev (ascet la începutul secolului XX) , în tratatul său “Bazele artei sfințeniei”, crede că diavolul pur și simplu ispitește pe fiecare cu ceea ce are la îndemână. De aceea, homosexualitatea apare ca patimă, nu ca alternativă, în comunitățile de bărbați (pușcării, armată sau chiar mănăstiri).
Părinții pustiei știau asta, de aceea Sf. Vasile cel Mare în Regulile sale nu recomanda ca frații să-și strângă mâinile când se salută. Asta nu pentru că ei ar fi homosexuali, ci tocmai pentru că diavolul poate trezi această patimă chiar și în cei care niciodata nu au simțit-o și chiar au avut oroare de ea. Iar dacă ar fi să amintim și de Sfântul Nil Izvorâtorul de mir de la Athos, acesta poate să pară un adevărat obsedat prin felul în care prezintă pericolul primirii tinerilor fără barbă în mănăstiri. Sfântul Nil compară intrarea unui tânăr imberb în obște cu un jăratec căzut pe o rochie nouă. Dar aceste precauții panicoase împotriva tinerilor nu ne pot face să credem că Athosul era plin de homosexuali, ci doar confirmă ipoteza că patima iși face obiect sexual din ceea ce are la îndemână. Episcopul Varnava spune că pe pustnicii care trăiesc în singurătate, pentru că nu au nici o ființă prin apropriere, diavolul nu-i mai ispitește cu pofta pentru altcineva, ci cu pofta pentru ei înșiși, cu malahia, onanismul. El crede că monahul pomenit în Patericul Egiptean, care a chemat asinii sălbatici ca să-i duca pe bătrâni la Sf. Antonie și pe care ei l-au lăudat pentru sfințenia lui, când au ajuns la marele avva, ar fi căzut anume în acest păcat. Vezi că, pe când vorbeau ei cu Sf. Antonie, acesta a prins a se tângui și a zis: “Mare stâlp al Bisericii a căzut acum”. Iar ei, la întoarcere, trecând pe la acel călugar, l-au găsit plângând pe rogojină. Cititi tot articolul: http://gabrieltzu.wordpress.com/2009...cam-pe-preoti/ |
|