![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Excelent Noesisaa, asa gandesc si eu.
Nici eu nu-mi doresc de altfel sa vizitez Athosul. Nu mi se pare ceva special. Imi displace ideea in sine care sta la baza acestui loc. Exista locuri mai deosebite decat Athosul: locurile sfinte din Israel, manastirile de la Meteora etc. @axios - nu te inteleg. Ce au copii autisti si nuanta de verde cu discutia noastra? Si pe urma restul: exista si femei care nu nasc prunci, care nu au treaba cu gradinta de copii (daca la asta te referi). Dar discutia aici era alta. @Cristiboss - si copilul care nu poate ajunge la dulapul cu dulciuri incuiat de parinti tanjeste sa se faca mare ca sa poata sa-l deschida si sa se bucure de ele. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumiri!...in numele femeilor.
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca n-a fost chiar ideea calugarilor de a locui in Athos doar ei. Ideea aceasta ii apartine Maicii Domnului. In consecinta, asa cum calugarii fac ascultare si nu permit femeilor sa intre in acel loc, asa si calugaritele, care n-au primit o asemenea porunca trebuie sa faca ascultare si nici sa nu-si doreasca de capul lor asa ceva. In viata calugareasca ascultarea are un rol extrem de important.
Daca femeile ar avea un loc numai al lor, s-ar impune ca unele sa indeplineasca si misiunea de preot. Si ajungem la sectarism, unde totul e posibil in numele democratiei si al drepturilor omului. Insa, pe masura ce trece timpul, omul va vedea ca ascultarea de Dumnezeu ii este mai benefica decat drepturile omului care vor fi monitorizate din cei in ce mai riguros. |
|
||||
|
||||
![]()
Chiar daca femeile nu pot intra in Muntele Athos, ocrotitoarea celor ce vietuiesc aici este o femeie: Maica Domnului. Asa ca femeia este prezenta si aici.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hai sa nu exageram si sa ajungem la sectarism.
Si nimeni nu vorbeste aici de ne-ascultare. " Aici numai Maica Domnului petrece, femeile nu au ce cauta." Uite fraza asta mi se pare tare ciudata si nu-mi vine s-o cred. Am si citit si legenda din linkul pus de cineva mai sus. Ar reiesi din toate astea ca Maica Domnului ori a avut o problema cu femeile in general, ori ca a iubit barbatii si femeile nu, si eu asta nu cred. Si Maica Domnului era buna, si nicidecum mandra ca sa spuna:"aici este numai locul meu". Hai sa nu pacatuim cu Maica Domnului si s-o facem ceea ce nu a fost. Cred ca a iubit pe toti deopotriva si alta este explicatia cu Athos-ul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
am vrut doar sa te fac sa vezi cu cate lucruri sunt binecuvantate femeile... din pacate, desi ti-am aratat ca esti in posesia multor bogatii, aur curat, tu nu vezi decat praful care le acopera... te inteleg ca te roade problema cu "athosul" dar nu cred ca e constructiva tema pentru nimeni. asa ca, mergi la duhovnic si dezbate cu sfintia lui treaba asta. sunt sigur ca te va lumina... Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]()
o femeie mi-a luminat gandurile... si ce femeie... ei trebuie sa-i multumesti. luminitei. nu mie. eu unul ii datorez viata. am fost orb si acum vad...
|
|||
|
|||
![]()
Draga crestina,
Conform scrierilor sfintilor parinti aghioriti si a celor ce putem spune ca au trait si in aceste vremuri, {dar degeaba (pt.noi), ca nu se lipeste nimic}, sfintii parinti declara Muntele Athos, ca fiind pamantul Maicii Domnului. O.k., daca oamenii politici, institututiile statului, nu pot avea credibilitatea in fata noastra, consider totusi ca pentru crestinii ortodocsi , cuvantul sfintilor parinti e o lege, o axioma, e adevarul. Nimic nu poate dainui in lume, nici-un regim politic, absolut nimic, fara ingaduinta Domnului, si perii capului ns. sunt numarati!Pamantul Athosului crezi c-ar fi rezistat liber, cand Grecia era pasalac?O, DOAMNE!Asa a vrut Domnul si Maica Domnului! PAMANTUL Athosului e ales!!! Mi se par o impietate, o blasfemie unele cuvinte, unele rostiri ca vai, noi femeile de ce nu avem acces.Uite, ca de-aia! Nu e nevoie !Stie prea bine Domnul de ce si cum.. Iarta-ma daca par obraznica, dar si eu cu multi ani inainte m-am ofuscat!De ce sa nu vad si EU acest loc...!Peste timp, mi-am dat seama..Si in al n-lea cer de m-as duce dar viata, inima mea ar ramane impietrite, degeaba! Daca nu ne schimbam inima si simtirile degeaba cautam ,, decoruri" spirituale..Doar le vom vedea, dar nu le vom putea intelege! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Petru Moga sau modelul preotului paroh | Mihailc | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 05.12.2015 23:33:07 |
Arhitectura bisericilor: dupa canon sau dupa gust? | windorin | Arta bisericeasca in general | 247 | 19.09.2015 00:15:06 |
Stareta Cecilia Moldovan si maicile de la schitul Strambu au nevoie de ajutor | cherub | Umanitare | 3 | 08.10.2010 23:40:50 |
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? | Bast-et | Generalitati | 9 | 21.09.2010 12:54:49 |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
|