Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2009, 18:23:01
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Am citit acel articol. N-am intalnit povestea asta in viata Sf.Maria. Ma rog.
Este trist si parca nu cred, sa faca Maica Domnului asa ceva.
Ma rog, nu mai discut subiectul.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2009, 18:32:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Am citit acel articol. N-am intalnit povestea asta in viata Sf.Maria. Ma rog.
Este trist si parca nu cred, sa faca Maica Domnului asa ceva.
Ma rog, nu mai discut subiectul.
Da ? Excelentă inițiativă ! ! !
Vechi 25.10.2009, 18:33:43
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Sophia, uite ce scrie parintele Cleopa in "Pelerinul roman" referitor la acest subiect: Muntele Athos este muntele Maicii Domnului, iar femeile nu au voie sa intre. De ce aceasta interdictie? O fiica a imparatului, cu numele Pelaghia, s-a imbracat in haine de ofiter si a intrat in munte pana la manstrirea zidita de tatal ei si a auzit un glas din icoana Maicii Domnului: "Stai, femeie!" si a murit pe loc.
"Aici numai Maica Domnului petrece si femeile nu au ce cauta!"
In 1453, turcii au vrut sa vada cum traiesc calugarii de la Athos fara femei, iar turcoaicele s-au imbracat in ofiteri si cand au ajuns la o manastire a sarbilor, a inceput un vant foarte puternic care a luat femeile pe sus si le-a inecat in Marea Egee. Niciun turc nu a patit nimic, doar femeile. Se pare ca Maica Domnului Insasi, pe vremea cand traia, a lasat aceasta interdictie.
Nu fi mahnita, Sophia, regula asta nu este lasata ca sa discrediteze femeile! :)
Vechi 25.10.2009, 19:30:32
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@Cristiboss - Of, tie iti da mana sa vorbesti asa, esti barbat.

@glykys - da am inteles asta. Spuneam numai ca mi se pare nedrept si mai ales ca Maica Domnului sa fi facut asta. Iubea Ea mai mult barbatii? N-as crede...dar stiu eu?
Reply With Quote
Vechi 25.10.2009, 19:59:52
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Cristiboss - Of, tie iti da mana sa vorbesti asa, esti barbat.

@glykys - da am inteles asta. Spuneam numai ca mi se pare nedrept si mai ales ca Maica Domnului sa fi facut asta. Iubea Ea mai mult barbatii? N-as crede...dar stiu eu?
bre sofico,
aveti si voi "athosul" vostru... gradinita (cati educatori ai vazut...), nasterea de prunci, intuitia, o nuanta de verde in plus... apoi, din 10 copii autisti doar unul e de sex feminin, culorile, spiritul practic, instinctul matern... si inca multe altele, pe care, imi cer iertare ca nu le pomenesc...
oare nu iti ajung? vrei mai mult de atat?
si la ce ti-ar folosi, ma rog...?

Doamne ajuta!
Vechi 26.10.2009, 23:39:56
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
În prealabil postat de axios Vezi mesajul
bre sofico,
aveti si voi "athosul" vostru... gradinita (cati educatori ai vazut...), nasterea de prunci, intuitia, o nuanta de verde in plus... apoi, din 10 copii autisti doar unul e de sex feminin, culorile, spiritul practic, instinctul matern... si inca multe altele, pe care, imi cer iertare ca nu le pomenesc...
oare nu iti ajung? vrei mai mult de atat?
si la ce ti-ar folosi, ma rog...?

Doamne ajuta!
Foarte frumos, foarte profund Axios....mi-a placut, sincer .
Multumiri!...in numele femeilor.
Vechi 28.10.2009, 12:25:04
antoniap
Guest

Implicit

Se pare ca n-a fost chiar ideea calugarilor de a locui in Athos doar ei. Ideea aceasta ii apartine Maicii Domnului. In consecinta, asa cum calugarii fac ascultare si nu permit femeilor sa intre in acel loc, asa si calugaritele, care n-au primit o asemenea porunca trebuie sa faca ascultare si nici sa nu-si doreasca de capul lor asa ceva. In viata calugareasca ascultarea are un rol extrem de important.

Daca femeile ar avea un loc numai al lor, s-ar impune ca unele sa indeplineasca si misiunea de preot. Si ajungem la sectarism, unde totul e posibil in numele democratiei si al drepturilor omului. Insa, pe masura ce trece timpul, omul va vedea ca ascultarea de Dumnezeu ii este mai benefica decat drepturile omului care vor fi monitorizate din cei in ce mai riguros.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2009, 12:49:14
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Chiar daca femeile nu pot intra in Muntele Athos, ocrotitoarea celor ce vietuiesc aici este o femeie: Maica Domnului. Asa ca femeia este prezenta si aici.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2009, 21:45:36
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Foarte frumos, foarte profund Axios....mi-a placut, sincer .
Multumiri!...in numele femeilor.
o femeie mi-a luminat gandurile... si ce femeie... ei trebuie sa-i multumesti. luminitei. nu mie. eu unul ii datorez viata. am fost orb si acum vad...
Vechi 29.10.2009, 01:28:37
lavinia40 lavinia40 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Bacau
Implicit pentru sophia

Draga crestina,
Conform scrierilor sfintilor parinti aghioriti si a celor ce putem spune ca au trait si in aceste vremuri, {dar degeaba (pt.noi), ca nu se lipeste nimic}, sfintii parinti declara Muntele Athos, ca fiind pamantul Maicii Domnului.
O.k., daca oamenii politici, institututiile statului, nu pot avea credibilitatea in fata noastra, consider totusi ca pentru crestinii ortodocsi , cuvantul sfintilor parinti e o lege, o axioma, e adevarul.
Nimic nu poate dainui in lume, nici-un regim politic, absolut nimic, fara ingaduinta Domnului, si perii capului ns. sunt numarati!Pamantul Athosului crezi c-ar fi rezistat liber, cand Grecia era pasalac?O, DOAMNE!Asa a vrut Domnul si Maica Domnului! PAMANTUL Athosului e ales!!!
Mi se par o impietate, o blasfemie unele cuvinte, unele rostiri ca vai, noi femeile de ce nu avem acces.Uite, ca de-aia! Nu e nevoie !Stie prea bine Domnul de ce si cum..
Iarta-ma daca par obraznica, dar si eu cu multi ani inainte m-am ofuscat!De ce sa nu vad si EU acest loc...!Peste timp, mi-am dat seama..Si in al n-lea cer de m-as duce dar viata, inima mea ar ramane impietrite, degeaba! Daca nu ne schimbam inima si simtirile degeaba cautam ,, decoruri" spirituale..Doar le vom vedea, dar nu le vom putea intelege!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Petru Moga sau modelul preotului paroh Mihailc Mari Duhovnici si predicile lor 6 05.12.2015 23:33:07
Arhitectura bisericilor: dupa canon sau dupa gust? windorin Arta bisericeasca in general 247 19.09.2015 00:15:06
Stareta Cecilia Moldovan si maicile de la schitul Strambu au nevoie de ajutor cherub Umanitare 3 08.10.2010 23:40:50
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? Bast-et Generalitati 9 21.09.2010 12:54:49
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15