Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2009, 11:23:59
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Atunci te rog sa comentezi versetele de mai jos care apar in Evanghelia lui Luca (sau da-mi linkul daca ai raspuns altadata cuiva):

46. Și a zis Maria: Mărește sufletul meu pe Domnul.
47. Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu,
48. Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile.
49. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui.
Cred ca acele versete impun o atitudine de respect pentru cea care a dat nastere prucului Iisus. Atata si nimic mai mult. De ce spun asta:

Ca sa inteleg bine niste versete scrise de un Sfant Evanghelist (ex: Luca), urmaresc atitudinea acelui Sfanta Evanghelist (si a celorlati) fata de subiectul care ma intereseaza.

Vedem ca Sfantul Evanghelis Luca vorbeste despre Maica Domnului, doar in primele doua capitole ale Evangheliei Sale (atunci cand Domnul Iisus era prunc si mai apoi copil). Apoi, Sfantul Evanghelist Luca, nu mai vorbeste despre Maica Domnului (o mai gasim pomenita doar in cap. 8 unde Domnul Iisus spune ceva de genul "cei care asculta Cuvantul Tatalui Meu, aceia sunt mama mea si fratii mei"). Este interesant ca Sfantul Luca nu-i acorda atentie Maicii Domnului, nici la momentul prinderii si rastignirii Domnului.

Mai mult, Sfantul Luca scrie si cartea Faptele Apostolilor (28 de capitole). Maria, mama Domnului Iisus este pomenita o singura data, la inceput (cap 1:14). Apoi dispare. Sfantul Luca nu-i mai acorda nici o atentie. La fel fac si Sfintii Apostoli in epistolelel lor.

Mesajul Sfintilor Apostoli este clar: toata slava, cinstea si marirea se cuvin Tatalui, Fiului si Duhului Sfant. "Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva, decat pe Hristos si El rastignit."

Sa nu incercam sa fim noi mai sfinti decat Sfintii Apostoli. De fapt, este problema fiecaruia. Eu voi urma exemplul Sfintilor Apostoli (inclusiv in ceea ce priveste venerarea Mariei).

Maica Domnului si Sfintii morti in Hristos nu au nevoie de inchinarea si slava pe care le-o dam noi. Ei au fost slujitori ai lui Dumnezeu. Si, Dumnezeu are pentru ei o rasplata adevarata.

Last edited by condor; 22.10.2009 at 11:27:03.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Maica Domnului NEKTARIOS. Intamplari adevarate 1 25.09.2014 08:14:13
Maica Domnului steliana-steli Generalitati 23 03.07.2014 18:59:57
Maica domnului patricia2006 Rugaciuni 7 29.09.2012 10:44:47
Maica domnului cristina13 Mari Duhovnici si predicile lor 6 06.06.2010 02:20:01
Maica Domnului catalinabalhui Stiri, actualitati, anunturi 1 03.08.2009 13:11:05