![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Baset, nu citesc, aici pe forum, prima oara despre Maica Domnului. Tu ai citit ce am scris eu? Daca da, te rog sa-mi spui unde este gresita logica afirmatiilor mele.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca desfășurare temporară, însă, nu ai mers mai înapoi de anul în care ceea ce este acum ortodox a fost decretat ortodox. Înainte de acel moment, era considerat erezie. Sensul justificat și ortodox de acum s-a creat și decretat în cadrul acelui sinod. Exact la fel cum papa Pius al XII-lea a decretat ex cathedra în 1950 (traducerea este din engleză și îmi aparține, dacă e nevoie de textul în original caută mai multe despre „Munificentissimus Deus”): „Prin autoritatea domnului nostru Isus Hristos, a binecuvîntaților apostoli Petru și Pavel, și prin propria noastră autoritate, pronunțăm, declarăm și definim drept dogmă divină revelată: că imaculata mamă a lui Dumnezeu, fecioara Maria, terminîndu-și incursiunea în viața ei pămînteană, a fost încorporată întru trup și suflet în gloria cerească.” |
|
|||
|
|||
![]()
In Cartea Sfanta este scrisa porunca sa-ti cinstesti si sa-ti iubesti parintii, deci daca Domnul nostru Iisus Hristos a iubit-o pe Cea care l-a nascut, cu atat mai mult se cuvine ca noi sa O iubim si sa O cinstim mai mult. Iar la intrebarea cu ce este mai presus nu are sens sa raspundem din momentul ce Mantuitorul nostru s-a nascut din Ea prin cuvantul Domnului nostru Dumnezeu a carui slava este pururea. Deci nu se cuvine nici macar sa punem o astfel de intrebare. Pace tuturor si iertare daca v-am gresit cu ceva.
|
|
||||
|
||||
![]()
Iar noi in nevrednicia noastra ii vom corecta pe Sfintii Parinti. Mi se pare cam exagerat ca eu sa corectez- las Biserica sa decida. Pe mine ma inspaimanta cand aud aceste judecati subiective. Cum adica daca interpretarile lor nu coincid cu interpretarile mele inseamna ca ei au gresit???
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
46. Și a zis Maria: Mărește sufletul meu pe Domnul. 47. Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, 48. Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile. 49. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Gandesti stramb. Dumnezeu-Fiul Cel nascut din Tatal mai inainte de veci S-a intrupat devenind Dumnezeu-Om fara a inceta sa fie Dumnezeu. Deci Preasfanta Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu, prin care umanitatea a primit posibilitatea indumnezeirii in har, pentru ca Iisus Hristos a restaurat natura noastra, firea umana, la conditia dintai. Imi pare rau, dar afirmatia pe care ai scris-o mai sus este erezie curata, ceea ce te scoate din randul crestinilor dreptcredinciosi. Mai mediteaza la lucrurile astea, e foarte important pentru mantuirea ta, draga domnule.
|
|||
|
|||
![]()
nu le mai dati atata atentie la toti boschetarii si toti cainii.
|
|
||||
|
||||
![]()
vreau sa vad ce argumente aduc ei ,ca apoi cu argumentele aduse de duhovnicul nostru sa ii explic sotului meu ! pentru mine este f important sa ii pot explica eu personal sotului ,mai ales ca el vine din familie adventista ...
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa inteleg bine niste versete scrise de un Sfant Evanghelist (ex: Luca), urmaresc atitudinea acelui Sfanta Evanghelist (si a celorlati) fata de subiectul care ma intereseaza. Vedem ca Sfantul Evanghelis Luca vorbeste despre Maica Domnului, doar in primele doua capitole ale Evangheliei Sale (atunci cand Domnul Iisus era prunc si mai apoi copil). Apoi, Sfantul Evanghelist Luca, nu mai vorbeste despre Maica Domnului (o mai gasim pomenita doar in cap. 8 unde Domnul Iisus spune ceva de genul "cei care asculta Cuvantul Tatalui Meu, aceia sunt mama mea si fratii mei"). Este interesant ca Sfantul Luca nu-i acorda atentie Maicii Domnului, nici la momentul prinderii si rastignirii Domnului. Mai mult, Sfantul Luca scrie si cartea Faptele Apostolilor (28 de capitole). Maria, mama Domnului Iisus este pomenita o singura data, la inceput (cap 1:14). Apoi dispare. Sfantul Luca nu-i mai acorda nici o atentie. La fel fac si Sfintii Apostoli in epistolelel lor. Mesajul Sfintilor Apostoli este clar: toata slava, cinstea si marirea se cuvin Tatalui, Fiului si Duhului Sfant. "Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva, decat pe Hristos si El rastignit." Sa nu incercam sa fim noi mai sfinti decat Sfintii Apostoli. De fapt, este problema fiecaruia. Eu voi urma exemplul Sfintilor Apostoli (inclusiv in ceea ce priveste venerarea Mariei). Maica Domnului si Sfintii morti in Hristos nu au nevoie de inchinarea si slava pe care le-o dam noi. Ei au fost slujitori ai lui Dumnezeu. Si, Dumnezeu are pentru ei o rasplata adevarata. Last edited by condor; 22.10.2009 at 11:27:03. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului | NEKTARIOS. | Intamplari adevarate | 1 | 25.09.2014 08:14:13 |
Maica Domnului | steliana-steli | Generalitati | 23 | 03.07.2014 18:59:57 |
Maica domnului | patricia2006 | Rugaciuni | 7 | 29.09.2012 10:44:47 |
Maica domnului | cristina13 | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 06.06.2010 02:20:01 |
Maica Domnului | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.08.2009 13:11:05 |
|