![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Divinitatea nu a moștenit nimic din natura Mariei, doar s-a unit în chip tainic cu natura umană, identificându-Se pentru totdeauna cu aceasta. Identificarea aceasta nu face confuzie între Creator și creatură. Numai Iisus este și unul și celălalt în aceeași Persoană. Maria a rămas la fel de umană prin această naștere, ca și înainte de aceasta. Nestorios, pentru a evita absurdul situației, a crezut că este necesară o mai clară distincție între cele două naturi ale lui Hristos, pe care le-a explicat ca fiind în atingere (synafia), dar nu în combinație, apropiindu-se de un model de Hristos în două persoane. Chiar dacă patriarhul, din prea multă grijă față de conservarea unui creștinism pur și practic, a greșit cumva în formularea teoretică a christologiei, în ansamblu el era mai ortodox decât adversarii lui, iar schisma care s-a creat în sec. V, ducând la nașterea Bisericii Orientale Nestoriene, a mai păstrat pentru un timp, pe această cale, caracterul antipagan (iudaic) al creștinismului primar: fără sfinți, fără icoane, fără credință în fantome, fără cultul morților, fără cultul îngerilor, fără cultul Maicii Domnului. În bisericile acestea mai ortodoxe, nestoriene, Maria a rămas cuminte, la locul ei, ca în Bisericile Reformei: Mama lui Hristos (Χριστότoκος), și nu "Preasfântă Născătoare de Dumnezeu". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nestorie a fost un eretic ca multi altii.....si tu la fel, dar pana la Judecata, mai poti intreba, poate vei intelege in cele din urma si te vei mantui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Baset, nu citesc, aici pe forum, prima oara despre Maica Domnului. Tu ai citit ce am scris eu? Daca da, te rog sa-mi spui unde este gresita logica afirmatiilor mele.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca desfășurare temporară, însă, nu ai mers mai înapoi de anul în care ceea ce este acum ortodox a fost decretat ortodox. Înainte de acel moment, era considerat erezie. Sensul justificat și ortodox de acum s-a creat și decretat în cadrul acelui sinod. Exact la fel cum papa Pius al XII-lea a decretat ex cathedra în 1950 (traducerea este din engleză și îmi aparține, dacă e nevoie de textul în original caută mai multe despre „Munificentissimus Deus”): „Prin autoritatea domnului nostru Isus Hristos, a binecuvîntaților apostoli Petru și Pavel, și prin propria noastră autoritate, pronunțăm, declarăm și definim drept dogmă divină revelată: că imaculata mamă a lui Dumnezeu, fecioara Maria, terminîndu-și incursiunea în viața ei pămînteană, a fost încorporată întru trup și suflet în gloria cerească.” |
|
|||
|
|||
![]()
In Cartea Sfanta este scrisa porunca sa-ti cinstesti si sa-ti iubesti parintii, deci daca Domnul nostru Iisus Hristos a iubit-o pe Cea care l-a nascut, cu atat mai mult se cuvine ca noi sa O iubim si sa O cinstim mai mult. Iar la intrebarea cu ce este mai presus nu are sens sa raspundem din momentul ce Mantuitorul nostru s-a nascut din Ea prin cuvantul Domnului nostru Dumnezeu a carui slava este pururea. Deci nu se cuvine nici macar sa punem o astfel de intrebare. Pace tuturor si iertare daca v-am gresit cu ceva.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Gandesti stramb. Dumnezeu-Fiul Cel nascut din Tatal mai inainte de veci S-a intrupat devenind Dumnezeu-Om fara a inceta sa fie Dumnezeu. Deci Preasfanta Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu, prin care umanitatea a primit posibilitatea indumnezeirii in har, pentru ca Iisus Hristos a restaurat natura noastra, firea umana, la conditia dintai. Imi pare rau, dar afirmatia pe care ai scris-o mai sus este erezie curata, ceea ce te scoate din randul crestinilor dreptcredinciosi. Mai mediteaza la lucrurile astea, e foarte important pentru mantuirea ta, draga domnule.
|
|||
|
|||
![]()
nu le mai dati atata atentie la toti boschetarii si toti cainii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pardon, fost boschetar (daca va referiti la mine). Si, poate viitor boschetar. Un prieten are o vorba "de duh". Zice: "eu m-as multumi sa fiu si boschetar in Imparatia lui Dumnezeu."
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului | NEKTARIOS. | Intamplari adevarate | 1 | 25.09.2014 08:14:13 |
Maica Domnului | steliana-steli | Generalitati | 23 | 03.07.2014 18:59:57 |
Maica domnului | patricia2006 | Rugaciuni | 7 | 29.09.2012 10:44:47 |
Maica domnului | cristina13 | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 06.06.2010 02:20:01 |
Maica Domnului | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.08.2009 13:11:05 |
|