Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2009, 10:41:51
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul

2. Ce ai zice daca la hramul unei manastiri, peste 2.000 de oameni ar sta la rand pentru a li se spala picioarele.
Nu trebuie sa li se specle picioarele. Nu asa ne-a invatat Mantuitorul. El a spus:" voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora" (Ioan 13:14). Va impiedicati de dogme ortodoxe si lipsa de organizare.

Citat:
Prietene, ai mila de tine si fa ceva. Cauta obiectiv, roaga'te renuntand la tine insuti.
Am inceput sa caut in Cuvantul lui Dumnezeu, in care am incredere deplina. Consider "intelepciunea" mea un nimic pe langa invataturile Sfintei Scripturi (chiar daca unele nu le pricep prea bine).

Aveti vre-un sfat mai bun pentru mine? Unde sa caut obiectiv?
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 12:12:43
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Aveti vre-un sfat mai bun pentru mine? Unde sa caut obiectiv?
Cauta in istorie, de dragul celor bune pe care Dumnezeu ni le'a randuit.
Imi esti drag, caci vad ca nu esti superficial in cele privind mantuirea. Cauta, te rog!

Poti cauta si cartea: "Cum am devenit ortodox" - Peter E. Gillquist
Este un fapt istoric interesant si foarte recent.

Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 19:48:02
condor
Guest

Implicit

Citat:
Cauta in istorie, de dragul celor bune pe care Dumnezeu ni le'a randuit.
Imi esti drag, caci vad ca nu esti superficial in cele privind mantuirea. Cauta, te rog!

Poti cauta si cartea: "Cum am devenit ortodox" - Peter E. Gillquist
Este un fapt istoric interesant si foarte recent.

Hristos nu este istorie. Este actualitate. Eu trebuie sa-l descopar pe Hristos din Cuvantul lui Dumnezeu si din lucrarea pe care o face Dumnezeu in viata mea.

Istoria este buna pentru a vedea cum a lucrat Dumnezeu de-a lungul timpului (astfel, poti intelege si profetiile mai bine). Nu pentru a inalta o confesiune religioasa.

P.S. Cunosc istoria ortodoxiei (mai ales a celei din Romania), mai bine dacat majoritatea ortodocsilor. Nu ma atrage cu nimic. Dimpotriva.

Cunosc o persoana (din Pascani) care a inceput seminarul teologic ortodox. A studiat istoria religiilor, cu interes. Rezultatul a fost ca a parasit seminarul teologic, fiind dezamagit de cele aflate. Astazi este neo-protestant (din aceeasi confesiune cu mine).
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 22:54:23
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Revenind la discutia initiala, prozelitismul este propaganda pentru castigarea de adepti. Evanghelizarea este tot propaganda, care serveste aceluiasi scop. Sigur, putem spune ca facem evanghelizare nu ca sa crestem niste numere, ci ca sa facem un bine oamenilor, dar si cei care fac prozelitism se pot ascunde in spatele aceleiasi scuze.

Pana la urma diferentele sunt de nuanta, pentru ca amandoua notiunile presupun sa te duci la cineva si sa incepi sa-si spui ce crezi tu, in speranta ca si el va crede la fel.
Vechi 11.10.2009, 20:11:42
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Revenind la discutia initiala, prozelitismul este propaganda pentru castigarea de adepti. Evanghelizarea este tot propaganda, care serveste aceluiasi scop. Sigur, putem spune ca facem evanghelizare nu ca sa crestem niste numere, ci ca sa facem un bine oamenilor, dar si cei care fac prozelitism se pot ascunde in spatele aceleiasi scuze.

Pana la urma diferentele sunt de nuanta, pentru ca amandoua notiunile presupun sa te duci la cineva si sa incepi sa-si spui ce crezi tu, in speranta ca si el va crede la fel.
Decat sa punem intr-o lumina proasta predicarea Evangheliei lui Hristos, mai bine am face-o noi cum trebuie. Este datoria oricarui crestin sa duca vestea buna a mantuirii, prin jertfa lui Hristos (nu prin slujbele bisericesti).

Iata ce spne Sfantul Apostol Petru:
"căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiți."
"Judecați voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decît de Dumnezeu;
căci noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut și am auzit."
(Fapte cap.4:12,19)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atentie: ADVENTISTII FAC PROZELITISM IN SCOLI Laura19 Generalitati 189 23.01.2014 21:11:39
probleme download misiune-ortodoxa alexandra28again Generalitati 1 02.08.2008 14:59:18