![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus, la Sfanta Impartasanie nu suntem invatati sa ne spovedim la vre-un preot ci "fiecare sa se cerceteze dar pe sine insusi, si asa sa manance din painea aceasta si sa bea din paharul acesta."(1 Corinteni cap. 11:28 - in acest capitol, Sfantul Apostol Pavel ne da invataturi despre Sfanta Impartasanie). Deci, aveti de rezolvat doua probleme legate de Sfanta Impartasanie: spalarea picioarelor si spovedania (trebuie inlocuita cu cercetarea de sine - conform Scripturii). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Ce ai zice daca la hramul unei manastiri, peste 2.000 de oameni ar sta la rand pentru a li se spala picioarele. Si crede'ma, la manastirile noastre, pelerinii sunt adesea cu mult mai multi decat poti crede. Ar mai fi oare vreme dupa spalarea miilor de picioare pentru sfanta Liturghie?! Apeleaza la minte si raspunde'ti singur. Prietene, ai mila de tine si fa ceva. Cauta obiectiv, roaga'te renuntand la tine insuti.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Aveti vre-un sfat mai bun pentru mine? Unde sa caut obiectiv? |
|
||||
|
||||
![]()
Cauta in istorie, de dragul celor bune pe care Dumnezeu ni le'a randuit.
Imi esti drag, caci vad ca nu esti superficial in cele privind mantuirea. Cauta, te rog! Poti cauta si cartea: "Cum am devenit ortodox" - Peter E. Gillquist Este un fapt istoric interesant si foarte recent.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hristos nu este istorie. Este actualitate. Eu trebuie sa-l descopar pe Hristos din Cuvantul lui Dumnezeu si din lucrarea pe care o face Dumnezeu in viata mea. Istoria este buna pentru a vedea cum a lucrat Dumnezeu de-a lungul timpului (astfel, poti intelege si profetiile mai bine). Nu pentru a inalta o confesiune religioasa. P.S. Cunosc istoria ortodoxiei (mai ales a celei din Romania), mai bine dacat majoritatea ortodocsilor. Nu ma atrage cu nimic. Dimpotriva. Cunosc o persoana (din Pascani) care a inceput seminarul teologic ortodox. A studiat istoria religiilor, cu interes. Rezultatul a fost ca a parasit seminarul teologic, fiind dezamagit de cele aflate. Astazi este neo-protestant (din aceeasi confesiune cu mine). |
|
|||
|
|||
![]()
Revenind la discutia initiala, prozelitismul este propaganda pentru castigarea de adepti. Evanghelizarea este tot propaganda, care serveste aceluiasi scop. Sigur, putem spune ca facem evanghelizare nu ca sa crestem niste numere, ci ca sa facem un bine oamenilor, dar si cei care fac prozelitism se pot ascunde in spatele aceleiasi scuze.
Pana la urma diferentele sunt de nuanta, pentru ca amandoua notiunile presupun sa te duci la cineva si sa incepi sa-si spui ce crezi tu, in speranta ca si el va crede la fel.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata ce spne Sfantul Apostol Petru: "căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiți." "Judecați voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decît de Dumnezeu; căci noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut și am auzit." (Fapte cap.4:12,19) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atentie: ADVENTISTII FAC PROZELITISM IN SCOLI | Laura19 | Generalitati | 189 | 23.01.2014 21:11:39 |
probleme download misiune-ortodoxa | alexandra28again | Generalitati | 1 | 02.08.2008 14:59:18 |
|