Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2009, 01:02:42
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

In toate gasim pacate noi,rusine noua.Dar pacatele care intr-adevar merita observate si analizate nu le discutam,privim.De ce?
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 10:23:58
speranta's Avatar
speranta speranta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2007
Locație: Galati
Implicit

vsovi...in tot ceea ce spui tu ai dreptate...dar nu toata lumea poate sa inteleaga ca ceea ce spui tu e spre binele omului, ca acolo pe plaja sunt multe ispite...
anul acesta am fost si eu cu familia la mare,am fost mai multi ani la rand stiu ce se intampla acolo...mi-am dorit mai mult sa merg la munte cu toate ca si acolo sunt oamenii dezbracati peste tot...dar sotul a insistat iar eu ca sa nu il supar, caci mult l-am suparat in ultimul timp... suparari care de fapt nu trebuia sa fie pentru simpul fapt ca eu ma retrag din tot ceea ce imi spune constiinta ca e pacat,caci pacate am facut multe...si totusi m-am dus, caci nu era iesire de a scapa, am negociat spunand-ui ca nu am sa ma dezbrac ,si ca o sa stau mai mult in rulota facandu-le de mancare...si a acceptat...off si in ultima zi a fost o discoteca pe plaja in care se canta numai muzica "hause"care m-a obosit psihic toata noaptea ...ceva de nedescris...de ce am fost eu obligata sa ascult asemenea muzica?...e mult de explicat.
Ma doare cand aud cuvantul "zchizofrenie"...am doi copii...dar fetita de 7 ani are autism(o forma a schizofreniei)dar mie draga asa cum e si sunt mandra de ea...imi surade ideea ca fetita mea sa fie asa ca tine...sa nu intrepretezi gresit...nu exista schizofrenie la tine... eu iubesc si ii inteleg oamenii nebuni(dar sant si oamenii nebuni intru Hristos),au si ei dreptul de a spune ceva.
Dumnezeu sa iti dea multa pace in suflet...nu toti oamenii poate sa iubesca oamenii asa cum sunt....
mie mi-a fost de folos tot ce ai vrut sa explici...bogdaproste.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 12:25:47
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Parerea mea e ca treaba sta altfel, problema se pune - de ce te duci la mare? Sa te bronzezi? De ce te bronzezi ca ti-a recomandat medicul sau ca vrei sa arati bine? Aaaaa, te duci la mare ca sa contemplezi creatia lui Dumnezeu si cate bunatati a lasat el omului pe pamant (ma refer la apa marii si soare nu la "bunaciunile de pe plaja" :) )? Pai sa faci asta cand deja pe toate celelalte le sti, cand deja ai facut tot ce trebuia sa faci in viata asta si nu mai ai nimic de facut!
Iar ce spui tu andreicozia... sa te rogi pe plaja? as fi curios tu unde traiesti? sau te compari tu cu sfintii care prin multe multe lupte au ajuns sa se poata ruga in orice situatie? Si crezi tu ca ajutorul lui Dumnezeu ca sa treci ispitele vine cand te arunci tu cu capul inainte intre ele? Si ca sa imping treaba la exrem - poate ne recomanzi sa ne apucam de facut sex spunand rugaciunea lui Iisus poate in felul asta ne trece cheful.
Hai sa fimi seriosi... nu poti sta o zi pe plaja, fie ca esti barbat sau femeie fara sa te chinuie diverse ganduri, asta in cel mai bun caz cand reusesti sa stapnesti imaginatia. Sa zicem ca stapanesti si o parte din ganduri, cele de desfranare, dar apoi cele de genu: "uite si la aia! chiar trebuia sa poarte costumul ala (...sau sa nu poarte...)?"
Plaja e buna, soarele si apa marii mai fac bine si la sanatate, dar cred ca sufletul ar fi bine sa fie pe primul loc. Cunoaste-te bine pe tine, si mai bine sa fi bolnav decat sa te smintesti.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 13:29:22
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Chiar nu stiu cum e pentru altii,dar eu cand merg la mare ma duc sa ma bucur de plaja,de nisipul fierbinte,de scoici,de marea superba pe care o iubesc din toata inima si nu pentru a-mi rupe gatul dupa muschii salvamarilor ori a altor barbati care defileaza pe acolo.
Imi privesc corpul meu,precum si al altora ca pe ceva firesc,de care nu am a ma rusina,nu caut sa vad sexualitatea in aceste trupuri si as gasi ridicol sa merg pe plaja infofolita intr-o gramada de carpe,doar pentru a nu ispiti pe nu stiu cine.
Ispite,pana la urma se pot gasi absolut oriunde si in orice imprejurare,nu trebuie sa mergem la mare pentru asta.
Iar pe cei care privesc femeile dezbracate de acolo ca pe o mare primejdie,nu ma pot face sa gandesc decat ca,in adancul fiintei lor nu sunt nici pe deaparte intr-atat de spirituali si stiu cu siguranta ca orice ispita mai serioasa i-ar face sa cedeze.
Ori,aceea,dragii mei,nu mai este viata spirituala reala,parerea mea,e un fel de a sta cu drobul de sare de-asupra capului si a nu te uita in sus de teama de a nu te lovi.
Si,de regula,acest gen de persoane sunt cele mai predispuse sa pice realmente in pacat...
Iar in privinta rugaciunii,conteaza sa o faci cu sufletul,nu locul.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 13:42:26
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Iar pe cei care privesc femeile dezbracate de acolo ca pe o mare primejdie,nu ma pot face sa gandesc decat ca,in adancul fiintei lor nu sunt nici pe deaparte intr-atat de spirituali si stiu cu siguranta ca orice ispita mai serioasa i-ar face sa cedeze.
Ori,aceea,dragii mei,nu mai este viata spirituala reala,parerea mea,e un fel de a sta cu drobul de sare de-asupra capului si a nu te uita in sus de teama de a nu te lovi.
Si,de regula,acest gen de persoane sunt cele mai predispuse sa pice realmente in pacat...
Iar in privinta rugaciunii,conteaza sa o faci cu sufletul,nu locul.
Pai da-mi voie sa-ti spun ca ai dreptate! Subiectul era - daca e pacat sa mergi la mare. Nu am spus ca e pacat, ci tocmai spuneam sa te uiti bine in sufletul tau. Da, cei care simt tentatiile sunt intradevar predispusi la pacate, si probabil cei care pica cel mai usor. Nu stam cu ochii pe drobul de sare dar nici nu dansam sub el sa vedem daca chiar cade, de accea propuneam sa te cunosti bine si sa iti aduci sufletul la nivelul care trebuie.
Cat despre rugaciune, ai dreptate o faci cu sufletul, dar cand sufletul e asa cum am descris mai sus, slab, atunci nu-l mai si chinui. Am mentionat chiar ca nu este imposibil, asa cum au dovedit-o foarte multi sfinti, dar apana la sfintenie noi mai avem mult.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2009, 00:45:24
mrhill mrhill is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.09.2009
Implicit

La fel de bine poate fi pacat si daca mergi in Bucuresti pe strada si vezi si iti zboara mintea..

Sfânta Evanghelie după Matei, 5.27-28, e foarte explicita. Iisus spune:

"27. Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu săvârșești adulter".
28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui. "

Conteaza foarte mult scopul atunci cand faci un lucru.
Reply With Quote
Vechi 02.10.2009, 00:29:40
adimirea
Guest

Implicit

Da, este pacat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cel mai josnic pacat si cea mai mare virtute laurastifter Morala Crestina 35 22.03.2012 11:51:21
Incredrea prea mare in Dumnezeu-un pacat? Bogdan N Generalitati 9 31.05.2011 09:43:17
Un mare pacat Rodica50 Generalitati 2 22.11.2010 14:49:45
Pacat enorm de mare? derbyc Generalitati 19 22.10.2010 20:55:12
cel mai mare pacat, sau cea mai mare minciuna zuzu17 Intamplari adevarate 9 05.01.2010 12:44:56