![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
poi deasupra cercului pamantului nu implica sfericitatea ci exact ceea ce se poate constata ca mergand drept in orice directzie ajungi in acelashi loc deci pare ca ai mers pe un cerc, defapt ai mers drept drept shi te afli pe o linie inchisa, deci deasupra locuitorilor pe care ii vede ca pe lacuste este deasupra lacomiei omului ce se aduna pentru lacomie in cercuri cercuri... iar dezmierdandu-ma pe rotundul pamantului lui, e vorba de pamantul lui, deci pamantul sfintzeniei care nu mai are pacate, care nu mai are bolduri shi spini de la pacate, deci e vorba de pamantul sfant... prin care nu mai urashti pe fiii oamenilor... deci n-are legatura cu sfericitatea sau platitudinea pamantului cu forma Lui... eu nu pot deduce din text asha ceva ci in ce ai dat de la Isaia e vorba despre Duhul Sfant shi de sf Ioan Botezatorul care il arata pe Mesia lui Israel... scris ca proorocie sfanta... dar unde e aia cap 8:31 in ce Pilde? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
shi te rog defineshte care e ideea initziala sau esentziala... :) dar din scriptura nu rezulta centricitate pamantului shi nici a soarelui ci centricitatea cerului intre sus shi jos dar pamantul nu se mishca ci luminatorii de pe cer pe intinderea cerului: soarele, luna shi stelele, ele se mishca... deci nu exista un geocentrism shi nici soarecentrism ci lucrurile sunt exact asha cum sunt scrise dar au shi semnificatzii duhovniceshti shi taine frumoase... spre pocaintza shi Mantuire... shi fericire apoi. Last edited by vsovi; 12.08.2009 at 16:05:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Ma, mai sunteti multi din Targu Mures?
![]() Lasand gluma... cum zici tu. Pamantul este in centrul Universului. Considerand ipoteza cea mai probabila a Universului finit si fara margini, centrul lui este pretutindeni. Tu esti in centrul Universului si eu la fel si ET la fel.
|
||||
|
||||
![]()
Cand vezi atati savanti contrazicandu-se iti dai seama ca orice aberatie poate fi demonstrata stiintific.... :) (nu mai stiu cine a zis asta....)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, argumentele de genul cu ploaia de meteori nu sunt relevante, deoarece nu trebuie sa ne bazam pe ce vedem cu ochii ci numai pe ce vine de la Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii Parinti spun ca "cer" din Biblie inseamna de fapt lumea nevazuta, iar "pamant" inseamna lumea vazuta, adica atat pamantul pe care stam, cat si stelele, soarele, etc... Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]()
Si inca ceva, legat de calendar: un sinod pan-ortodox nu e un sinod ecumenic. Sinoade ecumenice au fost doar 7 si atat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Este. Pana acum au fost 7, dar pot veni altele. Ecumenic inseamna acelasi lucru ce panortodox: care cuprinde toata Biserica.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu exista alta lume nevazuta decât împaratia cerurilor si iadul. Când vorbeste de cer si pamânt Biblia se refera la cerul-bolta si pamântul pe care calcam. La Utrenie exista cântarea Cel ce ai impodobit cerul cu stele, ca un Dumnezeu, si prin ingerii Tai tot pamantul luminezi... Aceasta este conceptia Bisericii, nu aceea cu spatiul cosmic infinit. Toata Biblia are acest concept. Am dat citatele din NT cu stelele care vor cadea din cer ca smochinele din pom la sfârsitul lumii, gasesti mesajul mai în spate. De asemeni la ispitire, diavolul Îl suie pe Domnul pe un munte înalt si îi arata toate împaratiile lumii. Asta dovedeste ca pamântul nu e sferic ci plat.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul | mihailt | Generalitati | 0 | 04.12.2010 13:11:11 |
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga | andrei_im | Generalitati | 8 | 31.12.2009 17:51:44 |
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! | mihailt | Generalitati | 17 | 28.04.2009 13:53:20 |
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul | mihailt | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 24.03.2009 11:02:21 |
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 07.03.2009 15:09:42 |
|