Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2009, 15:34:17
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sia Vezi mesajul
Nu vad cum putem noi oamenii sa-l contrazicem pe Dumnezeu care ne spune ca pamantul e ..rotund.

Isaia40 :22

21.Nu știți voi, oare, n-ați auzit, nu vi s-a spus oare de la început, n-ați înțeles voi ce vă învață întemeierea lumii?
22.El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste;

Pilde cap.8:31

31 . Dezmierdandu-ma pe rotundul pamantului lui si gasindu-mi placerea in fiii oamenilor .

p.s . In timpul unei eclipse de luna se poate observa ca umbra pamantului este ..rotunda.

poi deasupra cercului pamantului nu implica sfericitatea ci exact ceea ce se poate constata ca mergand drept in orice directzie ajungi in acelashi loc deci pare ca ai mers pe un cerc, defapt ai mers drept drept shi te afli pe o linie inchisa, deci deasupra locuitorilor pe care ii vede ca pe lacuste este deasupra lacomiei omului ce se aduna pentru lacomie in cercuri cercuri...

iar dezmierdandu-ma pe rotundul pamantului lui, e vorba de pamantul lui, deci pamantul sfintzeniei care nu mai are pacate, care nu mai are bolduri shi spini de la pacate, deci e vorba de pamantul sfant... prin care nu mai urashti pe fiii oamenilor...

deci n-are legatura cu sfericitatea sau platitudinea pamantului cu forma Lui... eu nu pot deduce din text asha ceva ci in ce ai dat de la Isaia e vorba despre Duhul Sfant shi de sf Ioan Botezatorul care il arata pe Mesia lui Israel... scris ca proorocie sfanta...

dar unde e aia cap 8:31 in ce Pilde?
Reply With Quote
Vechi 12.08.2009, 15:42:54
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Lasa-ma sa iti dau un sfat din ala batranesc: niciodata sa nu spui asta la un barbat, si intr-o masura relativa, la o femeie exceptand nevasta ta. Nu cred ca pe acest topic isi au locul declaratiile concupiscente.

Lasand la o parte gluma, spun deschis si serios ca cu vsovi nu te poti intelege. Eu m-am lamurit de asta pe alt topic, cel al aselenizarii. Intotdeauna ia rolul lui "Gica contra", fiind paralizat de atat de comuna paralizie a filozofilor nepractici:
-Eu cred ca iubirea este totul, tu ce crezi?
-Prima data defineste iubirea.
-Defineste ce inseamna a defini... etc etc pierzand ideea initiala sau esentiala. Uite: topicul era despre geocentrism si am ajuns la pamant plat si la calendare.
moshule, poi nu cu mine trebe sa te intzelegi, ca doar eu nu m-am certat cu tine, ci trebuie sa te intzelegi cu ceea ce spui, cu ceea ce crezi, cu ceea ce pricepi, deci eu nu joc un rol, nici al lui gica shi nici al lui contra, ci ma mir cum de nu tzi-e clar ca pe luna nu ai cum ajunge fara atmosfera ca n-ai pe ce te sprijini (eu cred totushi ca este acolo atmosfera dar rarifiata, de ce sa nu fie?) iar ca pamantul nu e rotund se va demonstra atunci cand o raza laser trimisa paralel cu pamantul nu se va ridica datorita curburii pamantului, adica nu va ieshi in atmosfera ci va lovi o tzinta la aceiashi distantza de pamant ca shi sursa... caci experimentul e simplu... sau shi laserul merge dupa curbura pamantului?

shi te rog defineshte care e ideea initziala sau esentziala... :)

dar din scriptura nu rezulta centricitate pamantului shi nici a soarelui ci centricitatea cerului intre sus shi jos dar pamantul nu se mishca ci luminatorii de pe cer pe intinderea cerului: soarele, luna shi stelele, ele se mishca... deci nu exista un geocentrism shi nici soarecentrism ci lucrurile sunt exact asha cum sunt scrise dar au shi semnificatzii duhovniceshti shi taine frumoase... spre pocaintza shi Mantuire... shi fericire apoi.

Last edited by vsovi; 12.08.2009 at 16:05:37.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2009, 16:13:03
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Lasa-ma sa iti dau un sfat din ala batranesc...
Ma, mai sunteti multi din Targu Mures? :)

Lasand gluma... cum zici tu.

Pamantul este in centrul Universului. Considerand ipoteza cea mai probabila a Universului finit si fara margini, centrul lui este pretutindeni. Tu esti in centrul Universului si eu la fel si ET la fel.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2009, 17:39:31
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Cand vezi atati savanti contrazicandu-se iti dai seama ca orice aberatie poate fi demonstrata stiintific.... :) (nu mai stiu cine a zis asta....)
Reply With Quote
Vechi 12.08.2009, 17:55:17
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Daca Pamantul pe care traiesti nu e rotund, ma intreb cum arata Universul pentru tine si ce inseamna acesti meteoriti pe care ii vedem uneori.

Traditie, cu tot respectul si fara suparare: daca te deranjeaza raspunsurile mele, o sa inchei aici si-o sa-ti prezint toate scuzele sincere. Sa nu ne culcam seara avand ceva unul cu altul.
Nu e nici o problema. Cred ca am gresit eu cu o exprimare cam dura.

Oricum, argumentele de genul cu ploaia de meteori nu sunt relevante, deoarece nu trebuie sa ne bazam pe ce vedem cu ochii ci numai pe ce vine de la Dumnezeu.
Vechi 12.08.2009, 18:36:44
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Primul Consiliu Ecumenic a anatemizat schimbarea pascaliei. BOR a sarbatorit Sfintele Pasti urmind noua pascalie si in 1926, si in 1929. Ce s-a intimplat la Constantinopol in 1923 a fost o manevra masonica, facuta cu masoni la cel mai inalt rang
Da, asta a fost intr-adevar o ratacire eretica, din fericire s-a revenit la normalitate. Nici la Ierusalim nu s-a pogorat Lumina Sfanta cand au incercat sa schimbe Pascalia. Insa calendarul nou pastreaza Pascalia veche.

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Da, ma indoiesc de el in ceea ce priveste calendarul. Si chiar daca s-ar scula din morti tot nu mi-as schimba parerea pentru ca eu stiu ce spune Scriptura
Imi amintesc ca Hristos a spus: "... nu vor asculta nici daca ar inva cineva din morti.". Evanghelia e Evanghelie si calendarul e calendar.

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2009, 18:40:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Atunci greseste Biblia? Mantuitorul vorbeste de cer si pamant, nu de spatiu cosmic. "Cerul si pamantul vor trece...", "noi asteptam cer si pamant nou" etc.
Biblia vorbeste in termenii folositi la vremea respectiva. "Spatiu cosmic" de exemplu e un termen folsit doar in limba romana, in engleza se spune simplu "spatiu", sau "spatiu dinafara" (outer space).

Unii Parinti spun ca "cer" din Biblie inseamna de fapt lumea nevazuta, iar "pamant" inseamna lumea vazuta, adica atat pamantul pe care stam, cat si stelele, soarele, etc...

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2009, 18:55:00
Senior Member

Implicit

Si inca ceva, legat de calendar: un sinod pan-ortodox nu e un sinod ecumenic. Sinoade ecumenice au fost doar 7 si atat.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2009, 19:27:04
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Si inca ceva, legat de calendar: un sinod pan-ortodox nu e un sinod ecumenic. Sinoade ecumenice au fost doar 7 si atat.
Este. Pana acum au fost 7, dar pot veni altele. Ecumenic inseamna acelasi lucru ce panortodox: care cuprinde toata Biserica.
Vechi 12.08.2009, 20:11:07
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Biblia vorbeste in termenii folositi la vremea respectiva. "Spatiu cosmic" de exemplu e un termen folsit doar in limba romana, in engleza se spune simplu "spatiu", sau "spatiu dinafara" (outer space).

Unii Parinti spun ca "cer" din Biblie inseamna de fapt lumea nevazuta, iar "pamant" inseamna lumea vazuta, adica atat pamantul pe care stam, cat si stelele, soarele, etc...

Bogdan.
Nu lipseste doar termenul de spatiu cosmicdin Biblie ci si conceptul. Cerul nu e un spatiu infinit ci o bolta pe care sunt luminatorii. Conceptul de spatiu infinit a aparut în evul mediu.

Nu exista alta lume nevazuta decât împaratia cerurilor si iadul. Când vorbeste de cer si pamânt Biblia se refera la cerul-bolta si pamântul pe care calcam.

La Utrenie exista cântarea
Cel ce ai impodobit cerul cu stele, ca un Dumnezeu, si prin ingerii Tai tot pamantul luminezi...

Aceasta este conceptia Bisericii, nu aceea cu spatiul cosmic infinit. Toata Biblia are acest concept. Am dat citatele din NT cu stelele care vor cadea din cer ca smochinele din pom la sfârsitul lumii, gasesti mesajul mai în spate. De asemeni la ispitire, diavolul Îl suie pe Domnul pe un munte înalt si îi arata toate împaratiile lumii. Asta dovedeste ca pamântul nu e sferic ci plat.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42