Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2009, 10:07:13
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=AlinB;142626]Eu cred ca afirmatia este scoasa din context.

Depinde cum este grija asta ca la ora actuala vedem multi asa zisi preocupati de mantuirea si "informarea" celorlalti, dar mai mult se tarasc pe ei si pe altii spre Iad.

quote]

Alin ,nu ai tu de unde sa stii care si cum se taraste spre iad.
Eu sunt de parere sa ne ingrijim de mantuirea noastra si daca va vrea Domnul vom aduce si pe altii la mantuire.
Deci sa lasam sa se faca voia Domnului.
Iar daca vedem ca un ierarh este ecumenist ,deci vrea sa strice randuielile bisericii ortodoxe ,datori suntem sa ii spunem si sa ne distantam.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2009, 10:30:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

[quote=anita;142633]
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu cred ca afirmatia este scoasa din context.

Depinde cum este grija asta ca la ora actuala vedem multi asa zisi preocupati de mantuirea si "informarea" celorlalti, dar mai mult se tarasc pe ei si pe altii spre Iad.

quote]

Alin ,nu ai tu de unde sa stii care si cum se taraste spre iad.
Eu sunt de parere sa ne ingrijim de mantuirea noastra si daca va vrea Domnul vom aduce si pe altii la mantuire.
Deci sa lasam sa se faca voia Domnului.
Iar daca vedem ca un ierarh este ecumenist ,deci vrea sa strice randuielile bisericii ortodoxe ,datori suntem sa ii spunem si sa ne distantam.
Serios? Ce inseamna pentru tine "ecumenist"?
Si care sunt criteriile dupa care judeci tu chestia asta?
Reply With Quote
Vechi 02.06.2009, 10:37:57
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

[quote=AlinB;142639]
Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul

Serios? Ce inseamna pentru tine "ecumenist"?
Si care sunt criteriile dupa care judeci tu chestia asta?
Am explicat in ceea ce am spus mai departe ,intelege ce vrei.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2009, 18:38:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

[quote=anita;142641]
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Am explicat in ceea ce am spus mai departe ,intelege ce vrei.
Chiar nu inteleg ce intelegi tu prin "ierarh ecumenist" si ecumenism in general pentru ca din discutiile de pe aici constat ca exista atatea pareri despre ecumenism incat cu greu pot sa cred ca discutam despre acelasi subiect.

Oricum cu astfel de replici nu se poate purta o discutie constructiva, vad ca mai mult vrei sa dai cu bata decat sa lamuresti ceva.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2009, 18:46:13
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Despre traditionalism si modernism: http://www.ziarullumina.ro/articole;...tul-Pavel.html

Ce spuneti de asta? Cum ar fi aratat biserica astazi daca nu era Sf Pavel...?
Reply With Quote
Vechi 02.06.2009, 19:08:54
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Despre traditionalism si modernism: http://www.ziarullumina.ro/articole;...tul-Pavel.html

Interesant!
Din articol (spre sfarsit)

Iar dacă există într-adevăr motive să-i numim pe Apostolul Petru „tradiționalist“, iar pe Apostolul Pavel „modernist“, probabil că Părinții din vechime au rânduit împreună-serbarea lor pentru a înțelege că, în Împărăția lui Dumnezeu, astfel de distincții nu funcționează, ci contează numai râvna pentru Evanghelia Dumnezeului Întrupat și pentru păstrarea unității Bisericii.

S raporteaza si la discutia de pe alt thread despre parintii Bsericii, in ce fel trebuie cititi, cum trebuie actualizate scrierile lor azi, cum trebuie sa ii folosim ca sa raspundem la intrebarile de azi...
Reply With Quote
Vechi 02.06.2009, 19:32:15
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul

Fara suparare, argumentarea din articol este fortata, iar articolul pare unul facut la comanda. O schema de gandire formata pe la institutii europene este aplicata unui eveniment care ar trebui cantarit cu sufletul.
Mi se pare grosolan ca Sf. Apostol Pavel sa fie considerat "modernist" in sensul de astazi al cuvantului. La fel, se vorbeste despre "viitorul bisericii" de parca biserica ar fi o companie comerciala ce are nevoie de o "viziune" (in sensul folosit in afaceri) despre ce va fi in viitor. Total neinspirata si exprimarea "solutia Pavel".
Petru si Pavel au cautat in permanenta sa faca voia lui Dumnezeu, nu voia lor. Nu a fost niciodata vorba de orgolii (cum se intampla astazi), iar toate demersurile au fost pentru cautarea adevarului.
Felul in care este pusa problema in articol reflecta doar orgoliul autorului, care pare incapabil sa inteleaga ca Apostolii Petru si Pavel au actionat doar din iubire de Hristos, nu a fost vorba de o viziune "traditionala/nationalista" opusa uneia "globalizatoare/modernista".
Gandirea lucrurilor la scara globala este specifica omului actual.. in trecut omul privea in primul rand in sufletul lui, nu incerca sa cuprinda pamantul cu privirea.
Pe atunci Iisus nu era un obiect de negot ca sa decizi hulitor: "Hristos este un bun al lumii întregi".
Reply With Quote
Vechi 03.06.2009, 13:14:56
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

[quote=AlinB;142788]
Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul

Chiar nu inteleg ce intelegi tu prin "ierarh ecumenist" si ecumenism in general pentru ca din discutiile de pe aici constat ca exista atatea pareri despre ecumenism incat cu greu pot sa cred ca discutam despre acelasi subiect.

Oricum cu astfel de replici nu se poate purta o discutie constructiva, vad ca mai mult vrei sa dai cu bata decat sa lamuresti ceva.
Citez ce am spus inainte :
"Iar daca vedem ca un ierarh este ecumenist ,deci vrea sa strice randuielile bisericii ortodoxe ,datori suntem sa ii spunem si sa ne distantam. "
Asta este ecumenism in acceptia moderna ,sa simpatizam cu sectele ,alte religii etc, cu randuielile lor ,sa sa le mai si spunem la altii ca sunt bune.
M-am lamurit cu tine ,te rogi cu adventistii ,normal ca gandesti asa.
La ortodocsi sunt rugaciunile de dimineata si de seara scrise de sf.Macarie cel Mare insuflate de duhul sfant.
Avem acatiste scrise de monahi.
Sfantul sinod a spus clar ,in cazul mitropolitului Corneanu ,ierarhul care se va impartasi la catolici sau greco catolici va fi caterisit.
In acceptia ortodoxa ecumenismul inseamna unirea tuturor ortodocsilor ,nicidecum stricarea randuielilor ortodoxe de dragul intelegerii intre popoare.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? pacatoasa Generalitati 19 28.04.2023 21:31:00
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos Lucian008 Despre Biserica Ortodoxa in general 106 27.03.2014 14:34:37
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine mihailt Biserica Ortodoxa Romana 38 11.07.2011 17:29:40
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10