Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2009, 07:50:04
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Nu ai raspuns la faptul ca voi insiva nu ati tinut de la inceput sambata
Absurd. Adventistii de ziua a saptea au tinut sambata inca de la infiintare, altfel de ce s-ar fi intitulat "de ziua a saptea"?

Citat:
Intradevar la inceput acesta zi s-a numit Ziua Domnului -adica Dies Domini care in timp a dus la prescurtarea Domenica, actuala la popoarele latine, asa am preluat-o si noi.
Intr-adevar, la inceput aceasta zi s-a numit Ziua Soarelui (Dies Solis), asa apare si in actul oficial in care s-a decretat pazirea duminicii in tot Imperiul Roman. Aceasta denumire s-a pastrat pana astazi la unele popoare:

Zondag - olandeza
Sunday - engleza
Sunnuntai - finlandeza
Sonntag - germana
Søndag - norvegiana
Söndag - suedeza
Søndag - daneza

Citat:
Noi v-am explicat de atatea ori ca sabatul a fost dat poporului evreu ca semn si aducere aminte ca au fost scosi din robia Egiptului
Daca repetati aceasta eroare de multe ori, nu se schimba adevarul poruncii a IV-a in Biblie. Daca repetati de sute de ori eroarea de tastare din semnatura, nu se schimba dictionarul limbii romane.

Citat:
sabatul a fost dat poporului evreu ca semn si aducere aminte ca au fost scosi din robia Egiptului:
15. Adu-ti aminte ca ai fost rob in pamantul Egiptului si Domnul Dumnezeul tau te-a scos de acolo cu mina tare si cu brat inalt si de aceea ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau sa pazesti ziua odihnei si sa o tii cu sfintenie.(Deut 5
Scoateti nepermis din context acest verset. Daca cititi doar cu un verset mai sus, veti observa motivul:
14. Ziua a șaptea este ziua de odihnă a Domnului Dumnezeului tău. Să nu faci în ziua aceea nici un lucru: nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici boul tău, nici asinul tău, sau alt dobitoc al tău, nici străinul tău care se află la tine, ca să se odihnească robul tău și roaba ta cum te odihnești și tu.
Vechi 18.05.2009, 08:19:02
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Nu ai raspuns la faptul ca voi insiva nu ati tinut de la inceput sambata, ci v-ati luat dupa baptistii sambatari, una din multele ramuri ale baptismului??
Este adevarat ca adventistii (pana sa se formeze cultul adventist de ziua a saptea) nu au tinut de la inceput ziua a saptea. Vedeti ceva rau in faptul ca o grupare religioasa a avut curajul sa respecte intocmai Cuvantul lui Dumnezeu si sa corecteze o greseala? Cand au inceput sa pazeasca toate cele 10 Porunci, inclusiv porunca a patra(referitoare la ziua de odihna), adventistii nu s-au luat dupa baptistii de ziua a saptea ci dupa Sfanta Scriptura. Pazitori ai zilei a saptea au fost tot timpul, de-a lungul veacurilor.

In fapt, adventistii de ziua a saptea, au pazit de la inceput sambata. O spune chiar denumirea cultului.

Citat:
Iata ce spun Sfintii de dupa Apostoli:

Tertulian din Cartagina-200- zice : ,,Duminicile noi ne bucuram si tinem invierea Domnului.,,
Intradevar la inceput acesta zi s-a numit Ziua Domnului -adica Dies Domini care in timp a dus la prescurtarea Domenica, actuala la popoarele latine, asa am preluat-o si noi.
Referitor la aceasta postare repetata, a dvs.,, v-am rugat sa verificati cele scrise. O persoana din sec. I sau II nu putea folosi denumirea de "duminica", deoarece aceasta expresie a aparut abia prin sec. IV. In plus, dvs. (ma refer la biserica ortodocsa) considerati ca Sfintii Parinti au facut unele greseli, si faceti o selectia din invataturile lor. Nu o spun de la mine, va pot da citate din unele lucrari ortodocse referitoare la invataturile Sfintilor Parinti.

Poate ar fi bine sa luati in considerare si postarea lui "tricesimusquintus", in care vine cu tot cu invataturi ale Sfintilor Parinti, ca raspuns la aceleasi postare a dvs.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=4265&page=74

Citat:
Noi v-am explicat de atatea ori ca sabatul a fost dat poporului evreu ca semn si aducere aminte ca au fost scosi din robia Egiptului:
15. Adu-ti aminte ca ai fost rob in pamantul Egiptului si Domnul Dumnezeul tau te-a scos de acolo cu mina tare si cu brat inalt si [COLOR=Red]de aceea[/COLOR] ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau sa pazesti ziua odihnei si sa o tii cu sfintenie.(Deut 5
Iar cand Hristos a inviat in aceasta zi , El ne-A scos din robia cu mult mai mare a mortii, a pacatului si a iadului devenind o zi a bucuriei.
Nu poate fi luata ca explicatie intentia dvs. de a desfiinta o Porunca a lui Dumnezeu, cu un verset din Sfanta Scriptura. Aceasta practica a incercat-o un personaj cand l-a ispitit pe Mantuitorul, tot cu un verset scos din contextul Sfintei Scripturi (Matei 4:6,7).

Versetul postat de dvs. se afla in Deuteronom 5:15, si se refera la un o porunca, data poporului ales. Dar, aceasta porunca nu desfiinteaza una din cele 10 Porunci, date de Dumnezeu, intregii omeniri. Versetele din Sfanta Scriptura nu se desfiinteaza unele pe altele ci se completeaza.
Asa ca, langa versetul dvs. puneti si Porunca a IV, ca nu se mananca una pe alta.

"Caci in sase zile a facut Domnul, cerurile, pamantul si marea si tot ce este in ele iar in ziua a saptea s-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o."(Iesirea 20:11)

Ziua a saptea este o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creratorul. Faptul ca poporul evreu (poporul ales), avea o motivatie in plus (valabila si pentru noi, daca ne gandim mai bine) sa se bucure de aceasta zi, nu schimba cu nimic Poruncile lui Dumnezeu.

Pentru Moartea, Invierea si Inaltarea Domnului, care ne dau nadejdea eliberarii din aceasta lume de pacat, trebuie sa ne bucuram si sa multumim in fiecare zi. Credinta noastra nu este doar pentru o zi a saptamanii. Dar odihna cu Dumnezeu trebuie sa fie in ziua fixata de Dumnezeu.
Vechi 18.05.2009, 08:23:29
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Frate tricesimusquintus, simt nevoia sa-mi cer scuze. Din nou am postat un raspuns, imediart dupa postarea ta (care raspundea la aceeleasi probleme). Se intampla sa scriem cam in acelasi timp si sa postam unul dupa altul.
Vechi 18.05.2009, 08:36:45
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Frate tricesimusquintus, simt nevoia sa-mi cer scuze. Din nou am postat un raspuns, imediart dupa postarea ta (care raspundea la aceeleasi probleme). Se intampla sa scriem cam in acelasi timp si sa postam unul dupa altul.
Nici o problena :) Un adevar repetat e mai bun, decat o eroare repetata.
Vechi 18.05.2009, 09:37:05
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oana_21 Vezi mesajul
Cuvantul secta mi se pare unul foarte urat, din cate stiu eu secta este o organizatie crestina sau nu, nerecunoscuta de statul roman (asta pt ca traim in romania). Am cautat si am gasit ca atat biserica adventista cat si cea, evanghelica, babtista si penticostala sunt recunoscute de stat iar acest lucru ar trebuii respectat si as dori sa nu-i mai numiti pe acesti crestini "sectari". .
Nu stiu de unde ai luat aceasta explicatie sau cine ti-a facut-o...iar daca traim in Romania trebuie sa fim romani, nu americani, germani, unguri etc. trebuie sa respectam , cred eu, poporul in care traim si sa-i respectam credinta pe care a pastrat-o domnitorii nostri...sa lasam "binecuvantatele pocuri cu mancare" venite din alta parte alaturi de alte credinte la o parte...dar ispita nu se opreste aici, sectarii ataca aceasta credinta stramoseasca in functie de cat de mari sunt acele "DARURI" primite in urma convertirii.

Citat:
În prealabil postat de oana_21 Vezi mesajul
Este nedrept daca nu moral macar dupa legea romaneasca.

Atunci cand va "aud pronuntand" cuvantul sectari, secta, vad in voi foarte multa revolta si dispret fata de acesti oameni, ganditi-va ca Domnul Isus Cristos nu ar fi jignit niciodata pe nimeni, mai ales cand acesti "sectari" se dovedesc mult mai de treaba si saritori in a te ajuta decat majoritatea ortodoxa.
Nu stiu ce cuvinte sunt acestea , dar nu stiu ce persoana esti...acest forum este ORTODOX din cate stiu eu...am fost pe un forum PENTICOSTAL sau ce secta o fi fost si sa vezi tu acolo cum "pocaitii"ataca ortodoxia. Am mai spus si o mai repet, stii cum se numeste u topic al lor MARTURII, PREOTI INTORSI LA DOMNUL...cum ti se pare draga mea crestina??? e crestinesc ? daca este adevarat ceea ce spun de ce nu tac ? in intreaga istorie a poporului roman nu se petrece si nici nu se aduce jigniri din partea cultelor SECTARE asa cum se aduce acum....sa nu crezi ca ma doare ca se "convertesc popii" , pentru ca stiu ca au fost 12 Apostoli dupa Iisus care au auzit invatatura Lui si totusi unul s-a SPANZURAT...asa ca popii convertiti au murit spanzurati prin lepadarea credintei...

Poate ai dreptate ca sunt saritori...dar o fac cu un scop...si eu am vecini penticostali, sunt saritori asa cum spui dar sa nu-i calci pe coada !!! nici dracu nu-i asa de spurcat ca ei..
In ceea ce priveste jignirile, draga mea , sa stii ca eu nu jignesc pe nimeni, atata timp cat imi lasa credinta in parte...fiecare cu mantuirea lui...dar sa nu-i vina mie cineva care a fost un mare BETIV si CURVAR sa-mi vorbeasca despre Domnul ca ma deranjeaza..

Noi nu dispretuim pe nimeni cand spunem cuv."sectar"...nu e jignitor cred eu atata timp cat ei stiu ca au acest nume de cant au luata fiinta...dar tie cum ti se pare (asa din perspectiva ta de crestina ) atunci cand un "pocait" vine si spune ca ortodoxia e plina de curvari, betivi, etc. nu e jignitor...tu crezi ca lui Iisus ii place atunci cand cine ii ia locul? adica se face judecator.

Pe alte topicuri un "crestin" spunea o poezie...apoi a si comentat-o in dialog cu cei de pe forum...citeste tu sa vezi , e crestinesc ceea ce a facut?

Era pe aici unul Vasinec, apoi s-a botezat Litanu (sau alti "frati"), care sarmanul a lasat ORTODOXIA si aflandu-si adevarata cale (SECTARA) ,aduce cuvinte grele la adresa ortodoxiei...nu ma deranjaza, dar ma doare atunci cand vad ca cei care parasesc ortodoxia sunt cei mai mari prigonitori ai ei, de ce?...ma intreb oare acestia nu au facaut invers de cum a facut Pavel, adica au trecut de la crestinism la paganism si acum prigoneste biserica???
Lasati-ne in pace...nimeni nu are cu sectarii nimic...pana la un moment...
Vechi 18.05.2009, 10:20:00
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Era pe aici unul Vasinec, apoi s-a botezat Litanu (sau alti "frati"), care sarmanul a lasat ORTODOXIA si aflandu-si adevarata cale (SECTARA) ,aduce cuvinte grele la adresa ortodoxiei...nu ma deranjaza, dar ma doare atunci cand vad ca cei care parasesc ortodoxia sunt cei mai mari prigonitori ai ei, de ce?...ma intreb oare acestia nu au facaut invers de cum a facut Pavel, adica au trecut de la crestinism la paganism si acum prigoneste biserica???
Lasati-ne in pace...nimeni nu are cu sectarii nimic...pana la un moment...
Cand am atacat eu ortodoxia. Eu am o problema cu invataturile gresite. Poti sa te numesti cum vrei tu (ortodox, catolic, etc), numai sa faci ceea ce este bine in fata lui Dumnezeu.

Daca nu va suparati, am sa ma leg si acum de o invatatura gresita, care reiese chiar din postarea dvs. Este vorba despre asocierea gresita dintre numele pus unui om si botezul acestuia. Punerea numelui este una, botezul este cu totul altceva.

Iata ce-i spune un inger, fecioarei Maria: "Si iata vei ramanea insarcinata, si vei naste un fiu, caruia ii vei pune numele Iisus".(Luca 1:31) Nu se spune "il vei boteza cu numele Iisus". Botezul a avut loc abia peste 30 de ani.

Faceti corectura la aceasta greseala si ramaneti ortodox.
Vechi 18.05.2009, 17:56:47
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Faceti corectura la aceasta greseala si ramaneti ortodox.

Credeam ca sunteti mai deschis ....si stiti la ce m-am referit cand am spus Vasinec care apoi s-a "botezat" Litanu....a.a.a. trebuiau puse semnele " ...".
Vechi 18.05.2009, 20:40:27
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Credeam ca sunteti mai deschis ....si stiti la ce m-am referit cand am spus Vasinec care apoi s-a "botezat" Litanu....a.a.a. trebuiau puse semnele " ...".
Nu la asta m-am referit cand am spus sa faceti o corectura. Nu era vorba de cazul meu. Cred ca ati inteles ca m-am referit la greseala care se face atunci se confunda punerea numelui cu botezul. Din punct de vedere Biblic, sunt evenimente cu semnificatie diferita si care au intre ele o diferenta de timp (ani de zile). Punerea numelui are loc la nastere, botezul are loc atunci cand persoana in cauza poate face un legamant constient cu Dumnezeu.
Vechi 18.05.2009, 20:56:31
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=Litanu;138705]
Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul

Nu este vorba de confesiuni. Se inseala numai cei care nu vor sa respecte Adevarul. Exista si in alte confesiuni oameni care asculta de toate Poruncile lui Dumnezeu. Probabil stiti, sunt si ortodocsi pazitori ai zilei a saptea (ex: parintii unui prieten). Se duc duminica la biserica dar nu uita de Poruncile lui Dumnezeu.
Raspunsul nu-l inteleg.
Pai daca merg pe genul tau de exegeza, interpretare, cine va calca o porunca se face vinovat fata de toata legea"pentru ca cine va pazi toata Legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat fata de toate poruncile"
Vechi 19.05.2009, 08:36:11
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

[quote=georgeval;139167]
Citat:
Raspunsul nu-l inteleg.
Pai daca merg pe genul tau de exegeza, interpretare, cine va calca o porunca se face vinovat fata de toata legea"pentru ca cine va pazi toata Legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat fata de toate poruncile"
Sfantul Apostol Iacov (din care ati citat) nu voia sa arate inutilitatea pazirii poruncilor lui Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu ne arata ca poruncile trebuiesc pazite:
"Daca vrei sa intri in viata, pazeste poruncile" (spune Mantuitorul - Matei 19:17)
"Daca ma iubiti, veti pazi poruncile Mele" (Ioan 14:15)- pazirea Poruncilor ca o manifestare a dragostei fata de Dumnezeu.
"Cine zice, "Il cunosc" si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos si adevarul nu este in el." (1 Ioan 2:4)

Acum, apare o problema. Cum putem pazi Poruncile lui Dumnezeu? Ca noi suntem slabi si gata sa cadem. Solutia este la Dumnezeu, prin Harul Sau. [COLOR=Blue]Dragostea lui Dumnezeu, prin Domnul Iisus Hristos, ne da nu numai iertarea ci si puterea de a face voia Lui. [/COLOR]
"Caci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi, si va da , dupa placerea Lui, si vointa si infaptuirea" (Filipeni 2:13)
"Pot totul in Hristos care ma intareste" (Filipeni 4:13)

Noi trebuie sa avem o dorinta sincera de a pazi Poruncile lui Dumnezeu (daca spunem ca-L iubim). Si Dumnezeu ne va ajuta la aceasta.

Tot noi putem alege sa neglijam Poruncile Sale, sa le ciuntim sau sa le modificam, sub diferite pretexte: "asta era pentru evrei", "acum suntem sub har si poruncile au fost desfiintate", etc. Dumnezeu nu obliga pe nimeni sa-L iubesca. Este alegerea fiecaruia. Si cand te gandesti cat de putin ne cere in comparatie cu ceea ce ne-a oferit si ne asteapta.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12