![]() |
![]() |
|
|
|
|||||
|
|||||
![]()
Hai sa lamurim in sfarsit aceasta chestiune, se pare ca nu ati remarcat inca diferenta pe care o fac eu intre "religie" si "confesiune" (sau denominatiune, cult, etc). Veti fi de acord cu mine ca "religia noastra"- religia crestina s-a format in sec. I.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar Biblia insasi este rezultatul unei traditii orale care s-a transmis de la Adam la Moise. Cu ce s-a mâmtuit lumea de la Adam la Moise, dacă nu exista traditie orală? Si de ce au falsificat sectanții tăi în Biblia lui Cornilescu următoarele versete? Traduceri corecte: KING JAMES VERSION: 1 Cor 11.2 "Now I praise you because you remember me in everything and hold firmly to the TRADITIONS, just as I delivered them to you." 2 Tes 2.15 "Therefore, bretheren, stand fast, and hold the TRADITIONS which ye have been taught, whether by word, or our epistle". 2 Tes 3.6 "Now we command you, brethren, in the name of our Lord Jesus Christ, that ye withdraw yourselves from every brother that walketh disorderly, and not after the TRADITIONS which he received of us". Biblia ortodoxă: 1 Cor 11.2 Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți PREDANIILE cum vi le-am dat. 2 Tes 2.15 Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți PREDANIILE pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. 2 TES 3.6 Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după PREDANIA pe care ați primit-o de la noi. În toate traducerile de mai sus substantivul din greaca veche paradosis (traditie, predanie) e tradus corect. Sectantii tai de ce au falsificat traducerea si l-au tradus cu sensul de invățătură in biblia pe care o folositi voi?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
KJV 1 Corinthians 11:2 Now I praise you, brethren, that ye remember me in all things, and keep the ordinances, as I delivered them to you. Nu am avut timp sa verific celalalte versete. Inainte de a face-o, va rog sa corectati dezinformarea. Sper ca nu a fost intentionata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu zeciuiala este la fel, Iisus a fost de neam iudeu, pastrand datinile si obiceiurile iudaice, frecventa templu si sambata pt. ca atunci avea posibilitatae de a vb in templu multimilor care erau foarte rigoriste in privinta datinilor .Astfel ca nu sa sustras de la zeciuiala. Dar sa nu uitati ca Iisus pastra si sarbatorile iudaice, Pastile, Cincizecimea...VOI CRED CA LE-ATI UITAT SA LE PASTRATI, APOI CE MAI TOT SPUNETI CA URMATI BIBLIA SI PE IISUS???MAI AVETI CATEVA LIPSURI, CRED CA O SA AVETI SI SARBATORI ODATA SI ODATA... Cred ca totusi sunteti daparte de Biblie.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Desi tipati la mine, am sa incerc sa va raspund calm. Nu am uitat sa pastram sarbatorile ("Adu-ti aminte de ziua sambetei"). Am aici o contraintrebare. Ati amintit de sarbatoarea Pastilor si a Rusaliilor(Cincizecimii). Aceste sarbatori evreesti ceremoniale au fost desfiintate de Domnul Iisus la cruce. Dvs. de ce le mai tineti? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
...si asa Iisus ajungand la momentul in care isi incheie activitatea, dupa ce 33 de ani a tinut sarbatorile s-a hotarat peste noapte...GATA...PANA AICI...sau cum ai spus desfiintate la cruce,cum vine asta? Ca ultimele cuvinte au fost...sau ma iei ca Vasinec cu catapeteazma si cu cutitul cazut? Noi ortodocsii nu taiem decat mielul ,in ajunul sarbatorii iar preotii nu junghie nici vitei, nici miei, nici nu ciupelesc gaini etc. CRED CA VOI VEDETI IN SARBATORI CEVA DE ACEST GEN!!! Fa mai intai diferenta intre sarbatorile CEREMONIALE iudaice si intre sarbatorile COMEMORATIVE care vin si aduc in fata omului un eveniment din viata lui Iisus... Cred ca nu esti incuiat mintal ca sa-ti spun de ce sarbatorim Pastile, Cincizecimea, Floriile (ca tot se apropie ele acum)... Cred ca am mai spus-o :FIECARE SECTA SI-A FACUT UN DUMNEZEU PERSONAL PE CARE SA-L CINSTEASCA ASA CUM SE CUVINE...AL VOSTRU E UNUL CORCIT, si din VT.si din NT., ...cel penticostal e facut dupa cartea Faptelor, cel baptist e confectionat dupa ultimele cuvinte de la Matei...etc. Dumnezeul nostru e facut dupa NT. si Traditie, mai aspru un pic ca si al vostru(sectarilor) dar daca ai de aface cu EL (in sensul bun al cuvantului) ,poti spune ca Pavel:Nu mai traiesc eu ci , Hristos traieste in mine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Curățiți aluatul cel vechi, ca să fiți frământătură nouă, precum și sunteți fără aluat; căci Paștile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi." (1 Cor.5,7) La fel si cu sarbatoarea Cincizecimii...(de Florii eu nu am amintit nimic). Aceste sarbatori ceremoniale au fost instituite doar pentru spatiul iudaic. Pe de alta parte, sabatul este un exemplu de sarbatoare COMEMORATIVA, este un memorial al Creatiunii. El transcede mozaismul, pt ca sabatul a fost facut pentru om, nu doar pentru iudeu: "... Sâmbăta a fost făcut pentru om..." (Marcu 2,27) Citat:
"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos..." (2 Tim.3,16) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Avem cu ce ne mandri noi ortodocsii ca am avut domnitori care au stiut sa pastreze legatura cu Dumnezeu, au aparat CREDINTA SI NEAMUL pana la moarte:vezi sfarsitul vietii lui Constantin Brancoveanu si a fiilor lui,.(nu era sectar).Despre altii nici ca mai vb. Au fost personalitati care au adus tiparul pe pamantul patriei noastre(nu a venit din America si nu a fost adus de pastori), iar primele carti au fost Biblia, si cartile de cult...nicidecum scrierile E.G.WHITE. Am avut cine sa ne invete carte, si aici amintesc pe cel care a desfiintat analfabetismul romanilor din Transilvania, pe Mitropolitul Andrei Saguna (nu era pastor). Nu mai vorbesc de cei care au pus bazele primelor SPITALE si primelor AZILE pt bolnavi si batrani. Cerceteaza si istoria sa vezi ce viata duceau romanii, IAR ACUM IATA RASPLATA OSTENELILOR , FUGA DE CREDINTA STRAMOSEASCA. VA INTREB ,DACA AR TRAI DOMNITORII NOSTRI ACUM SI AR VEDEA CA O PARTE DIN REPREZENTATII POPORULUI RO FUG LA SECTARISM CE AR SPUNE OARE? ... RUSINE CELOR CARE NU-SI CUNOSC ISTORIA!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ca si POEZIILE de pe topicuri publicate de fratiile voaste...asta ii o poezie si o poti pune si pe note muzicale....ai sa gasesti aceeasi publicatie si pe alte topicuri..
Despre sarbatori cred ca nu ai inteles, sau nu vrei sa intelegi ce am zis...ce au sarbatorit iudeii la PASTI si ce sarbatorim noi....la fel cu CINCIZECIMEA...despre Sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim sau FLORIILE vroiam sa spun ca noi ne aducem aminte de acel eveniment...CEVA GRESIT DUPA PAREREA TA? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|