![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Vasinec canonul consta din rugaciuni, pe care trebuie sa le spunem si un numar de metanii, pe care trebuie sa le facem. Dar noi povestind duhovnicului faptele noastre, el gaseste ce canon trebuie facut si cat timp, iar el ne da iertarea pacatelor. Stii doar ce scrie in biblie: ca ceea ce iarta preotii aici pe pamant, iertate sunt si in cer.
Dar ce te face sa crezi ca ortodocsii nu iau in serios Cuvantul lui Dumnezeu? acum sunt biblii , putem citi din ele avem si cartile sfintilor Parinti, ca sa si intelegem corect ceea ce citim. Duhovnicul e cel care ne cunoaste cel mai bine pacatele si tot el ni le iarta, ajutandu-ne sa nu revenim la ele. Nu-mi imaginez, ca se poate si altfel, adica fara duhovnic si fara canon de indreptare. Iar Sfintele Taine sunt menite sa ne curete de pacate si sa ne sfinteasca, prin actiunea Duhului Sfant. Cine le-a cunoscut odata efectul, nu se mai poate lipsi de ele. Cine nu, nici nu stie ce pierde. Ti-am amintit de pacate, ca prea va laudati, insinuand pe toate topicurile, ce curati sunteti voi de pacate, cei pocaiti. |
|
|||
|
|||
![]()
Un asemenea text nu exista in Biblie, nici nu ar avea cum. Preotia a fost desfiintata de Domnul Hristos la cruce, odata cu toate legile ceremoniale.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pe ce se bazeaza afirmatia ta?
|
|
|||
|
|||
![]()
Raspuns scris anterior de Eugen:
"Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi. Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant; carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute" (Ioan 20, 21-23) . Asta este Taina Spovedaniei. Iisus iarta prin cei pe care i-a imputernicit sa ierte. Daca era suficient sa ierte direct, putea sa spuna de atunci, nu mai era nevoie sa infiinteze Biserica, le dadea la fiecare cate o Biblie in mana. Deci atentie mare: "Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi". Nu mergem la Domnul Iisus dupa mintea noastra, dupa cum ni se nazare noua din mandrie, sau cum ne invata alti nechemati. |
|
|||
|
|||
![]()
Intregul capitol 7 al epistolei catre Evrei vorbeste despre desfiintarea preotiei. De altfel, este un lucru bine stiut ca prin moartea ispasitoare pe cruce, Iisus a desfiintat tot ce a tinut de vechea lege ceremoniala. Momentul ruperii catapetesmei din Templu in vinerea mare a marcat incetarea serviciului preotesc. De aceea, apostolii in administrarea Bisericii Crestine nu au mai avut nevoie de preoti, singurul Mijlocitor si Preot fiind Domnul Hristos (exceptand bineinteles preotia universala a oricarui credincios).
|
|
||||
|
||||
![]()
cum am mai sustinut si pe alt topic, cei din afara Bisericii(care nu sunt madulare ale ei) nu au dreptul a se folosi de Scriptura, aceasta fiind un produs al Bisericii, daca vreti Biserica are drept de copyright asupra Sfintei Scripturi, caci Biserica este stalp si temelia a adevarului nu Scriptura, asa ca cei ce nu sunt madulare ale Bisericii nu au dreptul sa-si insuseasca Scriptura si mai ales sa o talcuiasca!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Scriptura este un "produs" al Duhului Sfant, nu al Bisericii (cu atat ma putin al unei biserici anume) 3. Daca Biserica (sau o biserica anume) ar fi produs Sfanta Scriptura si ar mai avea si drepturi de autor asupra ei, de aici ar decurge un "drept" extrem de periculos pentru intreaga invatatura crestina: modificarea dupa bunul plac al continutului! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Din biserica trebuie sa fac parte ca sa am voie sa folosesc Scriptura?
|
|
||||
|
||||
![]()
Din una sfanta, soborniceasca si apostoleasca biserica!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|