Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2009, 13:10:16
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Versetele pe care le-ati dat nu au absolut nici o legatura cu ce s-a discutat aici. La momentul in care a scris aceste lucruri apostolul Pavel, Noul Testament, in cea mai mare parte a sa nu era inca scris. Aici sf Pavel se referea la Vechiul Testament. Si tot el spune:
2 Tes 2.15. ,,asadar fratilor stati neclintiti si tineti invataturile pe care le-ati primit fie prin viu grai , fie prin epistola noastra,,

Fireste ca da. Si Sfanta Traditie a devenit in cea mai mare parte scrisa, chiar daca nu face parte din Scripturi.
2 Tes 2.15. ,,asadar fratilor stati neclintiti si tineti invataturile pe care le-ati primit fie prin viu grai , fie prin epistola noastra,,

Spune stati neclintiti in invataturile pe care le-ati primit. Nu spune, invataturile pe care le veti primi (prin Sfanta Traditie).

Crestinii din Tesalonic, erau sfatuiti sa se tina de invataturile primite fie prin viu grai, fie prin epistole (aveau doua variante). Noi, crestinii de astazi, avem epistolele. Sa stam neclintiti in aceste invataturi, spune Sfantul Apostol.

Alte scrieri ne pot fi de ajutor in intelegerea si punerea in practica a invataturilor Sfintei Scripturi. Dar nu au voie sa fie o adaugire.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2009, 09:38:00
petrut-angel's Avatar
petrut-angel petrut-angel is offline
Member

Data înregistrării: 16.11.2008
Locație: Taroviste
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul

Spune stati neclintiti in invataturile pe care le-ati primit. Nu spune, invataturile pe care le veti primi (prin Sfanta Traditie).

Crestinii din Tesalonic, erau sfatuiti sa se tina de invataturile primite fie prin viu grai, fie prin epistole (aveau doua variante). Noi, crestinii de astazi, avem epistolele. Sa stam neclintiti in aceste invataturi, spune Sfantul Apostol.

Alte scrieri ne pot fi de ajutor in intelegerea si punerea in practica a invataturilor Sfintei Scripturi. Dar nu au voie sa fie o adaugire.
Domnule vasinec unde scrie in Biblie ca toate invataturile care vor fi primite prin viu grai , nu vor fi adevarate?
Reply With Quote
Vechi 27.02.2009, 13:40:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrut-angel Vezi mesajul
Domnule vasinec unde scrie in Biblie ca toate invataturile care vor fi primite prin viu grai , nu vor fi adevarate?
Nu scrie nicaieri asa ceva. Dar Sfanta Scriptura ne indeamna sa cercetam toate invataturile si sa respingem ce este in contradictie cu Cuvantul lui Duneze (cum ar fi o multime de traditii si invataturi pagane, invelite in ambalaj crestin).

Un exemplu, ne sunt crestinii din Berea, care-l verificau cu Scriptura chiar si pe Sfantul Apostol Pavel. Si ei sunt laudati pentru aceasta.

"Au primit Cuvantul cu toata ravna, si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spune este asa."(Faptele apostolilor 17:11)
Reply With Quote
Vechi 27.02.2009, 22:28:19
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Aici apostolul atrage atenia că o parte din invățături au un caracter oral și că până in momentul in care Pavel redacta scrisoarea respectivă nu erau așternute în scris. Acest lucru va reveni Sfintei Tradiții. La fel o face și evanghelistul Ioan:
21.25 "Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin"
Hristos spune limpede că va lucra prin intermediul Bisericii după înălțarea sa:
Ioan 16.12 " [COLOR=red]Încă multe am a vă spune, dar acum nu puteți să le purtați.Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti.[/COLOR] "
Efeseni 5.29 "Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica"
Vechi 10.03.2009, 01:55:34
Anca-Miha
Guest

Implicit Oare?

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
E posibil ca prin viu grai sa se fi dat mai multe si mai amanuntite invataturi si explicatii, care apoi au fost transmise mai departe, si au fost consemnate apoi de cineva? Sau prin viu grai se dadea doar citire Epistolelor?
Oare Domnul , cand a trimis pe Sf. Apostoli in lume, i-a restricionat la a spune numai ce au auzit de la El, sau prin Duhul Sfant au primit si mai multa invatatura, pe care sa o duca neamurilor?
E posibil ca tocmai acele invataturi sa fie consemnate, fiind traditia Bisericii?

As vrea apoi sa stiu daca in biblie scrie sa nu se dea crezare episcopilor, preotilor Bisericii, asa cum invata E.W.? Sau daca scrie in biblie, ca nu trebuie sa dam crezare celor care au primit Duh Sfant, respectiv Sfintilor.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2009, 02:57:01
Anca-Miha
Guest

Implicit

Am impresia, vasinec, in urma celor scrise de tine, ca voi va concentrati doar asupra calitatilor, pe care credeti ca le aveti si neglijati pacatele, pe care orice om le are, ca doar pacatosi suntem cu totii.
BO ne invata sa nu luam in seama ce facem bun, ci sa ne gandim la pacatele noastre, sa le spovedim, sa facem canon de indreptare, pentru ca la judecata sa fim curati.
La ce imi foloseste sa ma gandesc ce curata sunt eu in aceasta lume, ducand apoi cu mine toate pacatele, pe care nu mi le-a descoperit nimeni in timpul vietii, caci nu am avut duhovnic, nici canoane de indreptare, nici cunoastere amanuntita asupra pacatelor.
Atunci cum sa ajung lafapte bune? De unde stiu eu ce sunt acelea?

http://www.youtube.com/watch?v=qJehE...ext=1&index=17
Am urmarit filmul de pe You tube cu calugarul, care a trecut la "credinta cum spune el, adica la penticostali. Iata care ii sunt faptele: iese din manastire, nu se mai inchina icoanelor, rupe crucea de la gat. Dar nu se desparte doar de cruce, ci de propria lui cruce, pe care si-a luat-o mergand la manastire. Ce mai spune in continuare: ii facea rau tamaia. Ori noi stim ca cei stapaniti de diavol nu suporta tamaia. Tamaia este buna mireasma. Ai zice, dupa relatarile lui, ca e un ratacit. Dar de fapt cred ca e doar compunerea cuiva, un personaj fictiv, menit sa induca in eroare. Omul respectiv nu povesteste, ci citeste un text scris. Iar o greseala m-a dumirit si asupre nationalitatii, atunci cand spune "Fratele a chinuit foarte mult".
Iata deci... argumentele penticostale.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2009, 02:59:17
Anca-Miha
Guest

Implicit

Completare: spune ca a fost facut "racsofor"! Chiar sa nu stie un calugar cum e corect?
Reply With Quote
Vechi 10.03.2009, 18:04:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Am impresia, vasinec, in urma celor scrise de tine, ca voi va concentrati doar asupra calitatilor, pe care credeti ca le aveti si neglijati pacatele, pe care orice om le are, ca doar pacatosi suntem cu totii.
Faceti o diferentiere absurda. Oamenii sunt oameni, indiferent ca se numesc ortodocsi sau adventisti, si sunt pacatosi. "Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu" (Romani 3:23).

Diferenta exista totusi in faptul ca noi incercam sa scapam de pacate dupa felul cum ne invata Sfanta Scriptura. Stim ca pacatul loveste in Dumnezeu (noi, in nesimtirea noastra, uneori nu constientizam grozavia uraciunilor noastre). Parasul, diavolul, are motive de acuzare si se bucura. "Uite ce fac copii Tai pe care-i iubesti si le doresti mantuirea!" (fraza este din imaginatia mea).

Stim ca nu e de joaca cu pacatul de aceea cercetam Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si insufletitor si cerem, prin rugaciuni, putere de la Dumnezeu sa nu mai pacatuim.

Va dau o sugestie. Luati foarte in serios Cuvantul lui Dumnezeu si rugaciunea sincera, adresata direct Tatalui prin mijlocirea Domnului Iisus Hristos. Sunt mult mai puternice si mai lucratoare (rugaciunea si Cuvantul) decat orice canon, duhovnic sau slujba.

Dorinta noastra este sa ne formam caractere placute lui Dumnezeu, prin putere tot de la Dumnezeu. Fara aceasta dorinta nu avem ce cauta in Imparatia lui Dumnezeu.

"Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit,tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca. Ce ati invatat, ce ati primit si auzit de la mine, si ce ati vazut la mine, faceti. Si Dumnezeul pacii va fi cu voi." (Filipeni 4:8,9)

"Pot totul in Hristos care ma intareste" (Filipeni 4:13)
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 00:35:51
Anca-Miha
Guest

Implicit

Vasinec canonul consta din rugaciuni, pe care trebuie sa le spunem si un numar de metanii, pe care trebuie sa le facem. Dar noi povestind duhovnicului faptele noastre, el gaseste ce canon trebuie facut si cat timp, iar el ne da iertarea pacatelor. Stii doar ce scrie in biblie: ca ceea ce iarta preotii aici pe pamant, iertate sunt si in cer.
Dar ce te face sa crezi ca ortodocsii nu iau in serios Cuvantul lui Dumnezeu? acum sunt biblii , putem citi din ele avem si cartile sfintilor Parinti, ca sa si intelegem corect ceea ce citim. Duhovnicul e cel care ne cunoaste cel mai bine pacatele si tot el ni le iarta, ajutandu-ne sa nu revenim la ele. Nu-mi imaginez, ca se poate si altfel, adica fara duhovnic si fara canon de indreptare. Iar Sfintele Taine sunt menite sa ne curete de pacate si sa ne sfinteasca, prin actiunea Duhului Sfant. Cine le-a cunoscut odata efectul, nu se mai poate lipsi de ele. Cine nu, nici nu stie ce pierde.
Ti-am amintit de pacate, ca prea va laudati, insinuand pe toate topicurile, ce curati sunteti voi de pacate, cei pocaiti.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 08:40:09
geamanutoma geamanutoma is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Stii doar ce scrie in biblie: ca ceea ce iarta preotii aici pe pamant, iertate sunt si in cer.
Un asemenea text nu exista in Biblie, nici nu ar avea cum. Preotia a fost desfiintata de Domnul Hristos la cruce, odata cu toate legile ceremoniale.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50