![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu am avut dragoste deosebită pențru Sfânta Impărtășanie, Taina cea de pe urmă pentru hrana și băutura credincioșilor. El n-a putut să dea ceva mai mult, decât dându-se pe Sine insuși, pentru ca să râmână totdeauna cu ai Săi, pe care i-a iubit până la sfârșit. După moartea Fiului meu, care altă mângâiere puteam să am, decât ca să-L primesc in Sfânta Impărtășanie din mâinile ucenicului cel prea iubit, care m-a avut de mamă ?
In această Taină, sufletul meu și-a aflat totdeauna odihnă, pentru că Fiul meu este aici, și primindu-L zilnic, ca și hrană. L-am avut pe cel mai bun călător cu mine in ceasul morții. Eu iubesc mai mult decât pe orcine, pe aceia care cinstesc cu smerenie și cu dragoste această Taină. Prin această Taină se aprind de mare credință sufletele evlavioase , de aceea am rânduit să mi se facă mereu Sf. Liturghie. Eu le-am adus celor ce se impartășesc o haină albă din cer, pentru ca ei să se imbrace in culoarea albă și curată a Sfintei Impărtășanii, in care este ascuns Fiul meu. Și precum ingerii imbrăcați in haine albe au șezut la Mormântul meu, așa și Sfinții imbrăcați in haine albe ca zăpada, stau imprejurul Sfântului Altar. Iar eu i-am imbrăcat in haine albe, arătând curăția impărtășaniei. Fiule, tu nu poți arăta mai bine dragostea ta către Dumnezeu, decât inchinându-te Lui cu evlavie in această Sfântă Taină. Vei fi bine pregătit să-L primești , dacă având sufletul curat, te vei apropia de Sfânta Masă cu smerenie și cu foame de dragoste. Dacă- L primești numai de obicei, să nu aștepți mare folos, ci mai mult să te temi, ca nu cumva sa-ți fie socotită vina. Te sfătuiesc să-L vizitezi cât de des pe Iisus, chiar când nu te impărtășești. <<< Va urma >>>
|
||||
|
||||
![]() Citat:
<<< Va urma >>>
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De vei avea mereu ianaintea ochilor dragostea ce o are Iisus pentru tine in această Taină Dumnezeiască, iți vei arăta și tu dragostea ta și tu o vei gusta pe a Lui, cu bucurie, in casa veciei. Urmează-mă pe mine ! ( texte reproduse din Carte : Viața , Urmarea și Psaltira Maicii Domnului . Această minunată carte a apărut prima dată la Ierusalim, dar autorul este necunoscut. Cartea a fost tradusă de un oarecare Ghe. A. in amintirea fiicei sale, trecută in veșnicie la 28 de ani și a fiului ei Anton-Ioan, care a trăit numai cinci ore <Cluj 1955 > ). Voi continua să postez la acest Topic , chiar de poate pe unii nu-i intereseaza, dar avem datoria s-o lăudăm și să o cinstim cu toată dragostea , ziua și noaptea pe Maica Domnului . Să o facem cu multă bucurie și cu adânca smerenie ! Ca o stea călăuzitoare in noaptea de păcate a lumii, Preacuratâ Fecioară Maria, luminează sufletele celor ce cred in Dumnezeirea Fiului tău iubit ! Cristian <<< Va urma >>>
|
||||
|
||||
![]()
Deși ferită și liberă de orice păcat, m-am supus morții, pentru că moartea este singura cale de a ieși din lumea aceasta. N-a fost scutit nici Fiul meu : doar că pentru noi doi , moartea n-a fost o pedeapsă, ci numai o trecere in slava cerească. Eu nu eram in primejdie să mor de moarte rea, pentru că nu mai aveam in mine nici-o umbră de păcat. Cu toate acestea, m-am pregătit de moarte impodobindu-mă cu multe virtuți, pentru ca să am o slavă și mai mare. Intr-adevăr , eu mi-am dat sufletul in mâinile Fiului meu și nu după multă vreme, am fost ridicată și cu trupul la cer. Fiule, inainte de toate, pregătește-te de moarte. Intre toate lucrurile acestea este lucrul cel mai mare și mai insemnat și trebuie băgat in seamă, pentru că de moarte atârnă toată veșnicia. Nu ești sigur că vei sfârși cutare sau cutare lucru, insă știi sigur că vei muri. Și de ce trăiești așa de nepăsător, ca și cum ai mai avea multă vreme la indemâna ta și parcă ar trebui să mori in urma tuturor. Nu știi unde, când și in ce loc vei muri. In viață vezi altceva decât moartea ? Și pentru ce nu te pregătești bine, de vreme ce te poate apuca pe neașteptate ? Adesea auzi zicând , că aici sau acolo cineva a murit pe neașteptate, și pentru ce anâni oare atâta indreptarea vieții tale ?
<<< Va urma >>>
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu este o moarte mai dulce ca și aceea la care se pregătește omul des, căci deși păcătos, prin durere și pocăință iți va fi dulce. Nu amâna să faci pocăința , pentru că nu se știe dacă in ceasul morții va fi timp să mai faci cel puțin un act de căință.. Mulți s-au intors la acest gând : In curând vom zice mormântului: " tu ești tatăl meu, iar pe viermi ii vom numi surorile noastre". Vei urî viața delicată și molatecă, de te vei gândi că in curând trupul tău se va împuți și va putrezi in mormânt. Atunci te vor uita toți cei cu care ai petrecut o viață veselă și păcătoasă și vor avea groază de trupul tău, pentru putoarea de nesuferit ce va ieși din carnea ta. Vor duce trupul tău putred la mormânt, și se vor ruga pentru sufletul tău, abia cei puțini, cărora le-ai făcut ceva bine in viața ta. Gândește-te bine, mai mult decât la orice, că vei merge in veșnicie și nu te vei mai intoarce niciodată. Acesta este un gând mântuitor pentru toți, dar mai ales pentru cei lipiți de pământ. Mare adevăr este că omul lumii nu ințelege și zice că acest gând al morții, aduce intristare peste măsură. Dar ce-i folosește că face de toate, dar va uita de moarte, dacă moare mai iute decât crede el ? <<< Va urma >>>
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Caută să fii așa precum ai vrea să fii in ceasul morții și ceea ce ai vrea să faci atunci, fă chiar acum. Fericită este moartea celor drepți ! Dar cât de grozavă este moartea celor răi ! Ai văzut-o și pe una și pe alta pe Muntele Calvar. Urmează virtuțile mele, ascultă de sfaturile mele și nu te vei teme de moarte. Voi veni atunci la tine, dacă mă asculți acum și vei fi sluga mea credincioasă. Te voi ajuta in lupta cea mare , te voi mângâia in acea zi grozavă in care toată lumea te va părăsi și tu vei inchide ochii murind. Atunci vei vedea ceea ce inseamnă a mă avea ca Mama sfintei nădejdi, când vei zice cu Sfinții : Bine ați venit, Ingerilor sfinți ai Dumnezeului meu ! Nu te voi părăsi, dar, Urmează-mă pe mine !
|
||||
|
||||
![]()
Pentru că mulți cinstitori ai Maicii Domnului doresc să știe cât mai multe despre viața cea fără de prihană, despre chipul și caracterul , despre petrecerea Maicii Domnului, după predaniile cele mai vechi ale scriitorilor, iată câteva amănunte din viața cea sfântă a Preacuratei Fecioare Maria.
Ea petrecea in casa lui Iosif cel drept și sfânt in neâncetată rugăciune și hărnicie. Câte lucruri frumoase n-au ieșit din mâinile ei ! Vechile predanii ne spun că puțin inainte de a ieși din templul Domnului din Ierusalim, incepuse a se face o nouă catapeteasmă pentru Sfânta Sfintelor , lucru pe care a trebuit să-l facă șapte fecioare din neamul lui David, printre care a fost și fecioara Maria. Lazăr cel inviat din morți de Domnul Iisus, după patru zile , care a fost mai pe urmă episcop al Ciprului, a primit de la dânsa un omofor și un rând de mânecuțe lucrate de mâinile ei. Și Iacob, fratele ( văr ) Domnului, care a fost episcop prim al Ierusalimului, și Sfântul Ioan evanghelistul , precum și Marcu, făceau slujbă cu omofoare, mitre și mânecuțe, toate făcute de Maica Domnului, cu multă iscusință. Dar cea mai mare indeletnicire a Maicii Domnului a fost rugăciunea. Zi de zi se impodobea cu podoabele smereniei, ale răbdării , ale tăcerii, ale iubirii și ale neprihănirii. <<< Va urma >>>
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Maxim Marturisitorul- sfantul caruia i s-a taiat limba si mana dreapta | georgeval | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 21.01.2014 15:38:25 |
Sfantul Maxim Marturisitorul | Ekaterina | Sfinti Parinti (Patrologie) | 1 | 13.05.2012 06:17:22 |
Sfantul Maxim Marturisitorul- martir pentru dreapta credinta | georgeval | Diverse Sarbatori | 7 | 03.04.2012 00:34:34 |
Ce inseamna sa iti traiesti viata la maxim? | alexdu | Generalitati | 22 | 24.02.2010 12:01:02 |
Sfantul Maxim Marturisitorul despre dragoste | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 06.03.2009 02:03:48 |
|