Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2009, 20:30:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Credința este cea mai puternicâ intărire a omului

Eu am lucrat totdeauna cu cea mai mare credință. Am crezut in Dumnezeu și cuvântul Său, și nimeni nu m-a putut face să cad. Nu m-am indoit de nimic și de vei citi Evanghelia in locurile in care mă privesc pe mine, vei găsi că in toate locurile, intodeauna m-a păzit credința și nu m-a părăsit nici atunci când inotam pe marea de dureri, la picioarele Crucii Fiului Meu.
Pentru aceasta am primit numele de Maica credinței, pentru ca L-am născut pe insuși Autorul credinței. Nu se clatină deloc in credință cel ce se sprijinește cu tărie pe cuvântul lui Dumnezeu. Nu te uita la judecătile minții tale, care nu ințelege nici cele mai mici lucruri de pe pământ. Când este vorba de credință, mintea nu trebuie să judece, ci trebuie să se supună. Curiozitatea prea mare, pe mulți i-a aruncat in păcat si i-a indepărtat de adevărul credintei. Lucrurile dumnezeiești și cerești sunt prea inalte pentru simțirile omului. Tainele lui Dumnezeu n-ar fi așa de mari, dacă le-ar putea pricepe omul cel nemernic. Cine are suflet smerit, nu discută asupra credinței, dacă este așa sau altcumva, ci crede cu simplitate. Precum știința lui Dumnezeu nu greșește , tot așa și adevărul Lui este negreșit când se descoperă cuiva. Să n-ai prietenie cu cei ce se impotrivesc credinței. Fii tare in credință , ca și Sfinții Martiri, care au disprețuit toate ereziile și au murit pentru credința ortodoxă. De umbli cu incredere in sfânta credință, nu vei suferi nici o pagubă, și de vrei să-l invingi pe diavol, in credință vei avea cel mai puternic ajutor. Smerenia sufletului ce crede cu incredere il pune pe diavol pe fugă, iar simplitatea ei alungă toate inșelaciunile. <<< Va urma >>>

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Maxim Marturisitorul- sfantul caruia i s-a taiat limba si mana dreapta georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 6 21.01.2014 15:38:25
Sfantul Maxim Marturisitorul Ekaterina Sfinti Parinti (Patrologie) 1 13.05.2012 06:17:22
Sfantul Maxim Marturisitorul- martir pentru dreapta credinta georgeval Diverse Sarbatori 7 03.04.2012 00:34:34
Ce inseamna sa iti traiesti viata la maxim? alexdu Generalitati 22 24.02.2010 12:01:02
Sfantul Maxim Marturisitorul despre dragoste mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 06.03.2009 02:03:48