Citat:
În prealabil postat de bmd
Cristian am ocazia sa ma ocup de statistici. Exista o vorba in lumea asta a statisticienilor: "NU cred decit intr-o statistica manipulata de mine"
O statistica de felul celei prezentate de tine nu are nici o importanta. Si o sa ma explic , explicind si primul meu mesaj care a "atins" teologii de profesie si pe cei amatori. Chiar daca ar spune toata America ca crede asta nu schimba nimic din datele problemei. Crede si tot iadul! Intre a crede si a face cele ale credintei e un drum lung.
|
"Statistica este apogeul minciunii" Am lucrat pentru Instit de Statistica,intr-un program de colaborare.Trebuia sa fac un sondaj in jud Ilfov.Dintr-o localitate imi erau trecute intr-un tabel anumite adrese(aleatorii sau ba ,habar n-am!..) Cetateanul ,la poarta caruia sunam si-i spuneam ca sint reprezentantul Inst de Statistica,ma lua la 3 zicindu-mi

ai observ ca la vecinu' n-ati sunat!Ce-i smecheria asta? Si ,de la unul dintre proprietari am scapat doar pt ca masina mea a demarat la timp...(imaginati-va..omul sapa in gradina...!!!)...Apoi ,tot cu ocazia acelui sondaj (facut in 2006) am descoperit ca Dl Gioana avea o cas in Snagov care nu era trecuta la...taxe si impozite.Intreb si mi se raspunde ,ofensator :-"daca cetateanul n-a venit sa declare proprietatea ,noi nu-l putem obliga!!!"-Domnilor,dar e ditai viloiul,cu iesire la lac,vreti sa va cred cind imi spuneti ca nu aveati habar ca in localitatea dv exista acesti mastodonti (cladiri)?Nu trebuiesc platite taxe?Pai io mi-am cumparat o rabla de Dacie si am platit instant impozitu'!Asa ca nu va mai tineti de glume si raspundeti-mi cite HA are omul si cite alea ,alea ,ce era trecut in tabelu' ala de la UE,caci putin imi pasa mie ca e vb de Dl Gioana(cu mastodontu' lui) si/sau o amarita de batrinica saraca lipita pamintului,care n-avea nici dupa ce bea apa(si pe care cadea bojdeuca).Asa ca sa nu ne mai luam dupa statistici!...In ceea ce priveste "a crede si a face cele ale credintei",da,si eu sint de parere ca trebuie sa unim CREDINTA cu FAPTA,si "sa-L cunoastem pe Dumnezeu asa incit sa-l reprezentam in caracterul nostru!" Un CRESTIN nu poate sa se roage dimineata 10 minute si mai apoi, toata ziua ,sa se poarte ca un salbatic.NU.Ci este cu luare-aminte la tot.
Toate bune!