![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cand ma uit in jur si la televizor la lumea actuala nu prea imi vine sa cred ca pentru foarte multi dintre noi este importanta religia cel putin nu pare .Se vede ca lumea a ajuns rau de tot.Este foarte importanta credinta in vremurile aproapitate Apocalipsei.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
Copii,nu va temeti de viata!E frumoasa atunci cand savarsesti binele si cunosti adevarul si dragostea! Dulce sa fii si amar,si gingas,dar si aspru cu cei pe care-i iubesti si cu cei ce te urasc ,sau cu cei ce-ti slujesc.nu-i uita ,insa,si pe vecini! ![]() http://www.trilulilu.ro/14carol06 http://14carol06.blogspot.com/ ![]() [COLOR=#ff0000]Mi-am luat ratiunea si-am raspandit-o peste tot,unde mai ramasese lo[COLOR=red]c[/COLOR] liber.[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Si apoi,m-am dus sa ma razboiesc cu viata! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Conform analistilor Gallup, rezultatele sondajului pe mai multe regiuni si tari de pe glob , "bogatii" sunt mai putin religiosi.
Eu stiu un lucru: Bogatia nu se "lipeste" de un crestin pentru ca inima sa nu ii da "voie" sa adune. Ceea ce aduna ziua, "risipeste" noaptea la cersestorii de la usa sa. Insa, sunt exemple de crestini (sfinti mai traziu in calendare!!) ce au fost bogati "din nastere". Ce vor face aceeia? Nu se vor mantui niciodata? Caci Hristos spune, Mai degraba va trece camila prin urechile acului decat sa intre un bogat in Imparatia cerurilor. Cred ca toata "problema" sta in a intelege cuvantul cu inima, nu (numai) cu mintea. NU bogatia te/ne va osandi ci ceea ce vei face cu ea! Unui [COLOR=Red]crestin adevarat[/COLOR] si nu ma refer doar la ortodoxie ( ceilalti vor fi judecati dupa Constiinta) NICIODATA nu ii va fi "furata" inima de bogatie.. Imi amintesc un cuvant a parintelui Porfirie. Cum oare se va aseza un altul pe patul meu atata timp cat eu INCA stau acolo?? Cum se va aseza bogatia in inima unui Crestin adevarat ( dar sa [COLOR=Red]FIE[/COLOR] crestin adevarat) atata timp cat Hristos este acolo?? Cea mai credincioasa tara dintre cele mai bogate, este S.U.A , unde doua treimi dintre cei chestionati au raspuns pozitiv. Acum depinde ce inseamna pentru cei ce au facut sondajul cuvantul religios.. sa vorbim doar de Ortodoxie. Fiind ortodoxa e firesc sa privesc intai in gradina mea.. Deci: Cati suntem botezati?? Cred ( presupun) ca 80% din populatie. cati dintre acestia traiesc efectiv ortodoxia?? Aici ma tem sa mai dau procente...insa spun un lucru.. Acest "cred" dar am dumnezeul meu, "cred" dar nu prea am timp de biserica de post de rugaciune..e ca si cum am fi casatoriti dar am trai unul in America si unul in Romania. Casnicia noastra se "consuma" prin scrisori...dar..se numeste ca suntem casatoriti, nu? Avem acte.. Asa, cum frumos spunea Costel, credinta este parte din mine, este respiratia mea. NU e viata si religia...Religia = Viata! Aceste sondaje nu ajuta nimanui, ba mai mult, nu reflecta nicidecum realitatea.. Parerea mea... |
|
|||
|
|||
![]()
Stim bine aceste sondaje sunt realizate decatre persoane specializate in domeniu.Insa evaluarea sondajului se face pe baza sinceritatii fiecarii persoane intervievate.Este bine ca atunci cand sa tras linie sondajele arata ca un numar mare de persoane au inclinatie catre religie si cred ca religia etse un lucru important in vietile si in actiunile lor.
Asadar sa purtam in inimile si suflete noastre pe bunul Dumnezeu si sa ne rugam Maicii Domnului si tutur Sfintilor sa indrepte pasii nostri catre calea placuta inaintea Domnului. |
|
|||
|
|||
![]()
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi?"
Da, este, pentru ca ma influenteaza direct si indirect. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frate Alin, suntem dupa 70-80 de ani de cadere, in ultimii 10 am intrat chiar in picaj. Dupa '89 avalansa de ispite ne-a gasit cu garda jos si nu a fost necesar prea mult efort ca sa ne insusim patimi noi. Parintele Teofil Paraian spune ca pentru a ne despatimi trebuie nu numai sa identificam patima ci si sa o inlocuim cu exercitiul unei virtuti. Altfel revii la exercitiul pacatului (patima) pe care tocmai credeai ca l-ai eliminat sau, asa cum se intampla cel mai des, inlocuiesti o patima cu alta. De aceea, ceea ce a scris Marius (bmd) la prima interventie eu sustin si spun ca este corect. Indiferent ca te consideri crestin sau ateu, hindus sau baptist, important la "examen" nu este cat de bine ai inteles teoretic teologia sau fizica cuantica, important este cat ai practicat efectiv binele Hristic. Totusi, in ultima vreme ceva se misca. In sensul bun. Chiar si azi, am constatat ca din ce in ce mai multe biserici din Bucuresti au devenit neincapatoare. Observ aceasta situatie de aproape 1 an. Nu deznadajdui. In jurul fratiei tale este si frumos si mult bine. Numai ca acesta se manifesta mai discret decat raul. Parintele Cleopa stim ce spunea: Raaaaaaaaaaaaabdaaaaaaaaaaaare, raaaaabdaaaaaare... Si dupa aceea, raaaaaaaabdaaaaaaaaareeeee... . Dar, era vorba de o rabdare activa atat fata de tine cat si fata de semeni. Si mai era ceva in acel raaaaaabdaaaaaaaaaaaare imperativ: era multa nadejde. Sa ne rugam dar, sa nu uitam sa si facem ce trebuie. Ca, slava Domnului, avem atatea in jurul nostru care trebuie sprijinite. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
"EU sunt invierea si viata" | grasu77 | Secte si culte | 296 | 19.10.2012 19:07:58 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
|