Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2008, 23:48:23
Loryb Loryb is offline
Member

Data înregistrării: 31.10.2008
Locație: Statele Unite
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Loryb, incearca sa aduni putina cunoastere, caci nu-ti poti face o imagine doar citind ceea ce se posteaza. Sunt multe articole pe prima pagina a acestui site si carti ortodoxe. altfel ajungi sa crezi ceea ce ti se pare tie logic, dar care poate nici macar nu corespunde adevarului.
Noi, ca ortodocsi, credem in logica lui Dumnezeu, nu a noastra, caci cu logica noastra putem gresi foarte tare. Deci citeste, inainte sa te hotarasti cui sa dai crezare.
Unii se vor atat de buni, incat ai putea crede ca sunt mai buni decat Dumnezeu, ceea ce este absurd.
N-as vrea sa (mai) dau crezare in ceea ce spune/scrie cineva. As vrea sa cred numai si numai in Cuvantul Domnului(Biblia), dar pana la urma si aceasta a fost scrisa tot de oameni, nu?
Intr-un fel ii invidiez pe cei care au reusit sa-L vada pe Dumnezeu. Cu siguranta cred ca trebuie sa fie un sentiment tare frumos care duce la o liniste interioara extraordinara. Probabil datorita acestei linisti, nici nu se sperie de acest sfarsit mult discutat.
Si probabil ca cei care se indoiesc de acest sfarsit, o fac din teama, teama ca s-ar putea sa fie adevarat, si atunci nu le ramane decat sa spere ca sfarsitul de fapt nu va veni.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2008, 23:58:17
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Loryb Vezi mesajul
N-as vrea sa (mai) dau crezare in ceea ce spune/scrie cineva. As vrea sa cred numai si numai in Cuvantul Domnului(Biblia), dar pana la urma si aceasta a fost scrisa tot de oameni, nu?
Intr-un fel ii invidiez pe cei care au reusit sa-L vada pe Dumnezeu. Cu siguranta cred ca trebuie sa fie un sentiment tare frumos care duce la o liniste interioara extraordinara. Probabil datorita acestei linisti, nici nu se sperie de acest sfarsit mult discutat.
Si probabil ca cei care se indoiesc de acest sfarsit, o fac din teama, teama ca s-ar putea sa fie adevarat, si atunci nu le ramane decat sa spere ca sfarsitul de fapt nu va veni.

Corect,asta este una din cauzele in care multi evita sa vorbeasca despre sfarsit,eu cand aud de sfarsit nu ma gandesc la bombe atomice si ca voi muri in chin si ca se va sfarsi cu mine,suferinta si iar suferinta,ma gandesc la intalnirea cu Dumnezeu,la viata de apoi,daca esti crestin ,credincios cand auzi de sfarsit nu iti pare rau sau te intristezi ci esti bucuros fiindca il vezi pe Dumnezeu.Adevarat este ca si eu ma mai intristez cateodata ca nu o sa mai vad pe cei dragi,asta este singura suferinta,nu trebuie sa iti fie de moarte,poate unui ateu ai este frica de moarte fiindca el crede ca nu se va intampla nimic dupa .

Din cate am auzit nimeni nu l-a vazut pe Dumnezeu ci l-au vazut pe Iisus Hristos cu toate ca este insusi Dumnezeu ,numai cei morti o sa il vada pe Dumnezeu la judecata.Sunt atatia oameni care spun ca am semne ,ca visez pe Iisus ,ca m-am intalnit cu Iisus dar eu nu cred ,cred ca sunt vise si gandiri de la diavol,rare sunt semne adevarate .Si in Apocalipsa spune ca ,inainte de sfarsit va veni Antihristul si se va da drept Hristos dar noi sa ne pastram credinta si sa nu ne supunem lui.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2008, 00:38:53
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Loryb Vezi mesajul
Draga Loryb, biblia este scrisa de oameni, dar inspirata de Duhul Sfant. Duhul Sfant face parte din Sfanta Treime si purcede de la Tatal. Deci, Dumnezeu S-a folosit de oamenii lui sfinti, pentru a ne trimite Scriptura. Fara Scriptura am fi tot ca maimutele prin copaci, ca sa ma exprim plastic.

Fata lui Dumnezeu nimeni nu o poate vedea si sa ramana in viata. Doar spatele Si-l arata. Totusi, Dumnezeu, din dragoste pentru om L-a trimis pe Fiul Sau, pe Iisus Hristos, Om si Dumnezeu totodata, pentru a rascumpara pacatele oamenilor. Deci oamenii L-au putut vedea pe Dumnezeu Fiul, intrupat din Duhul Sfant si din Fecioara Maria, Maica Domnului.
Dupa rastignire, S-a urcat iar la Cer si sade de-a dreapta Tatalui.

Iti spun toate astea ca sa intelegi ca e cam mult sa ceri sa-L vezi pe Dumnezeu. Doar oamenii , care dupa o viata in care s-au dedicat lui Dumnezeu si au ajuns la indumnezeire, Il pot vedea pe Dumnezeu. Pentru asta trebuie rugaciune multa, curatirea de pacate si lacrimi.

Il putem vedea totusi pe Dumnezeu in felul in care ne ajuta atunci cand Il rugam ceva: ori ne da ce am cerut, pentru ca ne e folositor; ori nu ne da ce am cerut, nefiindu-ne de folos, dar dandu-ne altceva, mai bun, la care nici nu ne gandisem. Deci prin ajutorul acesta Il recunoastem pe Dumnezeu; e mare lucru si acest lucru.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
121212-sfarsitul lumii vsovivivi Generalitati 379 16.01.2013 13:43:48
Proorocia Cuviosului Kuksa al Odesei despre sfarsitul lumii dumitrucelmare2000 Generalitati 15 20.04.2011 15:51:44
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53