Citat:
În prealabil postat de Loryb
N-as vrea sa (mai) dau crezare in ceea ce spune/scrie cineva. As vrea sa cred numai si numai in Cuvantul Domnului(Biblia), dar pana la urma si aceasta a fost scrisa tot de oameni, nu?
Intr-un fel ii invidiez pe cei care au reusit sa-L vada pe Dumnezeu. Cu siguranta cred ca trebuie sa fie un sentiment tare frumos care duce la o liniste interioara extraordinara. Probabil datorita acestei linisti, nici nu se sperie de acest sfarsit mult discutat.
Si probabil ca cei care se indoiesc de acest sfarsit, o fac din teama, teama ca s-ar putea sa fie adevarat, si atunci nu le ramane decat sa spere ca sfarsitul de fapt nu va veni.
|
Draga Loryb, biblia este scrisa de oameni, dar inspirata de Duhul Sfant. Duhul Sfant face parte din Sfanta Treime si purcede de la Tatal. Deci, Dumnezeu S-a folosit de oamenii lui sfinti, pentru a ne trimite Scriptura. Fara Scriptura am fi tot ca maimutele prin copaci, ca sa ma exprim plastic.
Fata lui Dumnezeu nimeni nu o poate vedea si sa ramana in viata. Doar spatele Si-l arata. Totusi, Dumnezeu, din dragoste pentru om L-a trimis pe Fiul Sau, pe Iisus Hristos, Om si Dumnezeu totodata, pentru a rascumpara pacatele oamenilor. Deci oamenii L-au putut vedea pe Dumnezeu Fiul, intrupat din Duhul Sfant si din Fecioara Maria, Maica Domnului.
Dupa rastignire, S-a urcat iar la Cer si sade de-a dreapta Tatalui.
Iti spun toate astea ca sa intelegi ca e cam mult sa ceri sa-L vezi pe Dumnezeu. Doar oamenii , care dupa o viata in care s-au dedicat lui Dumnezeu si au ajuns la indumnezeire, Il pot vedea pe Dumnezeu. Pentru asta trebuie rugaciune multa, curatirea de pacate si lacrimi.
Il putem vedea totusi pe Dumnezeu in felul in care ne ajuta atunci cand Il rugam ceva: ori ne da ce am cerut, pentru ca ne e folositor; ori nu ne da ce am cerut, nefiindu-ne de folos, dar dandu-ne altceva, mai bun, la care nici nu ne gandisem. Deci prin ajutorul acesta Il recunoastem pe Dumnezeu; e mare lucru si acest lucru.