![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS:De-a lungul timpului am avut prilejul sa aud argumentele invocate de diferiti credinciosi,din diferite credinte,nu neaparat crestini.M-am tot gandit daca cumva este cazul sa procedez precum intr-un banc vechi, sa aleg in fiecare an cate o credinta si la final sa-i spun lui Dumnezeu: ,,Doamne eu le-am ales pe toate ca nu cumva sa gresesc,Tu spune-mi acum care era cea corecta":) Banuiesc ca la acesta explicatie a mea Sfantul Petru m-ar bate cu cheile de la Rai in cap pana la loc comada :) Last edited by Scotland The Brave; 03.01.2012 at 16:40:49. |
|
||||
|
||||
![]()
omorat de cine prietene? Asta e important, cine poate omori sufletul? Si daca tu zici ca Ioan a vazut ceva simbolic, la ce crezi tu ca se refera Ioan in acea viziune? Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cauta altceva cu care sa argumentezi teoria nemuririi mortului. Ca intre prieteni, iti dau o sugestie: nu cauta in Sfanta Scriptura ca nu ai sa gasesti. Cuvantul lui Dumnezeu ne invata, in mod repetat (chiar obsesiv), despre invierea mortilor, nu despre nemurirea mortilor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Afirmația lui Tațian că "sufletul nu este nemuritor prin el însuși, ci muritor"* se baza pe ipotezele lui privind relația dintre timp și veșnicie și dintre trup, suflet și spirit, susținând cu insistență doctrina învierii în opoziție cu nemurirea naturală. Această insistență se întemeia pe doctrina creștină a creației. Întrucât numai Dumnezeu este fără de început și restul a fost "adus la viață de către Orânduitorul tuturor lucrurilor de sus, de aceea credem că va fi o înviere a trupurilor după săvârșirea tuturor lucrurilor"**" (Jaroslav Pelikan - Tradiția creștină, vol.I, p.73) _________________________________________ * Tațian - Or.13 (TU 4-1:14) ** Tațian - Or. 5-6 (TU 4-1:6) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=osutafaraunu;419852]Teologul ortodox Jaroslav Pelikan comentează astfel acest accent (pus pe înviere, iar nu pe "nemurirea sufletului") în teologia creștinismului de început:
"Afirmația lui Tațian că "sufletul nu este nemuritor prin el însuși, ci muritor"* se baza pe ipotezele lui privind relația dintre timp și veșnicie și dintre trup, suflet și spirit, susținând cu insistență doctrina învierii în opoziție cu nemurirea naturală. Această insistență se întemeia pe doctrina creștină a creației. Întrucât numai Dumnezeu este fără de început și restul a fost "adus la viață de către Orânduitorul tuturor lucrurilor de sus, de aceea credem că va fi o înviere a trupurilor după săvârșirea tuturor lucrurilor"**" (Jaroslav Pelikan - Tradiția creștină, vol.I, p.73) The soul is not in itself immortal, O Greeks, but mortal. Yet it is possible for it not to die. If, indeed, it knows not the truth, it dies, and is dissolved with the body, but rises again at last at the end of the world with the body, receiving death by punishment in immortality. But, again, if it acquires the knowledge of God, it dies not, although for a time it be dissolved. In itself it is darkness, and there is nothing luminous in it. And this is the meaning of the saying, "The darkness comprehendeth not the light." For the soul does not preserve the spirit, but is preserved by it, and the light comprehends the darkness. The Logos, in truth, is the light of God, but the ignorant soul is darkness. On this account, if it continues solitary, it tends downward towards matter, and dies with the flesh; but, if it enters into union with the Divine Spirit, http://www.aina.org/books/tatian.htm#c13 E o opinie.Interesanta dar doar o opinie . |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă declarațiile a doi teologi ortodocși sunt "doar" opinii, cum crezi că este disperata ta încercare de a a o marginaliza?
![]() Nu fi trist...Poți ușor reechilibra situația... aștept cu interes să-mi aduci și tu două "doar opinii" privitoare la adevărul "nemuririi sufletului" la doi teologi adventiști... Până atunci: ![]() Last edited by osutafaraunu; 03.01.2012 at 20:43:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Celalalt spune ca va fi o inviere a trupului .Sant perfect de acord cu asta. Dar nici unul nu vad ca vorbeste despre suflet ca trup + suflare de viata. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|