![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Faimoasele cuvinte dragul meu domn.Deschideti Cutia Pandorei cu acest argument pentru ca dati credit ramificarii revelatiei si asta va va pune-n cap pe marea majoritate a coreligionarilor dvs care sustin ca asa ceva nu este posibil.Pe partea de argumentatie ref la filozofii antici incercati sa vedeti modul cum este expusa ideea in ,,Isus Hristos Pantocrator" scrisa de Preot Profesor Dr. Dumitru Popescu.Cred ca argumentatia se gaseste chiar la inceputul cartii din ce imi duc aminte.Este demna de a fi citita.
Last edited by Scotland The Brave; 03.01.2012 at 14:36:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Pentru acest motiv mă limitez în a lipi cu Pelikanol citate ortodoxe... ![]() "Într-adevăr, ideea nemuririi sufletului a ajuns în cele din urmă să fie identificată cu doctrina biblică a învierii trupului, mai ales că această idee fusese unul din scopurile polemice inițiale ale acestei doctrine. Identificarea păgână sau eretică a sufletului cu viața și teoria nemuririi naturale independente față de acțiunea lui Dumnezeu Creatorul au fost respinse de gânditorii creștini pe motiv că "sufletul singur nu constituie viața, ci participă la viața care îi este dăruită de Dumnezeu", prin a cărui voință primește sufletul darul de a trăi veșnic." (Jaroslav Pelikan - Tradiția Creștină vol.I p.73) |
|
|||
|
|||
![]()
Bultmann nu-mi place, este un demolator(cumva ca si Von Harnack).Tillich si Brunner in schimb da.Opiniile mele,din perspectiva credintei ortodoxe,nu au nici o relevanta si mai mult de atat sunt chiar intr-o anumita polemica si cu cei din confesiunea mea,pe aspecte pe care eu le consider deschise dezbaterii.Prin urmare mai lipseste sa ma contrzic doar eu cu mine insumi,ceea ce se intimpla des :) Avand in vedere aceste aspecte cel mai bine pentru mine ar fi sa-mi pun intrebari similare cu cele ale lui Mos Neagu pentru ca am un talent aparte sa spun de multe ori ce este mai bine sa tin pentru mine.Sper sa apreciezi iesirea mea delicata din scena :) ,sunt la randul meu in plina cercetare pe acest subiect de ceva timp si nu am ajuns inca la o concluzie satisfacatoare din punctul meu de vedere.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu te mai tăvăli pe jos că te murdărești! Nu eu văd, ci așa arată imaginea interpretării tale literaliste:
"Că nu vei lăsa sufletul meu în iad, Nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea." (Psalm 15,10 - versiunea ortodoxă) Urmărește paralelismul celor două versuri din "strofa" 10 a Psalmului. "Sufletul" din primul vers nu se referă la aceeași persoană care ar fi putrezit [fără intervenția lui Dumnezeu] în al doilea vers? Ori hai să-ți reformulez întrebarea în lumina interpretării pauline (Fapte 13,35): Iisus Hristos coborât în mormânt în vinerea mare, nu e Aceeași Persoană cu Iisus Hristos (nestricăcios) din duminica Învierii? Dacă răspunzi cu NU, ești condamnat de Biserica Ortodoxă ca eretic; dacă răspunzi cu DA, îți "pică râsul în sân"... deoarece un "suflet" este o persoană vie, care murind, ajunge în mormânt și putrezește. Citat:
"Și Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din țărână luată din pământ, și a suflat asupra lui suflare de viață și s'a făcut omul întru suflet viu." (Facerea 2,7 - versiunea Anania) Citat:
"Atunci șarpele a zis către femeie: "Nu, nu veți muri!" (Facerea 3,4 - versiunea ortodoxă) Iar această minciună diavolească este repetată secol după secol de această "doctrină nefericită" (ca să-ți preiau expresia) promovată de atâția "preafericiți"... Citat:
- aproape 3.000 de suflete botezate - 75 de suflete din familia lui Iacov - 276 de suflete în corabie cu Pavel - 8 suflete în arca lui Noe |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inlocuieste cuvantul suflet cu trupul + suflarea de viata acolo unde spune Iisus "Nu va temeti de cei ce ucid trupul dar nu pot ucide sufletul si o sa vezi ce iese " ![]() Sau inlocuieste in Psalm " Că nu vei lăsa sufletul meu în iad, Nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea." Tu nu vezi ca esti confuz pentru ca tot Petru lamureste asta un pic mai jos: "Deci el, fiind prooroc și știind că Dumnezeu i S-a jurat cu jurământ să așeze pe tronu-i din rodul coapselor lui, Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. " Cum sa se refere la acelasi lucru ? Una e sufletul care era in Hades si alta e trupul care era in mormant si care in cazul nostru se transforma in pamant. Iisus Hristos coborat in mormant nu e Iisus Hristos este trupul lui Iisus Hristos. Iisus Hristos era in acel moment : " In mormant cu trupul si in iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, in rai cu talharul si pe scaun cu Tatal si cu Duhul Sfant " |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|