Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2018, 09:15:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Tu nu stii pentru ce era necesara vorbirea in limbi, atunci, cand Pavel a scris epistola.
Iti recomand sa studiezi!
Si, in urma studiului sa scrii aici concluziile, la rand. Adica sa spui asa:
"iubiti frati si surori, vorbirea in limbi in biserica primara era necesara pentru:
1. -
2. -
3. -
4. -
La aceasta slujea acest dar in vremea lor."

EXACT pentru motivele de atunci.
Dar daca tu nu stii motivele de atunci, nu stii nici cele de acum.

Vezi de ce este necesar sa studiezi Biblia?
Intelegi cum era atunci si poti observa daca mai este necesar sau nu, in vremea ta.

Asa-i ca nu ai citit niciodata in viata ta Faptele Apostolilor 10?
Daca nu vei citi, vei fi in intuneric si vei tot pune la intrebari toata viata ta.

Dar m-am obisnuit cu ideea ca unii ortodocsi nu citesc Biblia nici sa-i pici cu ceara, asa ca iti povestesc eu Fapte 10, ca stiu ca-ti plac povestile:
Intr-o zi placuta de toamna, una din ultimile insorite din acel an, sfantul Petru în jurul pranzului, s-a suit pe acoperis sa se roage. Acoperisul nu era cu panta abrupta precum casele sasilor din Transilvania, ci unul plat asa cum au locuintele din Orientul Mijlociu.

In timp ce Petru se ruga, in casa era mare vanzoleala si oamenii se intreceau care mai de care sa-i pregateasca o masa copioasa, apostolul, flamand, viseaza tot felul de pasari si animalute necurate care aterizeaza in fata lui si un glas ii spune:
"- Petre, taie si mananca!"
"- Iha", raspunde Petru, "eu nu mananc asa spurcaciuni!"
"- Ce Dumnezeu curateste, nu ai voie sa numesti spurcat!", aude Petru din cer.
De trei ori de intampla chestia asta.
Petru coboara scarile meditand ca atunci cand esti flamand ai tot felul de vedenii dubioase insa pe cand se intreba despre intelesul aleor aratari, vede trei osteni romani la poarta casei, intreband cu voce tare daca Simon Petru locuieste acolo. Si in acelasi moment aude aceeasi voce care-i vorbise si pe acoperis, spunandu-i: "du-te, fara ezitare, cu acesti oameni! Eu i-am trimis."

Si Petru se duce. Intra in casa lui Corneliu, gaseste acolo aproape 20 de militari romani adunati, iar capetenia lor ii spune: "noi suntem stransi aici sa auzim ceea ce ti-a poruncit Dumnezeu sa ne spui."

Atunci Petru incepe sa predice.
In timp ce Petru le transmite mesajul Evangheliei, ce crezi ca se intampla?
Un fenomen de necrezut, extraordinar, neasteptat de nimeni: Toti cei 20 de ostasi romani incep, deodata, in cor, sa vorbeasca in alte limbi, exact ca la penticostali.

In Cezareea, in casa sutasului Roman Corneliu intr-o camera plina cu cetateni romani, care vorbesc aceeasi limba, fiecare se roaga in limbi diferite pe care nici unul din ei sa nu le inteleaga. Cui ii era de folos acest haos?
Asta e intrebarea fundamentala la care trebuie sa raspunzi tu.
pai sa vedem amice, la ce a fost necesara vorbirea in limbi in perioada apostolica. Acest har a fost transmis primilor crestini fiind necesar pentru acest lucru: "Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh" (Matei 28-19). Cum s-ar fi putut realiza acest lucru fara vorbirea in limbi? Cum ar fi putut evangheliza apostolul Toma pe indieni fara sa poata comunica cu acestia in limba lor? Sau apostolul Andrei pe dacii dobrogeni fara sa cunoasca limba acestora? Pentru acest lucru a fost necesara vorbirea in limbi. Dar acum lucrurile s-au schimbat. Tehnologia a avansat. Comunicarea intre oameni se face foarte usor. Nu mai este necesara vorbirea in limbi.
ps: ai facut referire la Fapte capitolul 10. Acei cetateni romani au inceput sa vorbesca in limbi, in timp ce apostolul Petru vorbea despre Hristos acestora (sa nu uitam ca Petru a avut anterior o viziune care insemna primirea neamurilor la crestinism), ca o dovada ca si nemurile au fost alese pentru a deveni crestini, "că Dumnezeu nu este părtinitor. Ci, în orice neam, cel ce se teme de El și face dreptate este primit de El." cum bine spune Biblia
Vechi 25.01.2018, 12:44:45
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Sau apostolul Andrei pe dacii dobrogeni fara sa cunoasca limba acestora?
off

terminati cu fantasmele astea, o parte a dobrogei facea parte din lumea elenistica, acolo si numai acolo s-a propovaduit, grecilor si iudeilor de cultura greaca, precum saul.

cred ca dacii habar n-aveau ca exista asa ceva, o intindere imensa de apa careia noi ii zicem astazi mare...
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 25.01.2018, 13:57:45
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
off

terminati cu fantasmele astea, o parte a dobrogei facea parte din lumea elenistica, acolo si numai acolo s-a propovaduit, grecilor si iudeilor de cultura greaca, precum saul.

cred ca dacii habar n-aveau ca exista asa ceva, o intindere imensa de apa careia noi ii zicem astazi mare...
citeste monografia dedicata sfantului apostol Andrei scrisa de ziaristul grec George Alexandrou
Vechi 25.01.2018, 16:21:27
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
pai sa vedem amice, la ce a fost necesara vorbirea in limbi in perioada apostolica. Acest har a fost transmis primilor crestini fiind necesar pentru acest lucru: "Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh" (Matei 28-19).
Pai atunci de ce NICIUN apostol nu a invatat neamurile in... alte limbi?
Sau, daca ai tu vreun document, pune-l aici sa vedem si noi descoperirea istorica epocala, pe care o ai.

Citat:
Cum s-ar fi putut realiza acest lucru fara vorbirea in limbi?
Extrem de simplu.
Asa cum au facut TOTI misionarii din secolul I pana in secolul al XXI-lea: invatand limba bastinasilor.
Citat:
Cum ar fi putut evangheliza apostolul Toma pe indieni fara sa poata comunica cu acestia in limba lor?
Sau apostolul Andrei pe dacii dobrogeni fara sa cunoasca limba acestora?
Pai crezi ca Apostolilor le-a fost lene sa invete limba celor pe care-i iubeau atat de mult incat si-au varsat sangele pentru a le vesti Evanghelia?

Citat:
Pentru acest lucru a fost necesara vorbirea in limbi.
Nici vorba. Nu exista niciun document care sa ateste ca cineva, oricine, a predicat Evanghelia si a invatat viata crestina pe vreun om sau vreo comunitate, prin vorbirea in alte limbi.
Nu doar ca Istoria NU iti sustine teoria, dar Biblia iti spune complet altceva. Vezi ca daca vei studia Biblia, acolo scrie exact pentru ce era si este necesara vorbirea in alte imbi.
Citat:
Dar acum lucrurile s-au schimbat. Tehnologia a avansat.
Comunicarea intre oameni se face foarte usor.
Nu mai este necesara vorbirea in limbi.
Trei afirmatii, trei inexactitati in raport cu subiectul discutat.
1. Acum lucrurile s-au schimbat, tehnologia a avansat insa de Google Translate nu are nici zece ani. Timp de o mie de ani inainte de Google Translate, Biserica Ortodoxa a facut misiune prin vorbirea in limbi?
2. Comunicarea se face la fel ca acum 2000 de ani. Eu invat limba ta sau tu pe a mea.
3. Daca premisele sunt false, concluzia este falsa.
Citat:
ps: ai facut referire la Fapte capitolul 10. Acei cetateni romani au inceput sa vorbesca in limbi, in timp ce apostolul Petru vorbea despre Hristos acestora ca o dovada ca si nemurile au fost alese pentru a deveni crestini
Deci dovada ca cineva a devenit crestin este vorbirea in alte limbi, dupa cum zici matale pe aici.
Imi cam place chestia asta dar eu nu as fi indraznit sa o spun.
Printre altele, pentru ca nu o cred.
Vechi 25.01.2018, 17:20:36
Senior Member

Implicit

Citat:
citeste monografia dedicata sfantului apostol Andrei scrisa de ziaristul grec George Alexandrou
pai, daca zice ca andrei a vazut vreun dac in dobrogea bate campii.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 26.01.2018, 09:18:59
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai atunci de ce NICIUN apostol nu a invatat neamurile in... alte limbi?
Sau, daca ai tu vreun document, pune-l aici sa vedem si noi descoperirea istorica epocala, pe care o ai.
am prietene acest document. Biblia!Uite DE CE pana atunci nici un apostol nu a invatat neamurile in alte limbi: "Și iată, Eu trimit peste voi făgăduința Tatălui Meu; voi însă ședeți în cetate, până ce vă veți îmbrăca cu putere de sus" (Luca 24-49)

Citat:
Extrem de simplu.
Asa cum au facut TOTI misionarii din secolul I pana in secolul al XXI-lea: invatand limba bastinasilor.
Si acest lucru nu ar fi necesitat timp? Cat timp i-ar fi luat lui Toma sa invete limba hindi? Niciodata evanghelia nu ar fi ajuns atat de raspandita daca nu ar fi fost vorbirea in limbi. Si sa nu uitam amice, apostolii nu au fost persoane erudite, afara de Pavel. Au fost pescari.

Citat:
Pai crezi ca Apostolilor le-a fost lene sa invete limba celor pe care-i iubeau atat de mult incat si-au varsat sangele pentru a le vesti Evanghelia?
nici nu a fost nevoie sa invete vreo limba. Minunea de la Cincizecime a fost suficienta

Citat:
Nici vorba. Nu exista niciun document care sa ateste ca cineva, oricine, a predicat Evanghelia si a invatat viata crestina pe vreun om sau vreo comunitate, prin vorbirea in alte limbi
apropos amice, cum s-a inteles Pavel cu bastinatii din insula Malta? Le-a invatat limba intr-o noapte?

Citat:
ei afirmatii, trei inexactitati in raport cu subiectul discutat.
1. Acum lucrurile s-au schimbat, tehnologia a avansat insa de Google Translate nu are nici zece ani. Timp de o mie de ani inainte de Google Translate, Biserica Ortodoxa a facut misiune prin vorbirea in limbi?
2. Comunicarea se face la fel ca acum 2000 de ani. Eu invat limba ta sau tu pe a mea.
3. Daca premisele sunt false, concluzia este falsa.
am spus ca ATUNCI a fost necesara vorbirea in limbi. Acum nu mai este. Si acum sunt folositi translatorii.

Citat:
Deci dovada ca cineva a devenit crestin este vorbirea in alte limbi, dupa cum zici matale pe aici.
Imi cam place chestia asta dar eu nu as fi indraznit sa o spun.
Printre altele, pentru ca nu o cred.
in perioada apostolica vorbire a in limbi A AJUTAT la raspandirea evangheliei. Nu a fost factorul principal. Totul a tinut de persoanele care care vesteau cuvantul lui Dumnezeu. Daca eu as vorbi limba araba, nu inseamna ca eu devin musulman

Last edited by stefan florin; 26.01.2018 at 09:21:54.
Vechi 26.01.2018, 09:27:34
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
pai, daca zice ca andrei a vazut vreun dac in dobrogea bate campii.
pai monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi (Doblogea) pentru ce a fost ridicat acolo? Ce comemoreaza el? Un razboi dintre doua triburi din Australia?
Vechi 26.01.2018, 10:10:53
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
am prietene acest document. Biblia!
E un dar de la Dumnezeu.
Citeste-o in fiecare zi!
Citat:
apropos amice, cum s-a inteles Pavel cu bastinasii din insula Malta?
Se poate doar specula.
Biblia, documentul pe care il ai in casa, nu spune.
Citat:
am spus ca ATUNCI a fost necesara vorbirea in limbi.
Acum nu mai este. Si acum sunt folositi translatorii.
Translatorii nu se folosesc doar in secolul 21.
S-au folosit in toate veacurile.

La fel cum a fost necesara Bisericii din secolul I, vorbirea in limbi este necesara si Bisericii din secolul al XXI-lea.
Nu avem niciun motiv logic, istoric sau biblic, cum ca aceasta ar fi incetat.
Citat:
in perioada apostolica vorbire a in limbi A AJUTAT la raspandirea evangheliei.
Suna bine. Si eu vreau sa cred la fel.
Pacat ca nu avem niciun document istoric care sa ateste asa ceva.
Vechi 26.01.2018, 11:13:32
Senior Member

Implicit

Citat:
pai monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi (Doblogea) pentru ce a fost ridicat acolo? Ce comemoreaza el? Un razboi dintre doua triburi din Australia?
inteleg ca dobrogea ar trebui ceruta de niscaiva iranieni, doar roxolanii care au dat grosul armatei care s-a batut cu romanii erau sarmati... ca si iazigii, sau cum naiba le spunea, ca si aia au fost prezenti in numar mai mare decat dacii.
toti barbarii astia au atacat provincia romana moesia si au pierdut. romanii, ca orice popor civilizat nu-si omorau oamenii ca sa-i trimita in raiul zeilor lor ci construiau temple ca sa-si cinsteasca victoriile.

dacii n-aveau nicio treaba cu dobrogea, poate furau si de pe acolo ca asta stiau sa faca, insa au existat sute de triburi trace, aproximativ 500, numai noi suntem in stare sa-i numim daci sau geti pe orice traci daca ne convine.
Vechi 26.01.2018, 11:16:35
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
E un dar de la Dumnezeu.
Citeste-o in fiecare zi!
nu am spus ca acest document l-am intocmit eu, ci doar ca il detin. Tot acest document ti-a dat raspunsul la intrebarea ta

Citat:
Se poate doar specula.
Biblia, documentul pe care il ai in casa, nu spune.
dar Pavel a vorbit cu ei. Si acest lucru se poate contesta?

Citat:
Translatorii nu se folosesc doar in secolul 21.
S-au folosit in toate veacurile.
am negat eu acest lucru?

Citat:
La fel cum a fost necesara Bisericii din secolul I, vorbirea in limbi este necesara si Bisericii din secolul al XXI-lea.
Nu avem niciun motiv logic, istoric sau biblic, cum ca aceasta ar fi incetat.
da-mi un exemplu de prin anii 1600 de vorbire in limbi!

Citat:
Suna bine. Si eu vreau sa cred la fel.
Pacat ca nu avem niciun document istoric care sa ateste asa ceva.
pai cu maltezii, cu efesenii sau cu locuitorii din Tir, Pavel cum a comunicat cu acesti oameni? Nu pentru asta a dat Dumnezeu acest dar oamenilor? Pana la Cincizecime, cum se face ca nimeni nu a vorbit in limbi, nici macar Hristos?

Last edited by stefan florin; 26.01.2018 at 11:18:53.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10