![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Eu vorbeam cu Cornel Urs, care nu crede o iota din povestile sirooase pe care le-ai insirat. El, pentru ca nu este ortodox, le considera folclor, "placebo/entuziasm/pareri personale/halucinatii", dupa cum bine ai spus.
Ortodocsii, catolicii sau protestantii gandesc la fel cu privire la minunile "de peste gardul confesional". Le considera false. Daca, ortodox fiind, povestesti unui penticostal o vindecare facuta de nu stiu care sfant, sau mai stiu eu ce moaste, raspunsul e previzibil: si diavolul face minuni. Citat:
Tocmai de aceea iti recomand ferm sa citesti Biblia intr-o atmosfera de rugaciune, cerand ca Duhul Sfant sa iti descopere Voia lui Dumnezeu. E spre binele tau. Last edited by Penticostalul Traditional; 29.12.2017 at 13:56:07. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe care am citit-o in fiecare zi aproape in ultimii 15 ani... Iar peste asta este experienta duhovniceasca, la fel din ultimii 15 ani, care imi da marturie despre 2 lucruri: 1. adevarul Scripturii si 2. ortodoxia, marturisitoare a adevarului si singura pastratoare de drept a adevarului, Biserica tainica a lui Hristos, pastrata si deosebita de restul... Nu poti sa spui STIU, daca nu ai avut cu adevarat experienta Duhului Sfant... Si orice argumentare de tipul "Scriptura" este mincinoasa, daca nu este dublata de experienta duhovniceasca similara care sa confirme ce ai invatat. Last edited by gpalama; 29.12.2017 at 14:01:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca lucrurile stau intocmai asa, sunt totusi surprins sa nu stii chiar nimic din 1Corinteni 14. Probabil nu ai citit la rand sau nu ai ajuns la acest capitol. Sau poate ai trecut repede peste el, fara sa studiezi. E posibil. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca sa ajungi la Apostoli trebuie sa stii intai LOGICA SI SENSUL crestinismului... iar dupa ce ai sa stii bine lucrul asta o sa vezi ca in tine se va lucra Adevarul, ori asta este exact ce a zis Apostolul, nu eu, ci Hristos traieste in tine. Pana nu vei simti lucrul asta este complet fara folos intreg demersul tau Scripturistic. Toti Sfintii parinti spun un singur lucru, si este uriasa/capitala invatatura Cuviosului de la Essex care zice: un preot are voie sa predice Evanghelia NUMAI dupa ce a studiat 10 ani Evanghelia si abia dupa aia apoi Apostolii... Daca nu il ai in tine pe Hristos prin propria ta transformare, INTREAGA SCRIPTURA iti este inutila. Scriptura NU se studiaza, SE ASUMA IN PROPRIA TA FIINTA. Te transforma, te schimba in altceva, pe niste principii corecte. Refuz complet jocul "citatelor", insa accept oricand o disputa pe "logica duhovniceasca", exact cum facea Hristos. Aici iti spun ca nu ai nici un fel de temelie pentru ca voi nu stiti sa puneti lucrurile cap la cap... Logica voastra este "specificul si particularul" si nu "principiul general" din care se extrage particularul... la fel s-au incurcat fariseii in legea sambetei si in alte obiceiuri venite din specific si nu din principiu si general. Suntem exact ca doi oameni, unul are o haina alba si unul are una gri, insa s-a obisnuit cu gri-ul ala si i se pare atat de mult ca e alb incat jura si pe Dumnezeu ca e alb. Si spune ca gri-ul lui e la fel ca si alb-ul si ca nu are importanta daca e gri sau daca e alb... Iti spun eu ca griul tau nu e alb deloc. Este alb murdarit. Orice ar fi, nu mai este alb... este altceva. Dumnezeu este doar alb si nu este nimic altceva decat alb. Last edited by gpalama; 29.12.2017 at 14:22:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ceea ce nu iti poti da seama este ca tu ai haina gri. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pot spune cum zice si Hristos: marturie am nu de la oameni, ci de la Dumnezeu... Si am vazut si ca orice alta haina nu este alba. Si ca nu poti sa spui ca haina ta este alba. Si oricine ar spune "Dumnezeu mi-a spus", pot sa-i spun clar ca nu i-a spus Dumnezeu ci diavolul, si ca singur poate verifica lipsa lui Dumnezeu... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ce te priveste, dupa cum ai scris pana acum, e clar ca esti habarnist in ce priveste vorbirea in limbi. Pentru ca nu ai citit in Biblie despre ea. Ci ti-ai luat informatiile din surse secundare. La fel de adevarat este ca in alte subiecte, esti bine pregatit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Faptul ca refuz sa intru in jocul tau "sa citam pe tema limbilor" nu ma face habarnist. Faptul ca nu citez textele tale iar nu ma face nestiutor. Nu am nevoie de absolut nici un fel de citat pentru a-ti arata aberatia in care te scalzi cu mare orgoliu si aplomb. Mie mi-ar fi rusine sa ma afiliez curentului penticostal... efectiv numai pentru bolborisirea asta care este o prostie totala. |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu insusi zice cu glas ca de tunet ca haina mea e cu mult mai alba decat a ta...
P.S. In acest fel vrei sa mearga discutia noastra? |
|
|||
|
|||
![]()
1 Corinteni 14 NU este textul meu ci al apostolului Pavel.
Si, daca nu-l citesti, esti un nestiutor pe subiectul "vorbire in limbi". |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|