Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2017, 13:29:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Haha, link -ul asta e bun pentru ortodocsii care posteaza videoclipuri cu liturghii catolice cu balonase si muzica de discoteca.
Vechi 08.06.2017, 23:13:12
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Haha, link -ul asta e bun pentru ortodocsii care posteaza videoclipuri cu liturghii catolice cu balonase si muzica de discoteca.
Popa ala rus pare a fi "a little bit off his rocker".
Vechi 08.06.2017, 23:30:26
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit

O sa rideti de mine, dar...mi s-a facut frica urmarind, citeva secunde, linkul ala. Nu are legatura cu ecumenismul, fie el si extremist-sincretic. E ceva mult, mult mainasol. Miscarile absolut nepreotesti de iuti ale tipului aluia, felul ciudat in care multimea ii raspundea, invirtirea cadelnitei, de zici ca era cutare rocker care isi invirte geaca sa o arunce fanilor...toate imi evoca pur si simplu niste "baieti de Jos" care blasfemiaza o Liturghie pentru a ii distruge efectul.
Credeam ca rusii sint mai evlaviosi. Aiurea! Rusia e tot o cloaca postmoderna, cu tot ce inseamna asta, doar ca momentan, este sau pare mult mai buna decit adunatura de criminali statali si transstatali, numita ca P.R. "Occident". Deocamdata. O lume multipolara este, inca, o lume in care binele are o sansa de a invinge raul (politic, economic si, la radacina, spiritual). Pentru ca ai/avem, teoretic, alternative la o anume politica, ideologie, religie sau modus vivendi. Iar a avea alternative face parte din a avea liber arbitru, deci, a fi uman. Insa asta nu inseamna ca Rusia sau BORu, va salva familia, crestinismul, in speta rasaritean ortodox, sau Europa, sau...cum viseaza fanii cepefeului. Nici vorba. Rusii piot fi buni religioasi, dar si sectanti malefici. Vezi Hlistii, Rasputin, castratii, etc. Cum era proverbul ala castilian, citat de Cervantes in Don Quijote? "Dr...se ascunde dupa Cruce".

Poate fi si o cruce ruseasca.
Vechi 09.06.2017, 09:17:22
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Implicit

...:)) Să fii atent să nu fie o muscă care bâzâie în timpul slujbei, dacă apare să fugi, e de rău. ...:))
Acum vorbind serios, preoții aceia se bucură de Invierea Domnului, chiar asta spun: Hristos a înviat! Hristos voscrese! Asta e modul rușilor de a-și manifesta bucuria de praznicul Invierii Domnului.

Last edited by simpllu; 10.06.2017 at 10:52:56.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2017, 02:17:58
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
...:)) Să fii atent să nu fie o muscă care bâzâie în timpul slujbei, dacă apare să fugi, e de rău. ...:))
Acum vorbind serios, preoții aceia se bucură de Invierea Domnului, chiar asta spun: Hristos a înviat! Hrisos voscrese!. Asta e modul rușilor de a-și manifesta bucuria de praznicul Invierii Domnului.
Invirtind cadelnita si aproape alergind prin biserica?!? Da, stiu, arabii ortodocsi cinta la Inviere. Dar noi nu sintem ei...si nu sintem acolo.
Vechi 10.06.2017, 10:47:47
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Invirtind cadelnita si aproape alergind prin biserica?!?
Da, omul așa se bucură, trăiește momentul, saltă de bucurie. O fi o "tradiție" pe la ei. Sunt convins că înregistrările respective sunt o excepție.

Citat:
Da, stiu, arabii ortodocsi cinta la Inviere. Dar noi nu sintem ei...si nu sintem acolo.
Da, știu, noi suntem buricul pământului, aia perfecți. Rușii sunt trăitori ai credinței, grecii conservatori. Despre noi mă abțin să spun ceva. Bineînțeles, sunt și la noi oameni și locuri care se ridică la înalțime, dar nu neapărat cele cu renume. :)
Reply With Quote
Vechi 11.06.2017, 15:20:26
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Da, omul așa se bucură, trăiește momentul, saltă de bucurie. O fi o "tradiție" pe la ei. Sunt convins că înregistrările respective sunt o excepție.

Da, știu, noi suntem buricul pământului, aia perfecți. Rușii sunt trăitori ai credinței, grecii conservatori. Despre noi mă abțin să spun ceva. Bineînțeles, sunt și la noi oameni și locuri care se ridică la înalțime, dar nu neapărat cele cu renume. :)
M-ai inteles gresit. NU sint vreun filetist, categoric nu. :) Si NU vad Ro ca fiind buricul a orice, dimpotriva, sintem un popor cu grave si mari pacate, care ar trebui sa se trezeasca odata, indiferent daca trezirea e motivata de perspectiva extinctiei colective sau de cea a damnarii individuale. Insa "traditiile" locale pot "sminti". Face parte din simtul mistic al omului, si marturie la aceasta sta faptul ca chiar si unii atei/agnostici gindesc la fel, de a vedea ritualul religios ca fiind ceva, de obicei, solemn, extrem de serios. De aia asa-zisele liturghii cu balonase, clovni si muzica moderna au si ele o contributie la golirea bisericilor din Apus, in timp ce aici pietismul, antiecumenismul, filetismul si superstitiile au aceeasi consecinta. Nu te duci la biserica ca sa rizi si sa alergi, daca esti adult si responsabil. Cadelnita nu e obiect de joaca.
Vechi 11.06.2017, 15:57:12
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Implicit

...era o Liturghie pentru copii...
Vechi 09.06.2017, 11:02:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
O sa rideti de mine, dar...mi s-a facut frica urmarind, citeva secunde, linkul ala. Nu are legatura cu ecumenismul, fie el si extremist-sincretic. E ceva mult, mult mainasol. Miscarile absolut nepreotesti de iuti ale tipului aluia, felul ciudat in care multimea ii raspundea, invirtirea cadelnitei, de zici ca era cutare rocker care isi invirte geaca sa o arunce fanilor...toate imi evoca pur si simplu niste "baieti de Jos" care blasfemiaza o Liturghie pentru a ii distruge efectul.
Credeam ca rusii sint mai evlaviosi. Aiurea! Rusia e tot o cloaca postmoderna, cu tot ce inseamna asta, doar ca momentan, este sau pare mult mai buna decit adunatura de criminali statali si transstatali, numita ca P.R. "Occident". Deocamdata. O lume multipolara este, inca, o lume in care binele are o sansa de a invinge raul (politic, economic si, la radacina, spiritual). Pentru ca ai/avem, teoretic, alternative la o anume politica, ideologie, religie sau modus vivendi. Iar a avea alternative face parte din a avea liber arbitru, deci, a fi uman. Insa asta nu inseamna ca Rusia sau BORu, va salva familia, crestinismul, in speta rasaritean ortodox, sau Europa, sau...cum viseaza fanii cepefeului. Nici vorba. Rusii piot fi buni religioasi, dar si sectanti malefici. Vezi Hlistii, Rasputin, castratii, etc. Cum era proverbul ala castilian, citat de Cervantes in Don Quijote? "Dr...se ascunde dupa Cruce".

Poate fi si o cruce ruseasca.
De ce pui etichte rusilor in baza unei singure filmari, cine stie de unde si cine stie in ce context.

De ex. eu stiu o biserica de la noi unde co-slujea un preot care nu era in toate mintile, cu acte in regula. Nu iesea in evidenta chiar asa, dar cine nu stia ce si cum remarca unele gesturi mai ciudate, nu mai zic daca te aborda personal si incepea sa vorbeasca cu tine..

Si par. Necula zicea intr-o conferinta de niste preoti de pe la noi care folosesc cadelnita de parca e nunchaku.

Nu poti pune etichete generalizatoare in baza unor astfel de cazuri particulare.

Thread Tools
Moduri de afișare