Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2017, 09:57:17
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Mă tem că nu mai faci distincția între sinceritate și ipocrizie.
Ipocrit e Liiceanu bre. Care lucreaza la statuia lui, fie folosindu-se de oameni care au suferit in comunism, vorbind in numele acestora de zici ca el a fost ala care a suferit, fie folosindu-se de crestinism pentru a-si promova tezele lui care nu au nici o legatura cu crestinismul. El e unul din marii profitori ai revolutiei pentru ca s-a reinventat. Nu mai zic ca a primit si ditamai editura moca. Dar probabil toate se iarta, ca e de partea buna a luptei. Si ce dezleaga ai tai pe pamant, va fi dezlegat si in cer.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2017, 10:10:27
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ipocrit e Liiceanu bre. Care lucreaza la statuia lui, fie folosindu-se de oameni care au suferit in comunism, vorbind in numele acestora de zici ca el a fost ala care a suferit, fie folosindu-se de crestinism pentru a-si promova tezele lui care nu au nici o legatura cu crestinismul. El e unul din marii profitori ai revolutiei pentru ca s-a reinventat. Nu mai zic ca a primit si ditamai editura moca. Dar probabil toate se iarta, ca e de partea buna a luptei. Si ce dezleaga ai tai pe pamant, va fi dezlegat si in cer.
Nimic concret, ca atare totul interpretabil.
Iar în interpretarea mea (și a multora), omul ăsta promovează cu asiduitate niște valori. Fără munca lui n-am fi recuperat scriitorii din Interbelic, spre exemplu, și nu s-ar fi scris atât de mult despre victimele comunismului. Poți asuma suferința cuiva, și ăsta e fapt creștinesc, chiar dacă nu este a ta proprie.
Iar în perioada comunistă, din câte știu, n-a fost tocmai un activist.
Vechi 14.02.2017, 10:19:02
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Nimic concret, ca atare totul interpretabil.
Iar în interpretarea mea (și a multora), omul ăsta promovează cu asiduitate niște valori. Fără munca lui n-am fi recuperat scriitorii din Interbelic, spre exemplu, și nu s-ar fi scris atât de mult despre victimele comunismului. Poți asuma suferința cuiva, și ăsta e fapt creștinesc, chiar dacă nu este a ta proprie.
Iar în perioada comunistă, din câte știu, n-a fost tocmai un activist.
Dar nu a dus-o nici rau. Nu l-am acuzat pe el pentru ce a facut atunci ca oamenii au voie sa fie si lasi sau indiferenti. Il acuz pentru ce face acum, pentru faptul ca se bate cu comunismul dupa ce nu mai exista comunismul ala cu care se bate el si ne trage si pe noi in lupta asta a lui. Doar pentru ca are omul nevoie de statuie.
Intre timp se construieste comunismul 2.0. Si nici el si nici altii nu au nici un stres, ba chiar pun si caramizi la constructia asta. Uite Patapievici cat e el de ... ca sa nu mai spun cum e, tot a scris despre asta.

http://inliniedreapta.net/dereferint...rea-centrului/

http://inliniedreapta.net/comunismul-american/

Tot te alegi cu ceva. Ceilalti ne tin intr-o permanenta lupta cu ceausismul dar ne arunca exact in bratele celor mai rai decat Ceausescu. Pentru ca da, exista si mai rai decat Ceausescu.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2017, 10:33:28
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Și totuși, nostalgia ceaușismului există, nu e un dușman imaginar și nici neglijabil.
Și da, există și tentația neo-marxismului, caracteristică mai ales celor care n-au cunoscut comunismul și care au un nivel de trai mult mai ridicat decât noi. Și e foarte bine că Patapievici o demască acolo unde o află.

Thread Tools
Moduri de afișare