![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sincer, nu inteleg de ce te ambitionezi sa convingi o extrema ca si polul opus e bun, dar asta nu-i treaba mea. E doar o remarca. Eu doar observ cum bati la usi inchise, apoi mai iei cate-un ghiveci zburatacit de la balcon si totusi insisti. E interesant si indescifrabil pentru mine, in conditiile in care e plin internetul de forumuri de limba romana unde gasesti chiar si ortodocsi sau crestini din alte culte care agreeaza budismul. Si totusi, tu raspunzi de fiecare data... Succes, daca asa vrei. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cine stie, poate se leaga si ceva din alte zone..
|
|||
|
|||
|
Vorba ceea: "Cainele moare de drum lung..." :)))))))
|
|
|
|||
|
|||
|
Si tu de grija esecului propagandei asa zis budhiste de pe forum crestin.
|
|||
|
|||
|
Citat:
- Missipippi. - Se spune Mississippi, nu Missipippi !! - Misirupi ! Cam in zona veselului "mi si rupi" ma situez si eu raportat la cele ale altora. Doar ca pe stilul somnolent-ardelenesc. AlinB, eu scrisesem ceva pentru alt membru al forumului si era o nedumerire a mea. Acum am doua nedumeriri, iar cea legata de tine e din intelepciunea lui Dabija...:))) |
|
|
|||
|
|||
|
......................
|
|||
|
|||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Probabil ca abordarea mea este contraproductiva, in conditiile in care nu exista disponibilitate pentru un dialog bazat pe obiectivitate. Cand spatiul gandirii este inghesuit in cateva asertiuni dogmatice, in fata argumentului rational se pare ca exprimarea unora devine invariabil violenta. Crestinul adevarat isi apara modul de a gandi cu intelepciunea sarpelui si blandetea porumbelului. Violenta dezvaluie ca inca mai este de lucrat cu mintea si inima. Ma bucur sa aflu ca pot exista crestini care au curajul sa gandeasca, sa-si evalueaze modul de a crede si simti in acord cu principii existentiale fundamentale. Poti sa-mi trimiti in privat sau pe acest thread linkurile cu forumurile respective. Toate cele bune.
|
|||
|
|||
|
Citat:
dar sa revenim la intrebarea pe care ti-am pus-o: care e raportul tau cu Sfanta Biserica? Budistul si Biserica, iata tema! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dialogul este si obiectivitate si subiectivitate. Sa nu cadem in extreme. Citat:
Fiecare element al "Bisericii" are o anume incarcatura simbolica. Simbolul este deopotriva inteles/emotie/simtire. "Biserica" este un vehicul spiritual, care internalizat psihologic lucreaza evolutia omului interior. De ce exista conflict, lipsa de respect intre credinciosi de confesiuni diferite? Pentru ca acestia nu realizeaza ca principiile/valorile fundamentale (dragostea, bunatatea,...) pot fi exprimate intr-o infinitate de expresii-simbol. Ca fiecare poarta o "Biserica" in suflet.... chiar daca este ateu. "Biserica" nu se impune cu forta. Cum poate fi ochiul curat atunci cand il priveste pe semenul sau de alta confesiune intr-un mod acuzator, cu superioritatea celui care detine un adevar absolut?