Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2016, 11:06:49
alia28aa alia28aa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.01.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Am raspuns de fiecare data acestei intrebari, si voi continua sa raspund, cu rabdare, chiar daca vad ca se repeta din nou si din nou.
Marturisesc ca sunt membru cu "frecventa redusa" al acestui forum, dar nu pot sa nu remarc consecventa ta.
Sincer, nu inteleg de ce te ambitionezi sa convingi o extrema ca si polul opus e bun, dar asta nu-i treaba mea. E doar o remarca.
Eu doar observ cum bati la usi inchise, apoi mai iei cate-un ghiveci zburatacit de la balcon si totusi insisti. E interesant si indescifrabil pentru mine, in conditiile in care e plin internetul de forumuri de limba romana unde gasesti chiar si ortodocsi sau crestini din alte culte care agreeaza budismul.
Si totusi, tu raspunzi de fiecare data... Succes, daca asa vrei.
Vechi 26.08.2016, 11:42:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alia28aa Vezi mesajul
Marturisesc ca sunt membru cu "frecventa redusa" al acestui forum, dar nu pot sa nu remarc consecventa ta.
Sincer, nu inteleg de ce te ambitionezi sa convingi o extrema ca si polul opus e bun, dar asta nu-i treaba mea. E doar o remarca.
Eu doar observ cum bati la usi inchise, apoi mai iei cate-un ghiveci zburatacit de la balcon si totusi insisti. E interesant si indescifrabil pentru mine, in conditiile in care e plin internetul de forumuri de limba romana unde gasesti chiar si ortodocsi sau crestini din alte culte care agreeaza budismul.
Pai se pare ca si agreezi platitudinile spiritualiste pe post de intelepciune autentica, de ce nu faceti un schimb de adrese de email?
Cine stie, poate se leaga si ceva din alte zone..
Vechi 26.08.2016, 11:54:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai se pare ca si agreezi platitudinile spiritualiste pe post de intelepciune autentica, de ce nu faceti un schimb de adrese de email?
Cine stie, poate se leaga si ceva din alte zone..
Vorba ceea: "Cainele moare de drum lung..." :)))))))
Vechi 26.08.2016, 11:56:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Vorba ceea: "Cainele moare de drum lung..." :)))))))
Si tu de grija esecului propagandei asa zis budhiste de pe forum crestin.
Vechi 26.08.2016, 12:02:51
Senior Member

Implicit

Citat:
Si tu de grija esecului propagandei asa zis budhiste de pe forum crestin.
- Gheorghita, spune-mi numele unui mare fluviu american.
- Missipippi.
- Se spune Mississippi, nu Missipippi !!
- Misirupi !

Cam in zona veselului "mi si rupi" ma situez si eu raportat la cele ale altora.
Doar ca pe stilul somnolent-ardelenesc.

AlinB, eu scrisesem ceva pentru alt membru al forumului si era o nedumerire a mea.
Acum am doua nedumeriri, iar cea legata de tine e din intelepciunea lui Dabija...:)))
Vechi 26.08.2016, 13:59:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

......................
Vechi 26.08.2016, 14:11:24
Senior Member

Implicit

Citat:
......................
In concluzie: Amin.
Vechi 26.08.2016, 20:08:02
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Multumesc pentru intelegere.

Probabil ca abordarea mea este contraproductiva, in conditiile in care nu exista disponibilitate pentru un dialog bazat pe obiectivitate. Cand spatiul gandirii este inghesuit in cateva asertiuni dogmatice, in fata argumentului rational se pare ca exprimarea unora devine invariabil violenta. Crestinul adevarat isi apara modul de a gandi cu intelepciunea sarpelui si blandetea porumbelului. Violenta dezvaluie ca inca mai este de lucrat cu mintea si inima.

Ma bucur sa aflu ca pot exista crestini care au curajul sa gandeasca, sa-si evalueaze modul de a crede si simti in acord cu principii existentiale fundamentale.

Poti sa-mi trimiti in privat sau pe acest thread linkurile cu forumurile respective.

Toate cele bune.

Vechi 27.08.2016, 03:13:12
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
... nu exista disponibilitate pentru un dialog bazat pe obiectivitate.
Fireste. Dialogul intre doi oameni nu poate fi bazat decat pe subiectivitate. Nicidecum pe obiectivitate.
dar sa revenim la intrebarea pe care ti-am pus-o: care e raportul tau cu Sfanta Biserica?
Budistul si Biserica, iata tema!
Vechi 27.08.2016, 10:03:38
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Fireste. Dialogul intre doi oameni nu poate fi bazat decat pe subiectivitate. Nicidecum pe obiectivitate.
Un astfel de dialog ar fi imposibil. Obiectivitatea presupune recunoasterea de participantii la dialog a unor adevaruri, conventii, fie ele si de limbaj. Modul cum sunt interpretate date si informatii este subiectiv, insa cu posibilitatea stabilirii unui adevar obiectiv.

Dialogul este si obiectivitate si subiectivitate. Sa nu cadem in extreme.

Citat:
dar sa revenim la intrebarea pe care ti-am pus-o: care e raportul tau cu Sfanta Biserica?
Budistul si Biserica, iata tema!
Ce este "Biserica"? Biserica este un complex/sistem de simboluri articulate, a caror functie converg catre descoperirea finalitatii spirituale.

Fiecare element al "Bisericii" are o anume incarcatura simbolica. Simbolul este deopotriva inteles/emotie/simtire.

"Biserica" este un vehicul spiritual, care internalizat psihologic lucreaza evolutia omului interior.

De ce exista conflict, lipsa de respect intre credinciosi de confesiuni diferite?
Pentru ca acestia nu realizeaza ca principiile/valorile fundamentale (dragostea, bunatatea,...) pot fi exprimate intr-o infinitate de expresii-simbol.

Ca fiecare poarta o "Biserica" in suflet.... chiar daca este ateu.

"Biserica" nu se impune cu forta. Cum poate fi ochiul curat atunci cand il priveste pe semenul sau de alta confesiune intr-un mod acuzator, cu superioritatea celui care detine un adevar absolut?

Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare