Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Tu te simți afectat când ești trimis la doctor, în batjocură? Atât pot ei, atât îi duce căpșorul, nu sunt nici curățiți, ce-ai cu ei?
|
Păi ce să am, mă bucur că au măcar curajul unei discuții.
Citat:
Dacă ești mai bun ca ei, dovedește. Hristos a fost pălmuit, scuipat, fizic la propriu, bătut, răstignit, împuns, omorât.
|
Ce frumos ar fi să am și eu sufletul atît de plin de iubire curată și sfîntă așa ca El... s-ar bucura Tatăl ceresc și toți îngerii și sfinții de Credința și mîntuirea mea. Eu din păcate sunt plin de mine însumi și de iubirea cea păctoasă de sine și cu greu de tot mă scoate Iisus și Dumnezeu din ea. Mă scoate ușor dar zic greu că imediat ce mă scoate iarăși cad, iar și iar și atunci îmi dau seama cît îi e de greu să tot spele pe mister moșcolici. :)
Citat:
Și tu nu răbzi o adiere a minții unui om ? :) Dar un "big bang", cum ai răbda ?
|
Păi rabd și le răspund mereu cît de frumos pot eu ca să priceapă și să înțeleagă cît de bine le-ar fi și lor ca să creadă.
Citat:
Deci hai lasă prostioarele de copii răzgăiați și alintați peste măsură, și deschide un topic în care să aduci mărturisirea ta despre episcopii Bisericii, preoții noștrii dragi, cei buni și cei jertfitori, despre Sfintele Mănăstiri și poate despre un pustnic, sau citate din Sfinții Părinți.
|
Păi nu ți-am spus că nu deschid topicuri ca să nu înfurii adminul. Dacă vrei deschide tu și particip cu drag.
Citat:
Întrebarea mea este: ce înțelegeți voi prin ascultare de Apostoli, Episcopii lăsați de ei, Preoții, Diaconii lui Hristos, Sfinții Părinți.
|
Păi exact aia înțelegem ce e de înțeles, dar nu vorbi la plural ci eu înțeleg aia ce înțeleg eu și fiecare ce îi este dat să înțeleagă.
Citat:
Dacă sunteți în ascultare de Biserică, de ce a trebuit să vă considerați voi mai buni și mai deosebiți să înființați locul acela, Noul-Iersalim de la Pucioasa?
|
Nu eu l-am înfințat și nici măcar ei ci Domnul Iisus l-a înființat căci ei fac ascultare de Cuvînt și nu fac decît ceea ce le grăiește Dumnezeu. Dar sub legămîntul și binecuvîntarea unui arhiereu din BOR s-a făcut și poți citi dacă vrei Hrisovul pus la temelia acelei sfinte Mânăstiri: Sfînta Cetate a Noul Ierusalim.
Citat:
Cu ce sunteți voi mai presus și mai buni decât un episcop? Sau un preot, sau un călugăr, monah sau monahie?
|
În ce sens mai presus? Tu zici noi, dar e vorba de ei și de mine separat, doar credința ne unește, iar eu nu pot vorbi în numele lor dar ei sunt mai presus de oricine pentru că ei sunt poporul lui Dumnezeu deci ei sunt atît de presus cum erau cei din vechiul Israel față de restul lumii căci ei aveau Dreapta Credință și ei aveau Adevărul despre Dumnezeu și acolo locuia Dumnezeu și acolo era chivotul legii vieții. Deci de asta sunt mai presus pentru că ei au o cale mai îngustă și o poartă mai strîmtă și mai mică și o viață dusă mai în sărăcie și prigoană și ocăreli venite de peste tot din părți... și de asta le sfințește lor Dumnezeu răbdarea și îi ridică mai presus față de toți ceilalți, dar defapt ei nu se pretind a fi pe deasupra ci se țin a fi socotiți drept cei mai mici dintre creștini din moment ce Verginica era din BOR și mînăstirea a fost rînduită și binecuvîntată și așezată de Iisus Hristos printr-un slujitor acum arhiereu din BOR, deci nu se țin ei mai mari ca și credincioșii din BOR. Diferența este doar că majoritatea celor din BOR nu cred în Cuvîntul lui Dumnezeu și îl atribuie omului în timp ce ei cred și ascultă de El crezînd că nu e de la om ci de la Dumnezeu.
Citat:
Sau cu ce greșește un episcop ? Sau un preot ?
Sau cu ce greșește Ortodoxia ? De ce credeți că e nevoie de ceva separat ?
|
Nu sunt în măsură să judec eu preoții sau episcopii, pe BOR sau ortodoxia în general, însă nu ei s-au separat de BOR ci au fost rupți și separați pentru că așa le-a convenit mai marilor care serveau la acea vreme alte interese decît buna credință... și a rămas așa pînă acum cînd îi socotește în fel și chip ca să nu creadă.
Citat:
Iar dacă nu sunteți separați, de ce nu semănați cu noi? De ce trebuie să vă vedeți o elită mai presus de Sfintele Mănăstiri?
|
Așa spui tu că se văd ei o elită cînd Domnul în Cuvînt mărturisește mereu cît sunt unii din ei de îndărătnici, cum au părăsit lucrarea și cum s-au reîntors în lume, cum n-au crezut în proorocița Mihaela la început și cîte și mai cîte, cum nu vor să creadă sau să asculte pe mai marii lor din NIP sau cum îi mustră Dumnezeu pe cei ce au venit acolo ca să facă alte lucruri decît ar trebui. Deci tu spui că ei se cred sau că se pretind sau că se văd ca o elită dar în realitate ei se văd așa cum sunt și așa cum îi prezintă Dumnezeu în Carte, niște oameni obijnuiți din care Dumnezeu își ridică fiii prin lucrarea Lui de credință în Cuvânt.
Citat:
Cu ce e mai presus locul acela față de orice Mănăstire, de exemplu? Și dacă nu-i mai presus, de ce nu arată ca o Sfântă Mănăstire?
|
Păi arată așa cum a dorit Dumnezeu să arate, arată ca o Mînăstire și ca o cetate în care locuiește și se adună un popor: poporul lui Dumnezeu.
Citat:
Vine Hristos și le grăiește lor personal unele lucruri? Și ție la fel? Sau ce se întâmplă acolo?
|
Da, vine Domnul Hristos dis de dimineață și îi grăiește sorei Mihaela și ea scrie tot ce i se grăiește în Carte așa cum îngerii scriu tot ceea ce aud din gura Lui, în cărțile din cer. Mie nu-mi grăiește Domnul ce le grăiește lor fiindcă numai lor le este dat prin Iisus a scrie Cuvîntul. Eu însă știu de la Dumnezeu și de la sfinți și de la drepți că acolo grăiește Domnul Iisus trimis de Tatăl ca să împlinească scripturile Apocaliptice și să pregătească venirea lui Dumnezeu căci poporul cel sfînt și drept îl va Întîmpina și nu altcineva.
Citat:
Să vorbim despre acestea întrun topic și promit c-o să-i alung eu personal pe toți care vin să te ponegrească în neputințele tale și ale lor.
Și îți voi fi alături în tot ce ai nevoie.
|
Nu trebuie să-i alungi fiindcă nu m-am supărat pe ei ci i-am iertat și-ți mulțumesc pentru că vrei să-mi fi alături pentru a ne lămuri mai bine fiecare despre acest fenomen minunat însă te rog să deschizi tu acel topic numindu-l de exemplu simplu: despre NIP (Noul Ierusalim de la Pucioasa).
Hai îndrăznește și povestim și mărturisim ceea ce credem cu bună credință și fără supărare... sper spre folosul tuturor celor care vor citi cu bună credință căci ea ar trebui să stea la baza discuțiilor cinstite.