Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2015, 18:09:22
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Bai tu esti normal ? Imi spui de Ded Moroz si apoi de unii care venerau copaci si pentru ca eu nu-s de acord cu astia insinuezi ca nu-s de acord ca s-a pastrat nici o traditie precrestina. Cred ca s-au pastrat, insa nu cred ca toate povestile scoase din burta sunt adevarate. Unde exista dovezi, nu stiu de ce nu as accepta asta. Dar tu imi ceri mult mai mult.

Adica ma uit la crestinism cu un ochi critic, dar cum gasesc o prostie scrisa pe vreun site despre zeul pagan al iernii, sau zeul pagan al fulgerelor sau marea zeita pe care o venera toata antichitatea ( si care intamplator sta si la baza inventiei Wiccan ) trebuie sa le inghit precum curcanul, ca altfel sunt fundamentalist.

Eu cred ca e prea mult folclor in cartile alea pe care le citesti tu, ca nu a existat zeul pagan al tunetului fie el si Perkunas - ci au existat zeci sau sute de zei pagani ai tunetului in diferite civilizatii, ca nu a existat zeul pagan al iernii si cu atat mai putin Ded Moroz - ci e posibil sa fi existat zeci sau sute de zei pagani ai iernii ( mai putin Ded Moroz despre care cred ca e o inventie tarzie ) si ca nu a existat nici o Mare Zeita venerata la nivel paneuropean.

In rest - daca asemuiesti crimele din istorie cu ce se intampla acum in Siria atunci sunt de acord cu tine - Cei care au facut crime in istorie au fost la fel de crestini si la fel de musulmani precum sunt conducatorii SUA, Arabiei Saudite, Israelului, Turciei samd.
Poate nici unul nu suntem prea normali, nici nu e de mirare, in asa o lume f...a de baietii frumosi ai lui Adam Weishaupt, odihneasca-se in Iad nemernicul ala. :)))))))))))))))) Eu vorbeam de zeul lituanian al tunetului, care nu intamplator era venerat sub multe alte nume dar in acelasi mod la toti arienii precrestini. Perkunas la lituanieni si samogiti, Perkuons la letoni, etc. (No, nu sunt cretin sa zic si Rayden, poate la asta te asteptai). Si da, acea mare zeita, pre-indoeuropeana, a fost venerata de pelasgi. Ceea nu inseamna, decat in mintea unor germanici obsedati de intoarceri la aiurelile lor nordic-galbejite, ca ar trebui cica sa o veneram. Daca vrei sa ma insulti, macar nu ma compara cu mutantii efeminati si speriati de corectitudine politica, legi si state mai ceva decat turkmenii de Putin, care sunt scandinavii si altii ca ei. Ma si apuca rasul, vizualizand o adunatura de norvegi sau svezi in camasute roz, venerand pe mama noroi, pardon, pamant, ca tot pasivu' ghei din nordul razboinic. :))))))))))))))))))) Bleah. Stai linistit, nu achiesez la aiurelile lor, am alte forme de ticneala si/sau pacat. Dupa cum stii deja. Insa da, paganismul & samanismul (repet pentru a mia oara, a nu confunda cu pseduo/neo-paganismul asta refurbisat, care e total si anti-natura si anti-crestinism si antifamilie si anti-Dumnezeu si anti-ce vrei ca normal, tocmai pentru ca nu a aparut organic, firesc, prin cautarea si venerarea Dumnezeirii fie si in forme multiplicate, ca in trecutul de acum mii sau zeci de mii de ani, ci a fost indus politic, livresc si prin marketing), ala vechi, era ca lumea; omenirea a trait practic in paradis terestru, figurat vorbidn, de pilda in Australia sau unde traiau nativii americani, pana au venit decadentii europeni de vest si i-au aglutinat prin masacre la halit duminica paine si vin, in speranta unei promise vieti mai bune, sanchi, dandu-le asa-zisa mantuire contra aur, desigur. Atahualpa a murit, de pilda, ca un erou, zicand-o de la obraz ocupantului spaniol, si pastrand credinta stramosilor lui. Acum ma intelegi, sau macar poti incerca? iti admir credinta, dar uneori parca e prea mult activism in ea. Culmea, dar nu chiar, ar fi sa ma vezi si tu la fel.

Last edited by Intrarea Vagonului; 15.12.2015 at 18:38:02.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine este aproapele meu? luminitarodina Despre Biserica Ortodoxa in general 30 27.07.2016 11:28:12
cine din voi este in Bruxelles? TIBS Generalitati 9 17.06.2010 00:27:49
cine este din iasi? bogdan_222 Calugarul 0 14.05.2010 13:22:05
Cine este responsabil? eclat_de_lune Generalitati 1 07.11.2009 14:57:06
Cine este cel mai puternic om? amatyyy Teologie si Stiinta 29 16.09.2009 13:49:04